Video Marketing: Προβάλλετε έξυπνα την επιχείρησή σας

Η εταιρική μας παρουσία σε ψηφιακά κανάλια, μεταξύ άλλων και το Youtube, λειτουργεί πλέον καλύτερα από μια business card ή μια απλή διαφημιστική καταχώρηση που συνήθως λήγει έπειτα από κάποιο διάστημα, γεγονός που την καθιστά απαραίτητη στη σημερινή εποχή. Σύμφωνα με το Think with Google, το 62% των καταναλωτών παρακολουθούν βίντεο με κριτικές προϊόντων, πριν προβούν σε αγορά. Οι κριτικές, τα webinars και τα «Πώς να…» (How to) Video βρίσκονται ψηλά στις αναζητήσεις του Youtube.

Η τάση αυτή δεν μας κάνει πλέον εντύπωση. Άλλωστε το YouTube είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων σχετικά με τις αγορές των καταναλωτών. Μια επιχείρηση που επιθυμεί να προβληθεί σε ψηφιακά κανάλια μπορεί να αυξήσει σημαντικά το brand awareness και να προσελκύσει πιθανούς πελάτες που έχουν αναζητήσει ήδη σχετικές επιχειρήσεις. Η χρήση του video στη διαφήμιση, ειδικά εάν είναι προσεγμένο και με εύστοχο concept, μπορεί να μαγνητίσει στους θεατές και να συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητα μιας επιχείρησης, δίνοντας αξία στις υπηρεσίες και τα προϊόντα της.

Πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μας ενημερώνουν πλέον για ζωντανές εκπομπές. Το στοιχείο που καθιστά τα live βίντεο τόσο δημοφιλή είναι το γεγονός ότι το κοινό αισθάνεται ότι έχει ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία. Οι θεατές αδημονούν για τη στιγμή της ζωντανής μετάδοσης, δημιουργώντας μία σχέση αλληλεπίδρασης με τους συνομιλητές.

Δυστυχώς, οι περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέχρι και σήμερα δεν εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες αυτές, αποδίδοντας την αδράνειά τους στην έλλειψη εμπειρίας στην καταγραφή και επεξεργασία βίντεο, το περιορισμένο budget για τον εξοπλισμό που απαιτείται και φυσικά στην έλλειψη ιδεών για τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου. Είναι κατανοητό ότι κάποια από τα «εμπόδια» για τη δημιουργία ενός καναλιού YouTube εύκολα μπορούν να ξεπεραστούν, καθώς ο εξοπλισμός που θα χρειαστεί για τη δημιουργία των βίντεο μπορεί να είναι μία καλή φωτογραφική μηχανή ή ένα smartphone.

Σχετικά με τις ιδέες για δημιουργία περιεχομένου δεν είναι αναγκαίο να γίνει κάτι περίπλοκο εφόσον είστε μια μικρή επιχείρηση. Το κοινό – στόχος σας θα εκτιμήσει τις συμβουλές και τις απλές λύσεις που προτείνετε, δίνοντας παράλληλα αξία στις υπηρεσίες σας με έναν άμεσο και οικονομικό τρόπο.

Όπως και να ‘χει, τα πιθανά οφέλη από την δημιουργία βίντεο πρέπει να αντισταθμίζουν κατά πολύ τις ανησυχίες μιας μικρής επιχείρησης σχετικά με τον εξοπλισμό ή το περιεχόμενο.

Ασφαλώς, σε περίπτωση που η δημιουργία περιεχομένου δεν αποτελεί αγαπημένη συνήθεια και μας προκαλεί άγχος υπάρχουν και άλλες επιλογές. Το κλειδί στην προκειμένη περίπτωση για την ενίσχυση του brand awareness και της δημοτικότητάς μας σε online πλατφόρμες αποτελεί η παρουσία μας σε κανάλια συνεργατών μας, οι οποίοι έχοντας ένα οργανωμένο και στοχευμένο κοινό που εντάσσεται στο εύρος των εν δυνάμει πελατών μας, θα μπορούσαν να προβάλλουν τις δραστηριότητες, το προϊόν και τις υπηρεσίες μας, φέρνοντάς μας σε άμεση επαφή με το κοινό που στοχεύει η επιχείρησή μας.

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να προβάλλετε την επιχείρησή σας στο Insurance Forum Web Tv;

Το insuranceforum.gr έχει δημιουργήσει ένα κανάλι webtv ήδη από τον Μάρτιο του 2020 και έχει ως αντικείμενο την ενημέρωση του ασφαλιστικού κλάδου μέσω συνεντεύξεων, ειδήσεων και παρουσιάσεων που αφορούν τα θέματα της επικαιρότητας.

Το Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο είναι η μοναδική διαδικτυακή εκπομπή που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου. Μεταδίδεται κάθε Τρίτη από το insuranceforum.gr/webtv καθώς και από μία σειρά εταιρικών σελίδων στο facebook. Η εκπομπή εκτός από τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας ασχολείται και με καθημερινά ζητήματα, συμβουλές και προτάσεις προς τους επαγγελματίες του κλάδου κλπ.

Την εκπομπή παρακολουθούν Live εκατοντάδες επαγγελματίες και παραμένει αναρτημένη και μετά την ολοκλήρωσή της στο κανάλι μας στο youtube και στο insuranceforum.gr/webtv και προωθείται μέσω του εβδομαδιαίου newsletter σε χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου και σε όλα τα media που διαχειρίζεται η Insurance Innovation.

Δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες και άλλων κλάδων, που επιθυμούν να προβάλλουν τις υπηρεσίες τους στον ασφαλιστικό κλάδο, να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκπομπής του insuranceforum.gr.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο προβολής που σχεδίασε η insuranceforum.gr;

  • 10λεπτη παρουσίαση – συζήτηση με τον παρουσιαστή της εκπομπής για το θέμα που θα επιλέξετε.
  • Λεζάντα κατά την διάρκεια της συζήτησης με κείμενο της επιλογής σας.
  • Video spot ή προβολή logo κατά την έναρξη και λήξη της εκπομπής.
  • Αναφορά της παρουσίας σας στο Δελτίο Τύπου της εκπομπής και αποστολή μέσω newsletter σε χιλιάδες επαγγελματίες.
  • Μόνιμη ανάρτηση της εκπομπής στο Youtube και στα υπόλοιπα social media της Insurance Innovation με συχνές κοινοποιήσεις.

Δείτε πώς η “The Ads” και το “bizman.gr” στις 20-04 εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο sales@insuranceinnovation.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]