Το έργο του Μιχάλη Ζορπίδη για το ΕΕΘ

Ισχυρό Επιμελητήριο – Στήριγμα για τον Επαγγελματία

Το έργο αλλα και οι θέσεις του υποψήφιου προέδρου για το ΕΕΘ παρουσιάζονται μέσα από το isxyro.gr , την ιστοσελίδα του συνδυασμού «Ισχυρό Επιμελητήριο»

Με τη δική μας Διοίκηση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, απέκτησε υπόσταση, φωνή και ρόλο. Πετύχαμε με πολύ κόπο και πολλή δουλειά, καταρχήν να το κρατήσουμε όρθιο. Να το καταστήσουμε υπολογίσιμο φορέα των θέσεων των επαγγελματιών, σοβαρό θεσμικό σύμβουλο και συνομιλητή της Πολιτείας.

Βγάλαμε  το Επαγγελματικό Επιμελητήριο  από την αφάνεια, το καταστήσαμε οικονομικά εύρωστο  και πετύχαμε να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας  της Θεσσαλονίκης. Δημιουργήσαμε ανοιχτούς  διαύλους επικοινωνίας  και συνεργασίας με όλα τα μέλη της, την Αυτοδιοίκηση, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς, κοινωνικούς  οργανισμούς και σωματεία της ευρύτερης περιοχής.

Πλέον το Επαγγελματικό Επιμελητήριο είναι παρόν  σε όλες  τις συναντήσεις και  διαβουλεύσεις,  για το παρόν και το μέλλον  της αγοράς και της πόλης, με  θέσεις και προτάσεις. Και όχι  μόνο. Παρεμβαίνει, όπου  χρειάζεται και αρθρώνει καθαρό  λόγο με μοναδικό γνώμονα  την προώθηση  των δίκαιων αιτημάτων του Επαγγελματία και  το συμφέρον της πόλης.

Πως το καταφέραμε;  Αφουγκραζόμαστε  τις καθημερινές ανάγκες  της πόλης και του επιχειρείν, ακούμε  τον επαγγελματικό κόσμο, καταγράφουμε τις αγωνίες και  τους προβληματισμούς  του, επεξεργαζόμαστε  επιστημονικά τις προτάσεις  του.

Εμείς  δεν βγάζουμε άναρθρες  κραυγές.

Η δυναμική φωνή του  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ακούγεται  πλέον παντού, γιατί είναι  εμπεριστατωμένη, επιστημονικά  τεκμηριωμένη, αποτυπώνει ανά πάσα στιγμή τον παλμό της αγοράς και  της κοινωνίας των Θεσσαλονικέων και προβάλλει ρεαλιστικές και ουσιαστικές  προτάσεις.
Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί κάναμε  στροφή  180 μοιρών στη ρότα  του Επιμελητηρίου, το καταστήσαμε ισχυρό και ουσιαστικό στήριγμα του Επαγγελματία.
Στον  αγώνα που δίνουμε για να σταθούμε  στο  πλευρό   του Επαγγελματία και να τον στηρίξουμε στη δύσκολη συγκυρία  της πολύχρονης κρίσης και των μνημονίων, έχουμε καταφέρει πολλά και  συνεχίζουμε  για  να κάνουμε ακόμη περισσότερα.

Ιδού λοιπόν τα όσα επιτύχαμε έως τώρα:

