Το μεγάλο εμπόδιο στην ένταξη της ψηφιακής εποχής είναι η έλλειψη «ταλέντου», λένε οι CEOs

«H έλλειψη στελεχών με ιδιαίτερο ταλέντο στην τεχνολογία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στις προσπάθειες των ασφαλιστικών εταιριών  να προλάβουν σημερινές γρήγορες ταχύτητες της καινοτομίας και να μεταβούν στην ψηφιακή εποχή» , ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της Munich Re και άλλων ασφαλιστικών εταιριών σε ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά το Insurance Joint Industry Forum.

«Η μεγαλύτερη διαφορά σήμερα είναι η ταχύτητα της αλλαγής. Ένα προϊόν που  ήθελε 12 με 15 χρόνια για να βγει στην αγορά  στο παρελθόν ,πλέον δεν χρειάζεται τόσο χρόνο », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Munich Re,  Anthony Kuczinski.

 «Στην παρούσα φάση, και ενώ υπάρχει συνεχής εκπαίδευση των εποπτικών αρχών σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, το διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ασφαλιστικής βιομηχανίας παραμένει   η διστακτικότητά των  ασφαλιστών να αναλάβουν  τους κινδύνους της καινοτομίας λόγω έλλειψης υποδομών. Στην αγορά γίνεται πόλεμος για την εξεύρεση ταλέντων και δεν είμαστε η μόνη βιομηχανία που το ψάχνει», συμπλήρωσε ο Kuczinski.

Συνεπώς, η ασφαλιστική βιομηχανία προκειμένου να αναπτύξει τις υποδομές της αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που σχετίζονται με την τεχνολογία και την καινοτομία οφείλει να προσελκύσει και να διατηρήσει στους κόλπους της στελέχη με ιδιαίτερη κατάρτιση και «ταλέντο» στον σχεδιασμό και την εφαρμογή τεχνολογικών υποδομών και προϊόντων.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]