Οι ομιλητές του 30ου Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr

Το 30ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr με γενικό τίτλο «Η Διαμεσολάβηση στη νέα Ψηφιακή Εποχή» θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρες 17.00 – 20.00 στο ξενοδοχείο Hotel Astir (Αγίου Ανδρέα 16), υπό την Αιγίδα και την πολύτιμη υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα προβλήματα της τοπικής αγοράς αλλά και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις που επηρεάζουν το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Με νέο σχεδιασμό και με νέα επίκαιρη θεματολογία θα αναλυθούν και θα συζητηθούν θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, το επάγγελμά τους και τις προοπτικές που παρουσιάζονται.

Στην κεντρική θεματολογία του συνεδρίου θα ξεχωρίσουν οι σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και οι ασφαλιστικοί κλάδοι που θα αναπτυχθούν την επόμενη 10ετία. Παράλληλα θα εξεταστεί η γενικότερη ψηφιοποίηση του επαγγέλματος. Οι εργασίες του συνεδρίου απευθύνονται σε όλα τα στελέχη εταιρειών και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του Νομού Αχαΐας και των γύρω Νομών. Στόχους του συνεδρίου αποτελούν, αφενός η εις βάθος ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τα δρώμενα στον κλάδο σε συνδυασμό με ελεύθερη δημόσια ανταλλαγή απόψεων και αφετέρου η εξαγωγή χρήσιμων και αξιοποιήσιμων στην πράξη συμπερασμάτων.

Την πρώτη ενότητα με τίτλο “Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση και οι σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή” θα ανοίξει ο Δημήτρης Τσεκούρας, CEO της ARAG SE στην Ελλάδα με την ομιλία του: “Η ασφάλιση κατά τη μετάβαση στη νέα εποχή και η Νομική Προστασία”. Ο κ. Τσεκούρας γεννήθηκε 23.08.1957 στο Αίγιο-Αχαΐας και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών με εργασίες & παρουσιάσεις σε θέματα Αστικού Δικαίου & Πολιτικής Δικονομίας. Ως αριστούχος ενεγράφην στο Β’ έτος Τμ. Νεοελληνικής Γραμματείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα μεταπτυχιακά του, στο Πανεπιστήμιο Innsbruck Αυστρίας και επί εξάμηνο παρακολούθηση μαθημάτων επιλογής, οι εξετάσεις γλώσσας Πανεπιστημίου Bonn Γερμανίας & Heidelberg Γερμανίας, στο Πανεπιστήμιο Hagen Γερμανίας και ανάθεση διδακτορικής διατριβής από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Δημήτριο Τσάτσο με θέμα “Ποινική προστασία του Κράτους κατά της τρομοκρατίας” και η επεξεργασία θεμάτων Ποινικού και Συνταγματικού Δικαίου. Μετά την διετή, στρατιωτική θητεία και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εργάσθηκε ως δικηγόρος επί διετία. Από το 1985 εργάσθηκε αποκλειστικά στην ARAG HELLAS ως Δ/ντης Νομικής Υπηρεσίας και υπεύθυνος του Τμήματος Ζημιών της εταιρίας. Από 1/1/2006 ανέλαβε Γενικός Δ/ντής της ARAG HELLAS και από 1/9/2011 νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα.

Ασφαλιστική κατάρτιση: Πτυχίο ΕΙΑΣ. Πλήθος σεμιναρίων ασφαλιστικού περιεχομένου μεταξύ άλλων: οριοθέτησης στόχων, αντιμετώπισης αντιρρήσεων, αξιοποίησης διαθέσιμου χρόνου, διαχείρισης παραπόνων, ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, ολικής ποιότητας και συστημάτων αξιολόγησης, management κ.λπ. Συμμετοχή σε διεθνή εταιρικά Project κυρίως για θέματα αντιμετώπισης ακυρώσεων, ολικής ποιότητας και ικανοποίησης προσωπικού.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών & του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικής Προστασίας στην ΕΑΕΕ, στην Εταιρία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Θα ακολουθήσει ο Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική παρουσιάζοντας την ομιλία του “Νέοι Ορίζοντες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον”. Ο κ. Τσακατούρας, εργάζεται στην ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ από τον Μάρτιο του 2016, έχοντας αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης. Είναι πτυχιούχος κοινωνικών και πολιτικών επιστημών. Ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων από το 1990. Έχει μεγάλη εμπειρία ως στέλεχος ασφαλιστικών εταιριών σε θέσεις διοικητικές (διεύθυνση κλάδου ζωής, εκπαίδευσης) αλλά και πωλήσεων (περιφερειακός διευθυντής, υπεύθυνος πρακτορειακού δικτύου).