 Πολύπλευρη Στήριξη του  Επαγγελματία – Ποιοτικές Υπηρεσίες 

 • Επιδοτούμενη συμμετοχή του  Επαγγελματία σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς εκθέσεις.
 • Δυνατότητα  δωρεάν συμμετοχής  του σε συνέδρια και ημερίδες.
 • Παρακολούθηση με χαμηλό αντίτιμο επαγγελματικών σεμιναρίων. Διοργανώσαμε σεμινάρια  για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων σε συνεργασία  και με πιστοποίηση του ΕΦΕΤ , όπως και σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας  για επιχειρήσεις  χαμηλής επικινδυνότητας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης.
 • Διοργάνωση  δωρεάν σεμιναρίων εκμάθησης  Η/Υ για επαγγελματίες.
 • Εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη σε  περισσότερους από 500  επαγγελματίες,στο πλαίσιο  των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ.
 • Διοργάνωση  20 κατά μέσο όρο προγραμμάτων   διά βίου μάθησης και επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων κατ’ έτος μέσω  του προγράμματος ΛΑΕΚ.
 • Έπενδύσαμε στην «Υπηρεσία Μίας Στάσης» και το ΓΕΜΗ.  Με τον εξοπλισμό και το προσωπικό που διαθέσαμε,  καταφέραμε σήμερα να υπάρχει η καλύτερη εξυπηρέτηση  του Επαγγελματία με το «Ηλεκτρονικό Επιμελητήριο». Το  υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών αποδεικνύεται από το  γεγονός ότι το Ε.Ε.Θ. έχει καταφέρει να ολοκληρώνει τις διαδικασίες που αφορούν στην  ίδρυση νέας εταιρίας, μέσα  σε μιάμιση ώρα!
 • Έκδοση ΑΦΜ, εγγράφων, βεβαιώσεων και πιστοποιητικών με σύγχρονο τρόπο,χωρίς καθυστερήσεις.
 • Έκδοση ψηφιακής υπογραφής με χαμηλό αντίτιμο.
 • Καθημερινή δωρεάν ενημέρωση  του Επαγγελματία για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τα Ασφαλιστικά και Φορολογικά Θέματα, τις δυνατότητες επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, αλλά  και για όσα ισχύουν σχετικά με τις αδειοδοτήσεις  καλώντας  τον τηλεφωνικό αριθμό 800111515.
 • Δωρεάν,  χρήσιμες  πληροφορίες  στον Επαγγελματία  για κάθε φορολογικό και  ασφαλιστικό θέμα που τον απασχολεί, δύο φορές την εβδομάδα  από  δύο καταξιωμένους  οικονομολόγους  στους χώρους  των  γραφείων του Ε.Ε.Θ.
 • Ιδρύσαμε την Αναπτυξιακή Εταιρία «Ο Σύμβουλος του Επαγγελματία» ένα νέο, ευέλικτο  θεσμό, που είναι εύκολα προσβάσιμη στο ισόγειο των γραφείων μας και αναλαμβάνει σημαντικές δράσεις, χωρίς τις αγκυλώσεις του Δημοσίου, που διέπουν την Επιμελητηριακή λειτουργία.
 • Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ενιαίο περίπτερο, προσφέροντας χαμηλές τιμές και καλύτερες δυνατότητες προβολής στα μέλη μας.
 • Ιδρύσαμε  Γραφείο του  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στο Λαγκαδά, για να είμαστε άμεσα και αποτελεσματικά δίπλα στα  μέλη  του Ε.Ε.Θ. στους περιφερειακούς δήμους!
 • Διαμορφώσαμε άνετες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδριάσεων, συσκέψεων, συνεδρίων, συναντήσεων. Ανακαινίσαμε και εξοπλίσαμε με υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό τρεις αίθουσες στο κτίριο του Ε.Ε.Θ.

Επιχειρηματικές Αποστολές

Ανοίξαμε  δρόμους  στον επαγγελματικό κόσμο για νέες συνεργασίες, σε νέες αγορές  με δεκάδες επιχειρηματικές  αποστολές  στο εξωτερικό. Χωρίς  να διαθέσουμε ούτε ένα ευρώ από τους πόρους  του Ε.Ε.Θ.! Οι δαπάνες γι΄αυτές  τις αποστολές καλύφθηκαν από κονδύλια ευρωπαϊκών  προγραμμάτων!

