Βαριές “καμπάνες” στον Λαμιώτη ασφαλιστη που εξαπάτησε πελάτες. Εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ η λεία. (video)

Νέες ποινές κάθειρξης  επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας στον Λαμιώτη ασφαλιστή που κατηγορείται πως εξαπάτησε πελάτες του παίρνοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ.

Ίδιες οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο και στη σύζυγό του.

Με το πρόσχημα πως θα επενδύσει τα χρήματά τους με υψηλό επιτόκιο, έπεισε τα θύματά του, κάποιοι από αυτούς είναι συγγενείς του, κάποιοι άλλοι φίλοι του και συνάδελφοί του σε δημόσια υπηρεσία, τους τα πήρε και βέβαια δεν τα επέστρεψε ποτέ.

Ο ασφαλιστής  και η σύζυγός του ήταν  κατηγορούμενοι σε τέσσερις υποθέσεις. Στις δυο από αυτές, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και
παραγράφηκαν.

Στις άλλες δύο όμως το δικαστήριο  τους επέβαλλε  ποινή κάθειρξης 18 ετών στον καθένα και μάλιστα χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η εκδίκαση των υποθέσεων έγινε χωρίς την παρουσία των κατηγορουμένων και χωρίς καν να παρίσταται ο δικηγόρος τους, που με έγγραφο του ενημέρωσε για την απουσία του επικαλούμενος  σοβαρούς λόγους υγείας.

Στο άκουσμα των αποφάσεων τα θύματα του ζευγαριού  που βρίσκονταν στο Εφετείο, ανακουφίστηκαν και λίγο αργότερα έλεγαν πως  τουλάχιστον είναι ηθικά ικανοποιημένοι.

Ικανοποιημένοι δήλωσαν στο Star  Κεντρικής Ελλάδας οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Απόστολος Τσέας, Νίκος Τσακτάνης, Θωμαϊς Σγατζούρη και Κώστας Μπαρούτας που πρόσθεσαν πως περιμένουν πλέον να εκτελεστούν οι ποινές και οι δύο δράστες να οδηγηθούν στη φυλακή.

Ο ασφαλιστής και η σύζυγός του εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις, μάλιστα σε κάποιες από αυτές έχουν καταδικαστεί από δικαστήρια της Λάρισας και της Λαμίας  με ποινές κάθειρξης, ενώ κάποιες άλλες θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα.

Πηγή: tvstar.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]