Το ΕΚ εγκρίνει επένδυση ύψους 9,2 δισ. ευρώ στο πρώτο ψηφιακό πρόγραμμα στην ιστορία της ΕΕ

Νέο πρόγραμμα ύψους 9,2 δισ. ευρώ ενέκρινε το ΕΚ, με στόχο την ανάπτυξη της υπολογιστικής υψηλών επιδόσεων, της τεχνητής νοημοσύνης, της κυβερνοασφάλειας και των ψηφιακών δεξιοτήτων της ΕΕ.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης Ψηφιακή Ευρώπη, με προϋπολογισμό 9,2 δισ. ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση των ψηφιακών ικανοτήτων και υποδομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ψηφιακής κοινωνίας και οικονομίας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της ανάπτυξης της ενιαίας ψηφιακής αγοράς που θα μπορούσε να επιφέρει τη δημιουργία τεσσάρων εκατομμυρίων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της οικονομίας της ΕΕ με 415 δισ. ευρώ το χρόνο, αυξάνοντας ταυτόχρονα την διεθνή ανταγωνιστικότητά της.

“Επί σειρά ετών, ο τεχνολογικός τομέας της Ευρώπης παρουσίαζε καθυστέρηση σε σχέση με τρίτες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα. Χρειαζόμαστε μια συνεκτική ενωσιακή προσέγγιση και μια φιλόδοξη επένδυση για να εξευρεθεί μια λύση στη χρόνια αναντιστοιχία μεταξύ της αυξανόμενης ζήτησης για την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και την διαθέσιμη προσφορά στην Ευρώπη”, δηλώνει η ευρωβουλευτής Ανγκέλικα Μλίναρ (Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες), μια από τις εισηγήτριες της έκθεσης.

Τμήμα του προϋπολογισμού προορίζεται για την προώθηση της ορθότερης και συχνότερης χρήσης της τεχνολογίας στη δημόσια διοίκηση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ άλλα τμήματα αναμένεται να διατεθούν για την ενίσχυση των στρατηγικών ψηφιακών δεξιοτήτων της Ευρώπης, κυρίως δε αυτές που αφορούν την υπολογιστική υψηλών επιδόσεων, την τεχνητή νοημοσύνη, την κυβερνοασφάλεια και τις προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες.

“Μπορούμε να βασιστούμε στην ευρωπαϊκή αριστεία στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, αλλά οι επιχειρήσεις μας, ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακόμα δυσκολεύονται να αξιοποιήσουν νέες λύσεις”, προσθέτει η Ανγκέλικα Μλίναρ. “Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει την χαμηλή χρήση των νέων τεχνολογιών. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για τη δημιουργία ενός εκ των πλέον υποσχόμενων και αναγκαίων προγραμμάτων χρηματοδότησης για το μέλλον της Ευρώπης”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]