 1. Στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναπτύξαμε συνεργασία με το εκεί Εμπορικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο
 2. Σε Κωνσταντινούπολή- Σμύρνη- Αφιόν Καραχισάρ, στο πλαίσιο του προγράμματος «GRUNDVIG».
 3. Στην Τραπεζούντα, στο πλαίσιο του «THUSAURUS» σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Τούλσα Ρουμανίας, Ταλίν Εσθονίας και Γρανάδα Ισπανίας.
 4. Σε Πράγα- Βερολίνο, σε συνεργασία με τα εκεί Επιμελητήρια.
 5. Στα Σκόπια της ΠΓΔΜ για την ανάπτυξη διασυνοριακής συνεργασίας.
 6. Στο Παρίσι, σε συνεργασία με το εκεί Επιμελητήριο.
 7. Στη Σόφια της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο συμμετοχής μας σε προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας.
 8. Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας με επιχειρηματικούς φορείς της οποίας συμμετείχαμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.
 9. Στη Βενετία σε συνεργασία με το εκεί Επιμελητήριο.
 10. Στη Γρανάδα της Ισπανίας όπου συμμετείχαμε σε πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού.
 11. Στη Μόσχα, όπου εγκαινιάσαμε με το εκεί Επιμελητήριο συνεργασία για τον Τουρισμό και τα μέτρα στήριξης των ΜΜΕ.

Πρώτο το Ε.Ε.Θ. στο  Επιμελητηριακό  Κίνημα

Θέσαμε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης  στην πρωτοπορία του Επιμελητηριακού Κινήματος.

 • Διοργανώνοντας  με τον πληρέστερο τρόπο πανελλήνιες συναντήσεις διοικήσεων των Επιμελητηρίων, για τις οποίες αποσπάσαμε τα συγχαρητήρια όλων των συμμετεχόντων.
 • Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης καλέσαμε σε συνάντηση τους  Προέδρους των Επιμελητηρίων της Βόρειας Ελλάδας, στην οποία από κοινού μελετήσαμε την κατάσταση τις συνέπειες της  και υποβάλαμε προτάσεις.
 • Καταθέτουμε κάθε χρόνο  σε όλους τους πρωθυπουργούς και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων υπόμνημα με επεξεργασμένες θέσεις για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της Αγοράς και της πόλης, με την ευκαιρία των επισκέψεών τους για τη Διεθνή Έκθεση.
 • Με καλή γνώση των ζητημάτων και ισχυρές θέσεις συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ.
 • Υπομνήματα με θέσεις για τα επί μέρους ζητήματα υποβάλουμε σχεδόν καθημερινά σε όλους τους υπουργούς.
 • Διοργανώσαμε δεκάδες συσκέψεις και συναντήσεις για να ενημερώσουμε τους φορείς και τους πολίτες της πόλης για τις θέσεις του Επιμελητηρίου μας και τα προβλήματα των επαγγελματιών.
 • Αντιδράσαμε και διαμαρτυρηθήκαμε για την προώθηση των ασφαλιστικών προϊόντων των τραπεζών και του αθέμιτου ανταγωνισμού, των πιέσεων και των εκβιασμών, που αυτές ακολουθούν. Ιδρύσαμε την Επιτροπή Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Υποθέσεων και σε συνεργασία με τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς προβήκαμε σε αντίστοιχες παραστάσεις στα αρμόδια υπουργεία και δόθηκε μάχη για την μη εφαρμογή του ασφαλιστικού Τειρεσία.
 • Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Θ.  Μιχάλης Ζορπίδης  κατέχει  θέση ευθύνης στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, όπως  και το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Κλάδης.

