Το The Insurer κυκλοφορεί με ένα πλήρες αφιέρωμα για τον κλάδο ασφαλίσεων

O κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης βιώνει με τη σειρά του τις πρωτόγνωρες συνέπειες της απειλητικής πανδημίας Covid 19. Παρόλα αυτά η ομαλή συνέχιση λειτουργίας των εργασιών αποτελεί πρωτεύον ζήτημα για την Insurance Innovation και το The Insurer.

Ως εκ τούτου, το δεύτερο τεύχος του The Insurer, της αξιόπιστης ενημέρωσης του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή κυκλοφόρησε κανονικά, αλλά εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Γίνετε συνδρομητής εδώ και αποκτήστε άμεσα το δεύτερο τεύχος του The Insurer.

Με περισσότερους από 900 συνδρομητές, το περιοδικό διατηρεί τον στόχο του και απευθύνεται αποκλειστικά στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, μιλώντας στη γλώσσα της αγοράς με απλό και κατανοητό τρόπο. Και αυτό ήταν που εκτίμησε η αγορά και μας έβαλε σε εκατοντάδες ασφαλιστικά γραφεία των μεγάλων πόλεων και κυρίως της επαρχίας.

Στο δεύτερο τεύχος μας αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τον κλάδο πιστώσεων. Οι εταιρείες του κλάδου EULER HERMES, ATRADIUS και COFACE,  φιλοξενούνται στο περιοδικό σε ένα πλήρες αφιέρωμα και παρουσιάζουν την Ασφάλιση Πιστώσεων καθιστώντας σαφή την αξία ενός τέτοιου κλάδου για τη βιωσιμότητα κάθε επιχείρησης.

Ο κλάδος Πιστώσεων ανέκαθεν αποτελούσε έναν σύμμαχο για τις επιχειρήσεις, ειδικά σε περιόδους μειωμένης πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση. Η ασφάλιση πιστώσεων αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτυχθούν εμπορικά με ασφάλεια, παρέχοντας εκτός από την κάλυψη σε περίπτωση αθέτησης της υποχρέωσης, έγκαιρη πρόληψη μέσα από την αξιολόγηση και τη συνεχή παρακολούθηση της οικονομικής κατάστασης των αγοραστών της επιχείρησης. Το σκέλος της πρόληψης αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι στον κλάδο της ασφάλισης πιστώσεων και εξασφαλίζεται όχι μόνο μέσα από την πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που καταγράφουν την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης αλλά και μέσα από τη συστηματική παρακολούθηση της συναλλακτικής συμπεριφοράς των πελατών.

Την προηγούμενη δεκαετία οι εταιρείες πιστώσεων δοκιμάστηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα. Μάλιστα, η εκτίναξη των ζημιών εκείνα τα χρόνια είχε οδηγήσει στην αποχώρηση μεγάλης
ασφαλιστικής εταιρείας από τον κλάδο.

Το The Insurer ζήτησε από τις τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο να περιγράψουν με απλά λόγια τι
ακριβώς προσφέρει η ασφάλιση πιστώσεων στις επιχειρήσεις και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αυτές ως εργαλείο ανάπτυξης.

Αξίζει να αναφερθεί πως για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ο κλάδος έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης αρκεί να κατανοήσουν σωστά τον τρόπο λειτουργίας και παροχής της κάλυψης.

Παράλληλα, το πρώτο θέμα της επικαιρότητας, ο Corona Virus, δε θα μπορούσε να λείπει από το περιοδικό του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. “Η πανδημία στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης και οι επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία” είναι ο τίτλος ενός πολύ ενδιαφέροντος άρθρου από την Experto Crede Consultants.

Το The Insurer επιδιώκει να γίνει η πηγή ενημέρωσης και η φωνή κάθε επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είτε δραστηριοποιείται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στην επαρχία.

Γίνετε συνδρομητής εδώ και αποκτήστε άμεσα το δεύτερο τεύχος του The Insurer.

Δείτε το πρώτο τεύχος του The Insurer ηλεκτρονικά εδώ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]