Περιπτώσεις ασφαλιστικών καλύψεων που πρέπει να τσεκάρετε αν τις έχετε στο συμβόλαιό σας

Ορισμένες ασφαλιστικές καλύψει που, ενδεχομένως, πιστεύετε ότι έχετε στις παρακάτω περιπτώσεις ασφάλισης , αλλά δεν τις έχετε τσεκάρει ή δεν έχετε ρωτήσει τον ασφαλιστή σας αν τις έχει συμπεριλάβει στο συμβόλαιο.

Δείτε ορισμένες περιπτώσεις που επισημαίνει η REAL INSURANCE BROKERS

Περίπτωση #1

Eάν εμπλακώ σε τροχαίο ατύχημα, η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης μου από ατύχημα αυτοκινήτου με καλύπτει για τις σωματικές βλάβες που μπορεί να υποστώ, ως οδηγός.

Λάθος και καλέστε τον ασφαλιστή σας άμεσα! Για να έχετε προστασία σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να έχετε επιλέξει, επιπλέον της υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης, και τη συμπληρωματική κάλυψη “προσωπικού ατυχήματος οδηγού”, την οποία προσφέρει η ασφαλιστική σας εταιρία. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πλαίσιο προστασίας που σας παρέχει η συγκεκριμένη κάλυψη, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Περίπτωση #2

Έπεσα θύμα κλοπής και έκλεψαν τα τιμαλφή. Θέλω αποζημίωση, την δικαιούμαι γιατί είχα ασφαλίσει την οικία και το περιεχόμενο της.

Τώρα ατυχήσατε! Χρήματα και κοσμήματα, ρολόγια χειρός, αντικείμενα και σκεύη από χρυσό, πολύτιμα και ημιπολύτιμα μέταλλα και λίθοι, επιταγές, αξιόγραφα, χαρτόσημα, γραμματόσημα, σπάνια βιβλία, λογιστικά βιβλία, μετάλια, συλλογές κάθε είδους, έγγραφα και σχεδιαγράμματα κάθε είδους, χειρόγραφα και αυτόγραφα δεν ασφαλίζονται ως «περιεχόμενο κατοικίας».

Καλλιτεχνήματα, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, αργυρά σκεύη, όπλα, αντίκες, φωτογραφικές μηχανές και κάμερες, αθλητικός εξοπλισμός, χαλιά, μουσικά όργανα οπτικοακουστικός εξοπλισμός και ηλεκτρονικοί υπολογιστές πρέπει να περιγράφονται επακριβώς (είδος, μάρκα, μοντέλο, δυνατότητες (για Η/Υ), αξία αντικειμένου κ.λ.π.) στην αίτηση ασφάλισης για να συμπεριληφθούν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ενώ πολλές εταιρείες βάζουν όρο αυτά να βρίσκονται σε χρηματοκιβώτιο.

Περίπτωση #3

Σε περίπτωση οποιασδήποτε ζημιάς στην κατοικία μου θα αποζημιωθώ στην εμπορική αξία του σπιτιού την δεδομένη στιγμή και γι’ αυτό είμαι ήσυχος.

Ξανατυχήσατε! Το βασικότερο που κοιτάζουμε σ ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας είναι αν τα κεφάλαια που έχουμε ασφαλίσει αντιστοιχούν σε πραγματικά νούμερα. Αυτό που ασφαλίζετε είναι η κατασκευαστική αξία του ακινήτου ( όσον αφορά το κτίριο ) και όχι η εμπορική. Την κατασκευαστική αξία, οι περισσότερες εταιρείες σήμερα, την υπολογίζουν περίπου στα 800 με 850 € ανά m2. Αν η κατοικία είναι 100 m2 η κατασκευαστική της αξία είναι στα 80.000 με 85.000 €. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στις απαλλαγές που ορίζει η εταιρία για κάθε περίπτωση γιατί αλλάζουν από εταιρία σε εταιρία και γι’ αυτό μιλήστε ΆΜΕΣΑ με τον Ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή.

Περίπτωση #4

Είχα παρκάρει το αυτοκίνητο μου στο κέντρο της Αθήνας και κατά την διάρκεια ταραχών καταστράφηκε ολοσχερώς από βόμβα μολότοφ. Θα αποζημιωθώ όμως γιατί στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο μου, είχα θέσει τον όρο «κακόβουλες ενέργειες».

Σύμφωνα με τους συνήθεις όρους των συμβολαίων, κακόβουλες ενέργειες θεωρούνται οι πράξεις που γίνονται από κάποιο τρίτο πρόσωπο με σκοπό το βανδαλισμό ή τη δολιοφθορά και έχουν ως αποτέλεσμα τη ζημιά των ασφαλισμένων περιουσιακών μας στοιχείων. Οι ζημίες που απορρέουν από τις ενέργειες αυτές μπορούν να καλυφθούν από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατόπιν ειδικής συμφωνίας με τον ασφαλισμένο και μετά από έκδοση σχετικού ειδικού όρου ασφάλισης.
Ο ειδικός αυτός όρος ασφάλισης εξαιρεί κατά κανόνα τις ζημιές που προέρχονται από τρομοκρατικές ενέργειες. Προσέξτε και μιλήστε με τον ασφαλιστή σας γιατί ο ίδιος όρος, αρκετά συχνά, δεν καλύπτει και τις ζημιές που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια στάσεων, απεργιών, οχλαγωγιών και εν γένει πολιτικών ταραχών.
Οι τρομοκρατικές ενέργειες από την άλλη, αποτελούν ουσιαστικά ειδική περίπτωση κακόβουλων ενεργειών, οι οποίες λόγω της σημαντικότητας των συνεπειών που μπορούν να επιφέρουν, καλύπτονται ασφαλιστικά, σε διεθνές επίπεδο, με ξεχωριστή, συνήθως, ειδική ασφαλιστική κάλυψη.

Οι πράξεις κατά τη διάρκεια στάσεων, απεργιών, οχλαγωγιών και εν γένει πολιτικών ταραχών αποτελούν, επίσης, μορφή κακόβουλων ενεργειών, τις οποίες όμως πολλές ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν με ξεχωριστή ασφαλιστική κάλυψη γιαυτό ρωτήστε και ακούστε προσεκτικά!
Εφόσον επιθυμείτε να είστε ασφαλισμένος για ζημιές που μπορεί να προέλθουν από όλες τις παραπάνω ενέργειες, φροντίστε ώστε να σας έχουν παρασχεθεί όλες οι σχετικές καλύψεις από την ασφαλιστική σας εταιρία.

Πηγή: asfalisinet.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]