Το ΕΕΑ στηρίζει τους πληγέντες επιχειρηματίες με οικονομική ενίσχυση 50.000 ευρώ

Φωτορεπορτάζ από επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΕΑ στις πληγείσες περιοχές.

Με το ποσό των 50.000 ευρώ θα ενισχύσει το ΕΕΑ τους επιχειρηματίες της Ανατολικής Αττικής που καταστράφηκε η περιουσία τους από τις φονικές πυρκαγιές. Παράλληλα θα συμβάλει για την ταχύτερη καταγραφή των ζημιών, διαθέτοντας πραγματογνώμονες, ενώ θα προβεί και σε άλλες ενέργειες με στόχο την άμεση καταβολή αποζημιώσεων.

 

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: «Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί με αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια»

Το θέαμα που αντίκρισαν τα μέλη της αντιπροσωπείας είναι αδύνατο να περιγραφεί. Επιχειρήσεις, σπίτια, αυτοκίνητα παντού καμένα, γκρεμισμένα, λιωμένα και εκτός λειτουργίας. Εκείνο όμως που δεν αντιμετωπίζοντας με τίποτα ήταν ο ανείπωτος πόνος των ανθρώπων που έζησαν και επέζησαν της τραγωδίας. Ο τρόμος ζωγραφισμένος στο πρόσωπο τους! Ο πόνος των χαμένων συγγενών και φίλων βουβός ατελείωτος. Η καταστροφή όπου πέρασε η φωτιά ήταν  ολοκληρωτική.

Καταγραφή αγνοουμένων, αναγκών και… πόνου!

 

 

Τραγικός απολογισμός …

83 νεκροί, μέχρι στιγμής… Δεκάδες αγνοούμενοι, Εκατοντάδες τραυματίες, 2.000 σπίτια κατεστραμμένα και 1800 αυτοκίνητα καμένα … 25 επιχειρήσεις ολοσχερώς κατεστραμμένες (+6 στην Κινέτα).

 

Η αποστολή του ΕΕΑ ήταν να συναντηθεί με τους δημάρχους της περιοχής και να συζητηθεί το είδος της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει στους πληγέντες και ειδικά στις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς και τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Με τον δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς

 

 

Με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη

 

Οι δήμαρχοι αλλά και οι άλλοι τοπικοί παράγοντες διαβεβαίωσαν ότι δεν πρέπει να αποστέλλεται άλλη βοήθεια σε είδος γιατί η προσφορά είναι τεράστια και δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματική διαχείριση της. Το ίδιο και με την προσφορά αίματος. Ζήτησαν δε η προσφορά να πάρει χρηματική μορφή για να τη διαθέσουν τα αρμόδια όργανα σε τομείς με επείγουσα ανάγκη.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε ότι πέρα από την ηθική συμπαράσταση το Επιμελητήριο θα ενισχύσει οικονομικά τις πληγείσες επιχειρήσεις ώστε να βοηθήσει, στο μέτρο του δυνατού, στην ανόρθωσή τους. «Είμαστε κοντά στους συναδέλφους μας», τόνισε, «θέλουμε να τους βοηθήσουμε ηθικά και υλικά και να τους πούμε ότι ο δικός τους πόνος είναι πόνος όλων των επαγγελματιών της Αθήνας».

 

 

Η αντιπροσωπεία περιόδεψε σε όλα τα σημεία που η πυρκαγιά κτύπησε τις επιχειρήσεις, συναντήθηκε με τους επιχειρηματίες, άκουσε τις δραματικές διηγήσεις τους και ανίχνευσε τις ανάγκες που έχουν τώρα να ορθοποδήσουν. Πρώτη έγνοιά τους όπως έλεγαν όλοι είναι να αποκατασταθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων και με αυτό απέπνεαν έναν άνεμο αισιοδοξίας μετά την καταστροφή. Το ΕΕΑ ενημέρωσε ότι διαθέτει άμεσα πραγματογνώμονες για την εκτίμηση των ζημιών ώστε να αποδοθεί η βοήθεια που είναι απαραίτητη από το κράτος και τους άλλους φορείς όπως το ΕΕΑ. «Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί με αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια», απάντησαν ο Πρόεδρος του ΕΕΑ και τα μέλη της αντιπροσωπείας.

 

Στο περιθώριο της περιοδείας πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος επισκέπτονταν τις πληγείσες περιοχές.

 

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ενώ τον συνόδευαν ο Α’ Αντιπρόεδρος, Νίκος Γρέντζελος, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Νίκος Κογιουμτσής, ο Γ’ Αντιπρόεδρος, Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης, Παναγιώτης Παντελής, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. της Αστκής Εταιρείας “Ερμής ΕΕΑ” και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ, Δημήτρης Βαρδακώστας, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Γιώργος Ζηκόπουλος και τα μέλη του ΔΣ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Γεώργιος Γκόντζος και Βασίλειος Καρναχωρίτης

Φωτογραφίες από την περιοδεία …

Αποκαΐδια

 

Ενημέρωση με το βάρος της τραγωδίας στην ένταση.

 

Αρμόδια ενημέρωση για την καταστοφή και τις ανάγκες

 

 

Εξηγήσεις της καταστροφής σε χαμηλούς τόνους πόνου

 

«Δείγμα» των ψυγείων επιχείρησης!

 

 

Η τραγική ακτή. Δεκάδες οι νεκροί. Άγνωστος αριθμός πνιγμένων.

 

Τηλεοπτικά κανάλια από όλο τον κόσμο ζητούσαν ενημέρωση

 

 

 

Το δάκρυ της γυναίκας που έχασε τη ταβέρνα της

 

 

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Σουρεαλιστικό τοπίο!

 

 

Τεράστια η υλική βοήθεια

 

 

Άμεση ανθρωπιστική βοήθεια σε επιφυλακή

 

 

Πηγή: eea.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]