Ξενοδοχειακή εταιρεία εστράφη κατά ασφαλιστικής για τυχόν αποπληρωμή αποζημιώσεων για τον πνιγμό δύο παιδιών

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε με ανακοίνωση δίκης μετά προσεκλήσεως προς παρέμβαση κατά της ανώνυμης ασφαλιστικής εταιρείας «ΑΧΑ Ασφαλιστική» η ξενοδοχειακή εταιρεία που βρέθηκε αντιμέτωπη με αγωγή «μαμούθ» Γάλλων για τον πνιγμό των δύο παιδιών τους σε πισίνα ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας της.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», 8 Γάλλοι, συγγενείς αδικοχαμένων από πνιγμό σε πισίνα αδελφών, προσέφυγαν με αγωγή από αδικοπραξία εις βάρος μιας ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας, τριών μελών του διοικητικού της συμβουλίου και δύο ακόμη ημεδαπών.

Με την αγωγή τους διεκδικούν από 320.000 ευρώ έκαστος και συνολικά 2.560.000 ευρώ για την ικανοποίηση ψυχικής οδύνης με τον τόκο υπερημερίας από τις 31 Ιουλίου 2019, άλλως με τον τόκο επιδικίας προσαυξημένο κατά τις σχετικές διακρίσεις του Αστικού Κώδικα και να διαταχθεί/απαγγελθεί εναντίον καθενός, της δεύτερης, τρίτου, τετάρτου, μελών του διοικητικού συμβουλίου της πρώτης εναγομένης και πέμπτου και έκτου των εναγομένων, προσωπική κράτηση δώδεκα μηνών.
Η ξενοδοχειακή εταιρεία ζητά με την αγωγή της να υποχρεωθεί η ασφαλιστική εταιρεία να της καταβάλει το ποσό που λόγω αποζημιώσεως, τόκων και δικαστικών εξόδων ήθελε σε τυχόν παραδοχή της δίκης να επιδικαστεί στους Γάλλους.
Θυμίζουμε ότι την 18.25 ώρα της 31ης Ιουλίου 2019 το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το κέντρο του ΕΚΑΒ ότι από την πισίνα του ως άνω ξενοδοχείου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια νεαρή αλλοδαπή. Βρισκόταν συγκεκριμένα ανάσκελα στο μέσο της πισίνας, της οποίας το βάθος προσδιορίζεται στα 1,20 μέτρα.
Το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει από το σημείο την 17χρονη υπήκοο Γαλλίας Anais Traore του Amadou την οποία μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Σε άλλο σημείο της πισίνας βρισκόταν στον πάτο και ανασύρθηκε η αδελφή της Carla Traore του Amadou 19 ετών.
Οπως εκθέτουν στην αγωγή τους οι Γάλλοι οι δύο πρώτοι ταξίδεψαν στις 28.7.2019 οικογενειακώς στη Ρόδο, μαζί με τα τέσσερα τέκνα τους. Οι τελευταίοι τέσσερις ενάγοντες είναι οι παππούς και γιαγιά από την πατρική και μητρική γραμμή αντίστοιχα των τέκνων τους.
Διέμεναν στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της πρώτης εναγόμενης εταιρείας. Στο εν λόγω ξενοδοχείο λειτουργούσαν τέσσερις υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές.
Στις 31.7.2019, στο εν λόγω ξενοδοχείο μετά το μεσημεριανό γεύμα που έλαβε χώρα στις 14.00 και ανάπαυση μίας ώρας περίπου, μετέβησαν οικογενειακώς στον χώρο της δεύτερης πισίνας και ξάπλωσαν στις ξαπλώστρες που την περιβάλλουν.
Η μικρότερη κόρη τους Αϊσά μετά από λίγο μπήκε στην παιδική πισίνα (τμήμα της ευρύτερης πισίνας Αρ. 2) και πηγαινοερχόταν από αυτήν.
Οι υπόλοιποι, πλην της Αναΐς, κάθισαν στις ξαπλώστρες.
Γύρω στις 17.00 η Αναΐς πήγε στο δωμάτιό της για να πάρει έναν φορτιστή κινητού και γυρνώντας προς τις ξαπλώστρες πέρασε από το μπαρ, απ’ όπου προμηθεύτηκε γλυκά σε ένα πιάτο και αναψυκτικά για να τα πάρει στις ξαπλώστρες.