Με το Βλέμμα  στην  Αγορά  και τη Θεσσαλονίκη

 • Το Ε.Ε.Θ. επί  της δικής μας Διοίκησης έδωσε και δίνει μάχες, εισηγήθηκε και εισηγείται συνεχώς  προτάσεις και  λύσεις, για όλα τα μεγάλα  θέματα που απασχολούν  την πόλη και την τοπική οικονομία, από το  παρεμπόριο, τις  καθυστερήσεις στις εργασίες  του μετρό  και τις δραματικές επιπτώσεις  τους,  έως  τα ζητήματα  καθαριότητας και τον  ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της πόλης.
 • Ειδικά  για την λαθραία  πώληση  τσιγάρων, που επανέρχεται στο προσκήνιο, η Διοίκηση μας  έχει προβεί  σε επανειλημμένες  παραστάσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης,  παραστάσεις  και κατάθεση φωτογραφικού υλικού στον Εισαγγελέα, στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.
 • Βρεθήκαμε  από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των ΜΕΤΡΟπληκτων. Αναλάβαμε   πρωτοβουλία ανάδειξης του προβλήματος  και επίσπευσης  των εργασιών αρχικά  για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν στον οδικό άξονα από  το Σ.Σ.Θ. έως  την οδό Δελφών.  Παρουσιάσαμε  τις  σοβαρές  οικονομικές επιπτώσεις που προκαλούν στους επαγγελματίες  και την πόλη οι αργοί ρυθμοί κατασκευής του μετρό σε κάθε ευήκοο πολιτικό και κυβερνητικό παράγοντα  όλα τα προηγούμενα χρόνια.
 • Υπογράψαμε μαζί με  άλλους φορείς  μνημόνιο συνεργασίας  με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.  με στόχο  τον περιορισμό  των  προβλημάτων όσο  διαρκεί η κατασκευή του έργου.
 • Για το τεράστιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Θεσσαλονίκης  από τη νησιωτική χώρα, αναλάβαμε πρωτοβουλία  συνεννόησης και  κοινής δράσης με τα Επιμελητήρια στα νησιά του Αιγαίου.
 • Ξεκινήσαμε εκστρατεία ενημέρωσης και συστράτευσης  όλων  των φορέων  της πόλης  για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη νησιωτική Ελλάδα. Οργανώσαμε μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη και  υποβάλλαμε  σε όλα τα αρμόδια  φόρα δέσμη προτάσεων.
 • Διοργανώσαμε διημερίδα  με την παρουσία έγκριτων  επιστημόνων και προσωπικοτήτων  για το παρόν και το μέλλον  της πόλης.
 • Διοργανώσαμε ενημερωτικές συναντήσεις  και  έχουμε  σταθερή συνεργασία με όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.
 • Αναλάβαμε τη διοργάνωση της «Χριστουγεννιάτικης Πλατείας», με πλήθος εκδηλώσεων και εορταστικό διάκοσμο στην Αριστοτέλους, για να δημιουργήσουμε ένα όμορφο κλίμα στην πόλη αλλά και να προσελκύσουμε καταναλωτές σε ένα ελκυστικότερο κέντρο!

Καμπάνιες στήριξης  των τοπικών αγορών

 • Διοργανώσαμε σημαντικές καμπάνιες για την στήριξη των τοπικών αγορών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των τοπικών επαγγελματιών! Μέσα από σοβαρά προγράμματα ενημέρωσης σε ΜΜΕ προβάλαμε τα πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές!
 • Διοργανώσαμε καμπάνια με την οποία παροτρύνονται οι καταναλωτές να απευθύνονται στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές (ασφαλιστές) για την κάλυψη των ασφαλιστικών τους αναγκών
 • Με ανάλογο σκοπό διοργανώσαμε την καμπάνια για το κυκλοφοριακό «ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΕΒΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ»!
 • Είναι σε εξέλιξη μεγάλη  καμπάνια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών πάνω σε ζητήματα της Αγοράς, συνολικού κόστους 50.000 ευρώ. Περιλαμβάνει διαφημιστικά σποτ και καταχωρήσεις σε ραδιοσταθμούς της Θεσσαλονίκης και ενημερωτικές ιστοσελίδες, ώστε οι καταναλωτές να γνωρίσουν καλύτερα τα δικαιώματα τους αλλά και τις προοπτικές που έχουν όταν προτιμούν για την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στηρίζουμε  τον Τουρισμό στη Θεσσαλονίκη 

 Η ανάδειξη του brand name της Θεσσαλονίκης στο χώρο του τουρισμού και  η συνακόλουθη αύξηση  του τουριστικού ρεύματος αποτελεί  ένα ισχυρότατο εργαλείο για την  τόνωση της οικονομίας  της πόλης, σε όλα τα επίπεδα και πρωτίστως της αγοράς. Γι’ αυτό  υλοποιούμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων που έχει αρχίσει να αποδίδει εντυπωσιακά  αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό:

