Yπό την Αιγίδα του επιμελητηρίου Καβάλας τo 28o Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr

Το Επιμελητήριο της Καβάλας ιδρύθηκε στην Καβάλα το 1918 και είναι ένα από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα μαζί με αυτό της Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα μέλη του Επιμελητηρίου ήταν οι καπνοπαραγωγοί του Νομού Καβάλας. Αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ. υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στο Μητρώο Επωνυμιών του Επιμελητηρίου Καβάλας είναι καταχωρημένες περίπου 13.500 ενεργές επιχειρήσεις. Αποτελεί μία υποχρεωτική, αυτοτελής και ανεξάρτητη ένωση φυσικών και νομικών προσώπων, που ασκούν εμπορική δραστηριότητα σε ορισμένη περιφέρεια.

Σκοπός του Επιμελητηρίου, μέσα στα όρια της περιφέρειάς του, είναι η προστασία και η ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των επαγγελμάτων, του τομέα παροχής υπηρεσιών και των εξαγωγών, σύμφωνα με τα συμφέροντα και τους στόχους της εθνικής οικονομίας, για την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτής. Η παροχή προς την Πολιτεία γνωμοδοτικών εισηγήσεων για κάθε οικονομικό θέμα, περιλαμβανομένων και των σχετικών νομοσχεδίων, με γνώμονα πάντοτε την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειάς του και την εξυπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος της εθνικής οικονομίας. Η παροχή στα μέλη του και σε κάθε ενδιαφερόμενο γνωμοδοτικών εισηγήσεων και πληροφοριών για κάθε οικονομικό θέμα.

Οι αρμοδιότητες του Επιμελητηρίου είναι ποικίλες. Αρχικά, συμμετέχει σε επιτροπές και όργανα σχεδιασμού έργων υποδομής και μεριμνά, με κάθε μέσο, για την ανάπτυξη του εξαγωγικού κυρίως εμπορίου, της μεταποίησης, του τομέα των υπηρεσιών και γενικά για την αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας.

Ενημερώνει ακόμα τα πάνω από 13.500 μέλη του για τα αναπτυξιακά, τα επενδυτικά και τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Μελετά τις τάσεις και εξελίξεις στην εθνική οικονομία και υποβάλλει σχετικές προτάσεις με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μόνο ή σε συνεργασία με άλλους φορείς, μετά από πρόταση του διοικητικού τους συμβουλίου και απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, προχώρησε τη διαχείριση βιομηχανικών και ελεύθερων ζωνών, εμπορικών κέντρων, μόνιμων εκθέσεων και εκθετηρίων χώρων, σταθμών, λιμένων, αιθουσών δημοπρασιών, γενικών αποθηκών, εργαστηρίων ανάλυσης και εξέτασης εμπορευμάτων.

Το Επιμελητήριο Καβάλας, οργανωμένα και σε ετήσια βάση, διοργανώνει από το 1993 την Έκθεση KAVALAEXPO, σκοπός της οποίας είναι η προβολή των προϊόντων των επιχειρήσεων.

Με την καθιέρωση της η Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας δημιούργησε ένα κοινό σημείο αναφοράς του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού Καβάλας, της Ελλάδος και των Βαλκανίων και αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός τοποθετώντας σε πρώτο πλάνο τους πρωταγωνιστές της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας συμμετέχουν οι:

 

Πρόεδρος:  ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΜΠΑΣ

A’ Αντιπρόεδρος:  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Β’ Αντιπρόεδρος:  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Γενικός Γραμματέας:  ΠΡΟΟΔΡΟΜΟΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οικονομικός Επόπτης: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗ

Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχ.: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ

Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστ. Επιχ.: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΙΝΗΣ

 

Το InsuranceForum.gr συνεχίζοντας τον δημοφιλή κύκλο των ενημερωτικών συνεδρίων του πανελλαδικώς διοργανώνει το 28ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καβάλας με τίτλο «Οδηγία IDD & GDPR – Η επόμενη μέρα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση». Το νέο ασφαλιστικό συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα και την πολύτιμη υποστήριξη του επιμελητηρίου Καβάλας και απευθύνεται σε όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του Νομού Καβάλας, αλλά και των γύρω Νομών. Ιδιαίτερη σημαντική στη συνδιοργάνωση και διεκπεραίωση του Ασφαλιστικού Συνεδρίου κρίνεται η συμβολή και πρωτοβουλία του Υπεύθυνου ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Καβάλας και συντονιστή ασφαλιστικών συμβούλων στην Ευρωπαϊκή Πίστη, κ. Ιωάννη Κούτρα.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το συνέδριο από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου στο https://insuranceinnovation.gr/conference/

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]