Το ίδιο έκανε την ίδια περίπου ώρα και η Κάρλα.
Στη συνέχεια, οι γονείς, σηκώθηκαν, πέρασαν από το δωμάτιό και ξαναγύρισαν στο μπαρ κοντά στην πισίνα όπου πήγε και ο γιός τους, Αλάν. Οι κόρες τους, Κάρλα 19 ετών, Αναΐς 17 ετών και Αΐσα 10 ετών, βρίσκονταν στις ξαπλώστρες έξω από την πισίνα.
Σε χρονικό σημείο μεταξύ 17.15 έως 18.00 οι δύο κόρες τους, Αναΐς και Κάρλα έχοντας εισέλθει μέσα στην υδατοδεξαμενή στο τμήμα ενηλίκων έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού εξ εισροφήσεως ύδατος, σε μη εξακριβωμένο σημείο βάθους (κατά σχετική μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων εθεάθησαν σε σημείο της υδατοδεξαμενής με βάθος 1,20 μέτρων, στο σημείο ωστόσο από το οποίο ανασύρθηκε η δεύτερη και εναποτέθηκε μετά την ανάσυρση αναγραφόταν βάθος 2,90 μέτρων).
Η διαπίστωση του πνιγμού της κόρης τους, Αναΐς, έγινε μεταξύ 18.00 και 18.20 από παρευρισκόμενους λουομένους. Αφού ανασύρθηκε από τους παρευρισκόμενους λουομένους, της παρασχέθηκαν πάλι από τους ίδιους τους λουομένους οι πρώτες βοήθειες ανεπιτυχώς, στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ στις 18.21, το οποίο κατέφτασε μεταξύ 18.35 έως 18.38. Αφού αφίχθη το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε την κόρη τους, μαζί με την μητέρα της και κάποιον κύριο άγνωστων στοιχείων, τρίτο παρευρισκόμενο, που προέβη σε διαδικασία ανάνηψης της πρώτης θυγατέρας τους ξεκίνησε για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, στο οποίο έφθασε στις 18.50, όπου μετά από λίγο και μετά την εφαρμογή ανεπιτυχώς προσπάθειας ανάνηψης διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Στις 18.40 πάλι από παρευρισκόμενους λουόμενους αλλά και από τον γιο τους, Αλάν, ανευρέθηκε η δεύτερη θυγατέρα τους Κάρλα, να κείτεται στον πυθμένα της ίδιας υδατοδεξαμενής στο σημείο με το μεγαλύτερο βάθος, 2,90 μ. Ανασύρθηκε από τον ναυαγοσώστη, έκτο των εναγομένων, ο οποίος είχε στο μεταξύ καταφτάσει και όπως ισχυρίζονται ήταν απών καθόλη τη διάρκεια της ανάσυρσης και προσπάθειας ανάνηψης της πρώτης θυγατέρας τους, ενώ παρείχε πρώτες βοήθειες μόνο στη δεύτερη. Ειδοποιήθηκε στις 18.53 εκ νέου το ΕΚΑΒ, το οποίο κατέφτασε για δεύτερη φορά στο ξενοδοχείο φέρνοντας πίσω το άτομο που είχε προβεί σε διαδικασίες ανάνηψης της πρώτης για να παραλάβει και τη δεύτερη θυγατέρα και να τη μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Στο νοσοκομείο έφθασε στις 19.20, όπου μετά από λίγο και μετά την εφαρμογή ανεπιτυχώς προσπάθειας ανάνηψης διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, κατέφτασαν στις 18.59, χρονικό σημείο κατά το οποίο είχε ανασυρθεί η δεύτερη θυγατέρα τους και πριν αφιχθεί το ΕΚΑΒ για δεύτερη φορά, κατά τα ανωτέρω αναλυτικά περιγραφόμενα.
Οι ενάγοντες διατείνονται ότι η επιχείρηση και οι εναγόμενοι φέρουν ευθύνη επικαλούμενοι παραλήψεις τους για τον θάνατο των δύο παιδιών.

Τους Γάλλους εκπροσωπούν οι δικηγόροι κ.κ. Κώστας Ταμπάκης, Ευαγγελία Ταμπάκη και Φίλιππος Εμμ. Τσαλαχούρης ενώ την ξενοδοχειακή εταιρεία ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]