Τσακαλώτος: Επειδή η Εθνική Ασφαλιστική είναι πετυχημένη, πιστεύουμε ότι θα διασωθούν οι εργαζόμενοι

Την άποψη ότι η Εθνική Ασφαλιστική είναι μια πετυχημένη εταιρία και για τον λόγο αυτό ο επενδυτής θα κρατήσει και τους εργαζόμενους διατύπωσε λίγο πολύ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσιώτη.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε άμεση παρέμβαση αλλά σ’ αυτή την περίπτωση δεν ανησυχώ ιδιαιτέρως” τόνισε. “Υπάρχουν δύο  περιπτώσεις όταν αγοράζεις μια εταιρία. Είτε αγοράζεις μια εταιρία που δεν πάει καλά κι εκεί όντως κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι από την αναδιάρθρωση, και το άλλο άκρο είναι οι επιχειρήσεις που πάνε πολύ καλά και θέλεις να τις εντάξεις στον Όμιλό σου. Τότε οι εργαζόμενοι είναι μέρος των στοιχείων που ο επενδυτής θέλει να κρατήσει, δεν είναι μια αποτυχημένη επιχείρηση”.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε μια σύνοψη σχετικά με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και έδωσε ένα στίγμα κυρίως, για το μέλλον των εργαζομένων στη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας. Όπως είπε  σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ΕΕ από την στιγμή που μια Τράπεζα  παίρνει κρατική βοήθεια θεωρείται ότι έχει αβαντάζ σε σχέση με τους  ανταγωνιστές της. Από το 2014 υπήρχε σχέδιο αναδιάρθρωσης της Εθνικής που είχε μέσα και την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. “Εμείς θεωρούσαμε ότι δεν πρέπει να πουληθεί η Εθνική Ασφαλιστική” τόνισε. “Εχω στείλει επιστολή στην κ. Βεστάνερ όπου εξηγούσαμε ότι είναι άδικο να γίνει αυτή η πώληση αλλά δεν καταφέραμε να πείσουμε  την Διεύθυνση Ανταγωνισμού” παραδέχτηκε.

Απαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή του ΚΚΕ για το μέλλον όσων εργάζονται στην Εθνική Ασφαλιστική και στο φαινόμενο των ενοικιαζομένων εργαζομένων, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στα στοιχεία της “Εργάνη” και υποστήριξε ότι έχουν αυξηθεί οι μόνιμες θέσεις εργασίας ενώ έχει αλλάξει και τρόπος ελέγχου του ΣΕΠΕ. “Ούτε εμείς είμαστε ευχαριστημένοι” είπε, “αλλά η κατεύθυνση είναι η τάση που υπάρχει. Έχετε δίκιο οι εργασιακές σχέσεις είναι σε πολύ κακή θέση, η τάση ήτανε στην απορρύθμιση και στο να μειωθεί η δύναμη των εργαζομένων. Όμως βλέπουμε ότι με τις ενέργειες της κυβέρνησης είναι σε καλή κατεύθυνση ή δεν είναι είναι. Αν δείτε τελευταία στοιχεία Εργάνη θα δείτε ότι από το 50% και πάνω είναι μόνιμες κι όχι ευκαιριακές”.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου:

 

Πηγή: capital.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]