 • Παραδώσαμε στους φορείς  της πόλης τον κατάλογο  των 69 «βημάτων » που είναι απαραίτητο να κάνει η Θεσσαλονίκη για να καρπωθεί από την τουριστική ανάπτυξη της χώρας αυτά που δικαιούται. Ο κατάλογος  των 69 βημάτων είναι η κωδικοποίηση από το Ε.Ε.Θ. σειράς παρεμβάσεων που αφορούν στις υποδομές, το τουριστικό προϊόν, την εκπαίδευση, τις μεταφορικές συνδέσεις και την καθημερινότητα, μετά από αξιοποίηση πρωτογενών και δευτερογενών  μελετών  των τελευταίων χρόνων.
 • Συμμετέχουμε ενεργά  στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, τον οποίο το Ε.Ε.Θ. στηρίζει και οικονομικά.
 • Συμμετείχαμε και συμμετέχουμε σε πολλές τουριστικές εκθέσεις για να προβάλουμε τον τόπο μας και να προσελκύσουμε επισκέπτες. Δίνουμε  δυναμικό παρόν με οργανωμένα  περίπτερα στις τουριστικές εκθέσεις Βελιγραδίου, Τιράνων, Ηρακλείου Κρήτης, Κομοτηνής και Κατερίνης.
 • Σε συνεργασία με την Ένωση Ξεναγών Θεσσαλονίκης, παρέχουμε   δωρεάν ξεναγήσεις, με διπλωματούχους ξεναγούς στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  από όλη τη χώρα, που θα  επιλέξουν  τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό των σχολικών τους εκδρομών.
 • Προσφέραμε  δωρεάν ξεναγήσεις  σε επισκέπτες της Θεσσαλονίκης από τους όμορους νομούς (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).
 • Διοργανώσαμε δύο φορές (το 2014 και το 2016) το «Φεστιβάλ Τουρισμού», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία!
 • Διοργανώσαμε συνέδριο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, όπου  αναλύθηκαν η ιστορική διαδρομή αλλά και οι προοπτικές της πόλης μας. Συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες αλλά και αντιπροσωπείες από τη Σερβία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία.
 • Στηρίζουμε το Δήμο Θεσσαλονίκης στις δικές του προσπάθειες για την αύξηση  του τουριστικού ρεύματος στην πόλη, διαθέτοντας  το αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία των Περιπτέρων Πληροφόρησης Τουριστών (Infokiosks).

Το Κοινωνικό Πρόσωπο  του Ε.Ε.Θ.

 • Με το πρόγραμμα «Στηρίζω»  που πρωτοεφαρμόστηκε το Πάσχα  του 2016,  στηρίζουμε   τα οικονομικά αδύναμα ή άνεργα  μέλη  του Ε.Ε.Θ., παρέχοντας  τους προπληρωμένες κάρτες  για αγορές τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών.
 • Θεσπίσαμε την «Κάρτα Μέλους» και τον «Εκπτωτικό Κατάλογο Μελών» με τα οποία κάθε μέλος μας απολαμβάνει εκπτώσεις και καλύτερες τιμές για τις αγορές  του  από καταστήματα  και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.
 • Υλοποιήσαμε το πρόγραμμα «Πάμε κατασκήνωση» για τα μέλη μας. Επιδοτήσαμε  επί δύο  χρόνια τη διαμονή παιδιών  των μελών μας σε θερινές  κατασκηνώσεις. Δυστυχώς  αναγκαστήκαμε να διακόψουμε  την υλοποίηση  του προγράμματος μετά από υπόδειξη – απαγόρευση  του Υπουργείου Ανάπτυξης, με το επιχείρημα ότι  πρόκειται για δράση που δεν εμπίπτει  στις αρμοδιότητες  του Ε.Ε.Θ.
 • Διοργανώσαμε το 2013 και το 2014 τα «Γεύματα Αγάπης».

