Τραμπ: «Οι ασφαλιστικές εταιρείες φεύγουν από το ObamaCare – είναι νεκρό»

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «νεκρό» το πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης γνωστό ως Obamacare, τονίζοντας ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αποχωρούν από το εν λόγω πρόγραμμα.

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες φεύγουν από το ObamaCare – είναι νεκρό. Το σχέδιο μας για την υγειονομική περίθαλψη θα μειώσει τα ασφάλιστρα και τις ατέλειες», ανέφερε ο κ. Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την ακύρωση του Obamacare

Στο μεταξύ, το αναθεωρημένο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για την ακύρωση του Obamacare, εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στο εν λόγω νομοθετικό σώμα.

Με το νομοσχέδιο, διατηρούνται σε ισχύ ορισμένες σημαντικές προβλέψεις του Obamacare, ενώ προβλέπεται η διάθεση κονδυλίου οκτώ δισ. δολαρίων, προκειμένου να καλυφθεί το οικονομικό κόστος για την προσφορά υπηρεσιών υγείας σε όσους είναι ασφαλισμένοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες δαπάνες για την πρόσβαση τις υπηρεσίες υγείας, με την κατάργηση του Obamacare.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αποφασίσει τη ματαίωση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων και την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου για την αντικατάσταση του Obamacare.

Μια μετριοπαθής τάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είχε εκφράσει την αντίθεσή της στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο με το επιχείρημα ότι αφήνει πολλούς ασφαλισμένους χωρίς ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, ενώ μια υπερσυντηρητική τάση είχε ζητήσει την πλήρη άρση κάθε ευθύνης του ομοσπονδιακού κράτους για το ασφαλιστικό και την απρόσκοπτη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς στον τομέα της ασφάλισης.

Η ματαίωση της ψηφοφορίας είχε χαρακτηριστεί από πολιτικούς αναλυτές βαρύ πλήγμα για τον πρόεδρο και τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, καθώς αυτή ήθελαν να είναι η πρώτη μεγάλη «επιτυχία» της θητείας του.

Πηγή: marketnews.gr 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]