Ο Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, Εμπορικός Διευθυντής, Εμπορική Διεύθυνση, Groupama Ασφαλιστική θα κλείσει την πρώτη ενότητα του Συνεδρίου“Η εξέλιξη των ψηφιακών οικοσυστημάτων στην Groupama Ασφαλιστική” θα απασχολήσει την εισήγησή του. O κ. Σεμερτζόγλου είναι επικεφαλής της Εμπορικής Διεύθυνσης της Groupama Ασφαλιστικής. Έχει την ευθύνη των πωλήσεων για όλα τα Δίκτυα Διανομής –  Αποκλειστικής (Agency) και μη Συνεργασίας καθώς και τη θυγατρική Group Μέριμνα  , την Εξυπηρέτηση Πελατών και τη Διαχείριση Ποιότητας. Στο παρελθόν, ο Κωνσταντίνος εργάστηκε σε θέσεις ευθύνης στην Eurolife ERB (Αν. Γενικός Διευθυντής επικεφαλής του Eurolife Experience Center, Διευθυντής Πωλήσεων), στον Όμιλο Allianz, ενώ ξεκίνησε την σταδιοδρομία του  ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην Interamerican. Έχει σπουδάσει Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διαθέτει Δίπλωμα στη Διαχείριση Πωλήσεων από το Ινστιτούτο Διοίκησης Πωλήσεων και Marketing της Ε.Ε.Δ.Ε. ενώ είναι κάτοχος e-πτυχίου από το Harvard Business School στο Business Mentoring

Από την GLASSDRIVE, εταιρεία επισκευής κρυστάλλων οχημάτων, ο Ιωάννης Μανίκας, Account Manager Glassdrive θα μας μιλήσει για την επόμενη μέρα στα κρύσταλλα αυτοκινήτου. Ο κ. Μανίκας είναι πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογιών Aυτοματισμού. Δραστηριοποιείται στον χώρο των πωλήσεων και επικοινωνίας από το 2007 με εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις στους.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο “Οι ασφαλιστικοί κλάδοι που θα επικρατήσουν την επόμενη 10ετία και η ψηφιοποίηση του κλάδου” ο Γιώργος Βουτσίνος, Διευθυντής Ανάπτυξης Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s θα μιλήσει για “Τα δεδομένα δορυφορικής γεωσκόπησης στην υπηρεσία της αγροτικής ασφάλισης”. Ο κ. Βουτσίνος έχει 17 χρόνια εμπειρίας στον χώρο των πωλήσεων. Ξεκίνησε την καριέρα του ως Ασφαλιστικός σύμβουλος στο Agency το 2001. Έκτοτε ασχολήθηκε με διάφορους τομείς παροχής υπηρεσιών (τραπεζικά προϊόντα, κινητή τηλεφωνία και άλλα) ως project manager, εστιάζοντας πάντοτε στην Ανάπτυξη Εργασιών και Νέων Αγορών μέσα από τη σύγχρονη μεθοδολογία και σε συνδυασμό πάντοτε με την τεχνολογία. Επανήλθε δυναμικά στο χώρο των Ασφαλίσεων το 2014, μέσω της Karavias Underwriting Agency στην οποία είναι σήμερα Διευθυντής Πωλήσεων και Ανάπτυξης Εργασιών. Εξειδικεύεται στη διαχείριση και τοποθέτηση Ειδικών Κινδύνων στους Lloyd’s και την Αγορά του Λονδίνου. Είναι κάτοχος διπλώματος Οικονομίας & Marketing της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου της Lille, ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων στη διαχείριση ζημιών και τοποθέτηση ειδικών κινδύνων στους Lloyd’s.

Η Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II, ARAG Ελλάδος, θα κλείσει τον κύκλο των εισηγήσεων με την ομιλία της Internet of Things ή Insurance of Things; Έξυπνες συσκευές για έξυπνη ασφάλιση”. Η κα. Χαμπάκη σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Leicester από όπου πήρε και το μεταπτυχιακό της στις Ευρωπαϊκές και Ομοσπονδιακές Σπουδές. Είναι κάτοχος Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών των INSEAD Business School και Oxford University. Τα τελευταία 23 χρόνια εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα: στην Deloitte Ελλάδος, στην Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και στην Crowe SOL Consulting. Στην παρούσα φάση εργάζεται στην ασφαλιστική εταιρία Νομικής Προστασίας ΑRAG SE Hellas. Επί σειρά ετών διδάσκει εξειδικευμένα σεμινάρια σε στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου και αρθρογραφεί συστηματικά στον κλαδικό τύπο, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτης σε αρκετά συνέδρια των Financial Times στην Ελλάδα κι ομιλητής σε πληθώρα εκδηλώσεων ασφαλιστικού ενδιαφέροντος. Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Solvency II-Η μεγάλη εικόνα» και το 2018 το νέο βιβλίο με τίτλο «IDD, Ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων» από τις εκδόσεις Insurance Innovation.

Τα Ασφαλιστικά Συνέδρια του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς πραγματοποιούνται αδιαλείπτως από το 2012 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας με τη συνεργασία των συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ανασχεδιάζονται συνεχώς, ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρα και χρήσιμα.

Το Συνέδριο συντονίζει ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το συνέδριο από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Χορηγοί Συνεδρίου

Ασφαλιστικές εταιρείες: AIG, ARAG, DAS HELLAS, GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ,  ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Μεσιτικές εταιρείες: KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY

Εταιρεία επισκευής κρυστάλλων οχημάτων: GLASSDRIVE

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: EXPERTO CREDE

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα των:

Επιμελητήριο Αχαΐας

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.)

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr

Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld

Οικονομικά sites: euro2day.gr – marketnews.gr – reporter.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: Η ΓΝΩΜΗ – Η ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ – IONION FM – gnomip.gr – patrasevents.gr – tempo24.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]