Υπεύθυνη  Ενημέρωση

 • Εκδίδουμε  το περιοδικό «Επαγγελματικό Βήμα»,  με όλη  την πληροφόρηση  για τα δρώμενα  στην πόλη, νέες   νομοθετικές ρυθμίσεις και οικονομικού ενδιαφέροντος διατάξεις,  που αποστέλλουμε ανελλιπώς στα μέλη μας.
 • Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα των Μεσιτών και το Δελτίο Ενημέρωσης, που στέλνεται ηλεκτρονικά στα μέλη μας, με όλες τις σημαντικές ειδήσεις
 • Με τον ίδιο στόχο διοργανώσαμε, σε συνεργασία με την TV-100 και τον FM-100 ειδικές εκπομπές όπου οι επιστημονικοί μας συνεργάτες έδιναν συμβουλές στο κοινό.

Εκπόνηση  Σειράς  Μελετών

Προκειμένου για την ενίσχυση του συμβουλευτικού ρόλου του Ε.Ε.Θ. προς την Πολιτεία,  προχωρήσαμε στην ανάθεση και εκπόνηση 14  επιστημονικών μελετών  για τη διαχρονική πορεία του επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη, την αναπτυξιακή προοπτική και τα μεγάλα  ανοιχτά  ζητήματα  της πόλης. Πρόκειται  για τις εξής μελέτες:

 • Η  επιχειρηματικότητα στο νομό Θεσσαλονίκης προβλήματα –προτάσεις και ο ρόλος του Ε.Ε.Θ. (Ιούνιος 2008)
 • Η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, το παρόν και το μέλλον (Σεπτέμβριος 2009)
 • Η τάση της επιχειρηματικότητας στο νομό Θεσσαλονίκης (Δεκέμβριος 2009)
 • Η επιχειρηματικότητα στο νομό Θεσσαλονίκης 2007- 2009 στοιχεία εγγραφών –διαγραφών του Ε.Ε.Θ.(Ιανουάριος 2010)
 • Προβλήματα των επαγγελματιών από το εργοτάξιο του μετρό( Μάϊος 2010)
 • Μελέτη για τη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Αριστοτέλους (Ιούνιος 2011)
 • Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 2011)
 • Επιχειρηματικότητα και προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο νομό Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος 2011)
 • Αποτελέσματα έρευνας για τη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Αριστοτέλους ( Ιανουάριος 2012)
 • Πεζοδρόμηση της οδού Τσιμισκή (Μάϊος 2012)
 • Μελέτη για πάρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος 2012)
 • Επιχειρηματικότητα στο Δήμο Παύλου Μελά (Νοέμβριος 2015)
 • Παιδεία, Εκπαίδευση, Επαγγέλματα – Προοπτικές (Μάρτιος 2010)
 • Προτάσεις που θα βοηθήσουν  τις ΜΜΕ  στην κρίση (Φεβρουάριος 2014)

Με  αποκλειστικό στόχο το παρόν και το  αναπτυξιακό μέλλον της πόλης  αναθέσαμε σειρά επιστημονικών  μελετών  που εκπονήθηκαν  για λογαριασμό  του Ε.Ε.Θ. Όπως:

 • Για το Μετρό και τις επιπτώσεις του
 • Το Παραεμπόριο
 • Τα προβλήματα στις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων
 • Τον καλύτερο υπολογισμό και αξιοποίηση των Δημοτικών Τελών
 • Το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων
 • Την αδειοδότηση για χρήση μουσικών οργάνων
 • Τις διαδικασίες περί Πνευματικών Δικαιωμάτων

Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

 1. ADB,
 2. INTERREG ΕΛΛΑΔΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
 3. INTERRE ΕΛΛΑΔΑ-ΣΚΟΠΙΑ,
 4. GRUNDYIG,
 5. LEONARDO
 6. ECOMOVEL,
 7. IP-SME,
 8. NEANIKH ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΗΚΟΤΗΤΑ

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]