Το μέλλον των Lloyd’s έρχεται με μια νέα στρατηγική!

Οι Lloyd’s παρουσίασαν το νέο επιχειρηματικό τους σχέδιο, μια σειρά δηλαδή πρωτοβουλιών μετασχηματισμού που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέλλον της παγκόσμιας (αντ)ασφαλιστικής αγοράς, 

Οι πρωτοβουλίες εστιάζουν στην παροχή υψηλότερης ποιότητας προστασίας κινδύνου για τους πελάτες της αγοράς. Προσφέρουν επίσης, τρόπους απλούστευσης της πρόσβασης στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, καθώς και μείωση του κόστους επιχειρηματικής δραστηριότητας στους Lloyd’s.

Η δημοσίευση αυτής της στρατηγικής σηματοδοτεί την επόμενη φάση της ευρείας διαβούλευσης και της ανάπτυξης των σχεδίων του μοναδικού οικοσυστήματος των Lloyd’s. Οι εργασίες για την κατασκευή και την παράδοση πρωτοτύπων και ολοκληρωμένων λύσεων θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο του 2019, ενώ ορισμένες από αυτές θα είναι έτοιμες στις αρχές του 2020.

Οι έξι νέες ιδέες που περιγράφονται στο «The Future at Lloyd’s» απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο η αγορά μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αξιοποιήσει ευκαιρίες για να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο αποδίδει αξία στους πελάτες της. Αυτές είναι:

  • Μια πλατφόρμα για σύνθετους κινδύνους που διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα και επιτρέπει την αποτελεσματική ψηφιακή τοποθέτηση των πιο δύσκολων για κάλυψη κινδύνων.
  • Το “Lloyd’s Risk Exchange” μέσω του οποίου οι λιγότερο πολύπλοκοι κίνδυνοι μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε λίγα λεπτά με ένα λιγότερο κόστος σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.
  • Ευέλικτα κεφάλαια που μπορούν απλά και αποτελεσματικά να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ευρύ σύνολο ασφαλιστικών κινδύνων στην πλατφόρμα Lloyd’s.
  • Μια λύση “Syndicate-in-a-Box”, η οποία προσφέρει στους καινοτόμους παίκτες μια βελτιωμένη ευκαιρία να φέρνουν νέα προϊόντα και επιχειρήσεις στην αγορά.
  • Μια “νέας γενιάς” υπηρεσία αποζημιώσεων που βελτιώνει την εμπειρία των πελατών και αυξάνει την εμπιστοσύνη στην αγορά, επιταχύνοντας τις πληρωμές των απαιτήσεων.
  • Ένα οικοσύστημα υπηρεσιών που βοηθά όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και να παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες τους.

lloyds-graph

Ο John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος των Lloyd’s, δήλωσε:”Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των Lloyd’s, δηλαδή η δυνατότητα παροχής απαράμιλλης τεχνογνωσίας στο underwriting, στην χρηματοοικονομική ασφάλεια και στην πρόσβαση στην αγορά, όλα σε ένα μέρος, σήμερα είναι πιο προσιτά από ποτέ. Ωστόσο, ένα δυναμικό περιβάλλον κινδύνων σε συνδυασμό με την ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν αλλάξει θεμελιωδώς τον κόσμο. Οι Lloyd’s αλλάζουν επίσης, λόγω της επιθυμίας τους να προσφέρουν τα καλύτερα (αντ)ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που διατίθενται οπουδήποτε στον κόσμο”.
“Θα πετύχουμε, αξιοποιώντας το επιχειρηματικό και καινοτόμο πνεύμα που βρίσκεται στο επίκεντρο των Lloyd’s. Μαζί έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τους Lloyd’s και να οικοδομήσουμε μια αγορά που θα επικεντρώνεται στο μέλλον, θα ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στις μεταβαλλόμενες και ποικίλες ανάγκες των παγκόσμιων πελατών μας, με μια κουλτούρα συμμετοχής και καινοτομίας”.

Ο Bruce Carnegie-Brown, Πρόεδρος των Lloyd’s, δήλωσε: “Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους, οι Lloyd’s ανέκαθεν προσπαθούν να επανασχεδιαστούν, παραμένοντας πρωτοπόρα στην ασφαλιστική καινοτομία. Οι προτάσεις που ανακοινώσαμε σήμερα αντιπροσωπεύουν τις προσπάθειες μηνών σε συνεργασία με τους μετόχους στην αγορά και σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω ότι θα διασφαλίσουν την επιτυχία των Lloyd’s για τα επόμενα χρόνια”.

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]