Υπουργείο Εργασίας: Πλεόνασμα 100 εκατ. στον ΕΦΚΑ

Για αυξήμενη εισπραξιμότητα που ξεπερνά το 60 % και πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ περίπου του ΕΦΚΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκατ. ευρώ κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν χαμηλή εισπραξιμότητα στα έσοδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:

Για πολλοστή φορά σήμερα μερίδα του Τύπου επιμένει να παρουσιάζει μία στρεβλή εικόνα της πορείας των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), αγνοώντας ακόμη και τα επίσημα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε εκ νέου τα εξής:

α) Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της ενοποίησης των ασφαλιστικών φορέων σε λίγους μόλις μήνες, ενώ αντίστοιχα εγχειρήματα στο εξωτερικό ολοκληρώνονται σε διάστημα αρκετών ετών, η εισπραξιμότητα ξεπερνά το 60%, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό των προηγούμενων ετών.

β) Η αυξημένη εισπραξιμότητα έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 να παρουσιάζει πραγματικό πλεόνασμα 100 εκ. ευρώ περίπου, αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκ. ευρώ.

γ) Στον υπολογισμό των στοιχείων αυτών συμπεριλαμβάνονται οι αποδόσεις των υποχρεώσεων του ΕΦΚΑ προς τρίτους (ΕΟΠΥΥ κλπ.). Επομένως, αναφορές του Τύπου περί ”πλασματικού πλεονάσματος” είναι είτε προϊόν κακής πληροφόρησης είτε σκόπιμης παραπληροφόρησης.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]