Πώς να ξεκινήσω μια πετυχημένη email marketing καμπάνια για το ασφαλιστικό μου γραφείο;

email

Το email marketing μπορεί να μην αποτελεί προτεραιότητα για τα ασφαλιστικά γραφεία, καθώς τα περισσότερα δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά και εμπειρία προκειμένου να οργανώσουν μία τέτοιου είδους καμπάνια. Ωστόσο, η αυξανόμενη δύναμη που αποκτούν οι διαφημιστικές εκστρατείες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του ασφαλιστικού κλάδου, με τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του χώρου να αναζητούν πρακτικές λύσεις για την προώθηση των δραστηριοτήτων τους μέσω email.

Ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει μία επιχείρηση για να δομήσει αλλά και να θέσει σε εφαρμογή την email marketing καμπάνια της;

Το πρώτο στάδιο για τον προγραμματισμό μιας καμπάνιας marketing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι η δημιουργία ενός σχεδίου τοποθέτησης, διευκρινίζοντας τους στόχους, το κοινό και τις υπηρεσίες που επιθυμούν να προβάλλουν. Πιο συγκεκριμένα, μια επιχείρηση πρέπει να καθορίσει τι προσπαθεί να επιτύχει, είτε αυτό πρόκειται να την προσέλκυση νέων δυνητικών πελατών, είτε για την αύξηση της δημοτικότητας και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις υπηρεσίες της επιχείρησης, είτε για την ενίσχυση των σχέσεων με τους υπάρχοντες συνεργάτες.

«Εάν γράφετε περιεχόμενο και στέλνετε πληροφορίες, αλλά δεν καταλαβαίνετε τι προσπαθείτε να βγάλετε από αυτό, τότε είναι δύσκολο να διαχειριστείτε αυτό που δεν μπορείτε να μετρήσετε», υποστηρίζει ο Bobby Schmidt, διευθυντής digital marketing της Zywave .

Τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν κατά το σχεδιασμό μιας email καμπάνιας είναι τα εξής:

  • Ποιος στέλνει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;
  • Γιατί στέλνει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;
  • Τι θέλει να επικοινωνήσει στους αποδέκτες;
  • Πότε θα στέλνονται τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Μόλις δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις, η εταιρία μπορεί να αρχίσει να συντάσσει το περιεχόμενο του email. Ένας αποδοτικός τρόπος προσέγγισης που ανταποκρίνεται σε όλους τους πελάτες είναι η εξατομίκευση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση των ονομάτων ή να την αναφορά μίας πληροφορίας σχετικής με το άτομο, ενώ ο φιλικός τόνος είναι πάντα προτιμότερος σε σχέση με την αυστηρή χρήση ορολογιών.

Οι email πλατφόρμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες όλων των μεγεθών. Από μια επιχείρηση που πραγματοποιεί τα πρώτα της βήματα στο email marketing αλλά και από εκείνες που είναι προετοιμασμένες και εξοικειωμένες με την αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα στοιχεία που θα μας δείξουν αν η καμπάνια μας είναι επιτυχημένη είναι ασφαλώς τα  στατιστικά δεδομένα. Οι πρώτοι στατιστικοί δείκτες που πρέπει να παρακολουθούν οι εταιρίες μετά την αποστολή καμπανιών μέσω email είναι το ποσοστό εγκατάλειψης και τα μηνύματα που επιστρέφονται λόγω λανθασμένης διεύθυνσης email ή άλλων προβλημάτων. Κατά βάση ο στόχος είναι να επιτύχετε ποσοστό παράδοσης 97% ή υψηλότερο, σημειώνει ο Schmidt.

Ο δεύτερος κρίσιμος δείκτης για την αξιολόγηση της καμπάνιας μας είναι ο αριθμός των email που ανοίχτηκαν, δηλαδή πόσα άτομα διαβάζουν πραγματικά το email. Αυτός είναι ένας δείκτης της εμπιστοσύνης των ανθρώπων στο email και στον αποστολέα του αλλά και της αποτελεσματικότητα της καμπάνιας. Ο Schmidt συνιστά τη σύνταξη μιας γραμμής θέματος όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένης, ώστε οι αναγνώστες να γνωρίζουν τι λαμβάνουν όταν ανοίγουν το email.

Αφού ένας πελάτης ανοίξει το μήνυμα, το επόμενο βασικό στοιχείο που πρέπει να παρακολουθήσετε είναι η αναλογία των κλικ προς τον αριθμό των εμφανίσεων, η οποία εξαρτάται από την επιτυχία της πρόσκλησης για δράση του email, το οποίο παροτρύνει τους παραλήπτες να διαβάσουν περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της εταιρίας ή να κατεβάσουν περιεχόμενο.

Ασφαλώς, οι εταιρίες μπορούν να αξιολογήσουν την επιτυχία αυτής της ενέργειας και από τον αριθμό των πελατών που αλληλεπιδρούν με μια σελίδα προορισμού ή που επικοινωνούν απευθείας με μια εταιρία.

Εξετάζοντας προσεκτικά τις μετρήσεις, οι εταιρίες μπορούν να καθορίσουν την αποτελεσματικότητα των καμπανιών τους σε πιο αναλυτικό επίπεδο, από το εάν λειτουργεί το περιεχόμενο του email έως τις ημέρες της εβδομάδας που αποδίδουν καλύτερα για τις καμπάνιες.

«Εφόσον κάνετε κάτι με συνέπεια, εξετάζοντας αυτές τις μετρήσεις και τελειοποιώντας τες, θα έχετε προβάδισμα από το 90% των επαγγελματιών εκεί έξω», τονίζει ο Schmidt.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]