Το insuranceforum.gr στα απεργιακά μέτωπα της χώρας

Μεγάλη προβλέπεται η σημερινή κινητοποίηση όλης της ασφαλιστικής αγοράς που συμμετέχει στην γενική απεργία που έχει κηρυχθεί με πρωτοβουλία της ΓΣΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κατά του σχεδιαζόμενου νόμου που θα «μεταρρυθμίσει» το ασφαλιστικό.

Η ΕΑΔΕ συμμετέχει και καλεί όλα τα Σωματεία και όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να είναι παρόντες μαζικά στην συγκέντρωση και την πορεία που θα ακολουθήσει.

Στην Αθήνα το σημείο προσυγκέντρωσης είναι η Οδός Κοραή, γωνία με Πανεπιστημίου.

 

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν κινητοποιήσεις από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές μέσω των συλλόγων τους.

 

Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση μπροστά στο επαγγελματικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμμετέχουν οργανωμένα στην πανελλαδική κινητοποίηση.

 

Καβάλα

Στην Καβάλα όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές συμμετέχουν στην πανελλήνια απεργία λέγοντας όπως αναφέρουν «όχι στην αυταρχική και απολυταρχική επιδίωξη των κυβερνώντων και όχι σε αυτό το μακάβριο νέο νόμο για το ασφαλιστικό».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 10.30 στην πλατεία καπνεργάτη.

Η συγκέντρωση υποστηρίζεται από την Ένωση Ασφαλιστών Καβάλας.

 

Λάρισα

Στην Λάρισα ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Λάρισας συμμετέχει επίσης και στηρίζει τν πανελλαδική απεργία. Η συγκέντρωση θα γίνει σήμερα στις 9.30 στο επιμελητήριο Λάρισας και στις 10.30 στην κεντρική πλατεία Λάρισας.

 

Εν τω μεταξύ η Ο.Α.Σ.Ε καλεί όλους τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία καθώς και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση αναφέρεται:
Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς.
Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργατικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας. Την αλλαγή του πλαισίου λιτότητας σε όλη την Ευρώπη έτσι ώστε μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να αντιμετωπιστεί το κεντρικό πρόβλημα της ανεργίας.

Να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και μέσα από την ενίσχυση των ειδικών υπηρεσιών ελέγχου.
Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

Την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς και την στήριξη τους μέσα από κοινωνικούς πόρους. Πόρους που θα προκύψουν από μια διαδικασία αναδιανομής υπέρ του κόσμου της εργασίας.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.

Συνάδελφοι,

Όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε σ’ αυτήν την αντιλαϊκή λαίλαπα μέτρων.
Όλοι μαζί συμμετέχουμε στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4/2/2016 και στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων (Πλ. Κλαυθμώνος – ώρα 11.00 π.μ.)
Προσυγκέντρωση της Ομοσπονδίας μας στην Κοραή και Σταδίου.

 

Το insuranceforum.gr θα σας μεταφέρει καθ΄όλη την διάρκεια της σημερινής απεργίας ειδήσεις και ρεπορτάζ από όλα τα μέτωπα των απεργιών.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]