Τροποποίηση της «30» και Οδικός Χάρτης για τις ασφαλιστικές (insurance-eea.gr)

Οδικό Χάρτη που περιγράφει συνοπτικά το νέο νομοθετικό περιβάλλον και τις υποχρεώσεις που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες κατάρτισε η ΔΕΙΑ και τον παρουσίασε σε μια πρώτη ενημέρωση των εκπροσώπων των εταιρειών σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της.

Κατά τις πληροφορίες, συζητήθηκαν οι αλλαγές που επέρχονται με το νέο νόμο οι οποίες ουσιαστικά απομειώνουν τα ισχύοντα όπως για παράδειγμα στην πράξη «30» του Διοικητή της ΤτΕ η οποία όταν συντάχθηκε ήταν απαραίτητη για τις τότε ανάγκες οργάνωσης και λειτουργίας των εταιρειών.

Ωστόσο σήμερα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις υπερκαλύπτεται οπότε και ουσιαστικά αδρανεί και δεν αποκλείεται να γίνει και σχετική διοικητική πράξη. Σήμερα οι ασφαλιστικές δικλείδες για την οργάνωση, λειτουργία, διαδικασίες είσπραξης είναι πολύ πιο ισχυρές, τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΔΕΙΑ αποσαφηνίζοντας στους παρευρισκομένους ότι η εικονική πραγματικότητα και τα tests πλέον περνούν σε πραγματική εφαρμογή.

Ανάλογη συνάντηση προγραμματίζει η ΔΕΙΑ και με τους εκπροσώπους της διαμεσολάβησης οι οποίοι εμμέσως επηρεάζονται από την Solvency και συνεπώς καλούνται να προσαρμόσουν και τη δική τους λειτουργία σε ρυθμούς ανάλογους των ασφαλιστικών εταιρειών.

Βεβαίως υπάρχει και η Οδηγία IDD – για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση που σε μια διετία θα εφαρμοστεί αμετάκλητα επιφέροντας και αυτή νέες αλλαγές που θα καθορίσουν τον ρόλο των δικτύων διανομής και την καθοριστική σημασία τους στην διαφάνεια της αγοράς και την εξυπηρέτηση ενημέρωση του καταναλωτή.

Επισημαίνεται ότι η «πρώτη πρόβα» για την σωστή ενημέρωση των καταναλωτών και την προστασία τους θα γίνει από τώρα καθώς οι εταιρείες σύντομα θα κληθούν να προσδιορίσουν τις υφιστάμενες σχέσεις με τους ασφαλισμένους

Γιάννης Βερμισσώ

Πηγή: www.insurance-eea.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]