Το “BEACON» της Karavias Underwriting Agency ήρθε για να αλλάξει μια για πάντα την Αγροτική Ασφάλιση

Η πρόταση της κοινοπραξίας «BEACON», στην οποία ηγείται η Karavias Underwriting Agency, για την ανάπτυξη της Αγροτικής Ασφάλισης με τη χρήση Δορυφορικών  Δεδομένων και Προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφορικής απέσπασε την μεγαλύτερη βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάμεσα σε πλήθος προτάσεων.

Στόχος του έργου BEACON είναι η ανάπτυξη ενός πακέτου εμπορικών υπηρεσιών που θα επιτρέψει στις ασφαλιστικές εταιρείες να εκμεταλλευτούν το αναξιοποίητο δυναμικό της αγοράς της γεωργικής ασφάλισης, εκμεταλλευόμενοι τις καινοτομίες στη γεωλογική παρατήρηση, την τεχνογνωσία καιρού και την τεχνολογία ICT/blockchain.

Το BEACON θα επιτρέψει στις ασφαλιστικές εταιρείες να αμβλύνουν την αβέβαιη επίδραση των καιρικών συνθηκών στην εκτίμηση του κινδύνου για τα προϊόντα της γεωργικής ασφάλισης, να μειώσουν τον αριθμό επιτόπιων επισκέψεων για επαλήθευση των απαιτήσεων, να μειώσουν τα λειτουργικά και διοικητικά έξοδα για την παρακολούθηση των ασφαλιστικών δεικτών και τη διαχείριση των συμβάσεων, και να σχεδιάσουν πιο ακριβείς και εξατομικευμένες συμβάσεις.

Μέσω μιας υπηρεσίας έγκαιρης προειδοποίησης, θα μπορούν να ενημερώνουν τους πελάτες τους σχετικά με τους ενδεχόμενους κινδύνους των καλλιεργειών που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες και θα τους συμβουλεύουν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μετριάσουν τις επιπτώσεις του καιρού στις καλλιέργειες τους.

beacon services

Ο ασφαλιστής είναι σε θέση καθ’ όλη την καλλιεργητική περίοδο να ελέγχει την κατάσταση του ασφαλισμένου αγρού. Κάθε φορά που είναι διαθέσιμη μια δορυφορική εικόνα, η ζωηρότητα των φυτών και η ανάπτυξή τους απεικονίζονται με τη χρήση δεικτών βλάστησης (εκτίμηση της κατάστασης του αγρού). Η αναμενόμενη απόδοση της καλλιέργειας, με βάση την ανάπτυξη των φυτών, υπολογίζεται και είναι διαθέσιμη στον ασφαλιστή από την αρχή της καλλιεργητικής περιόδου. Με απλά λόγια ο ασφαλιστής έχει υποστήριξη στο Underwriting μέσω καλής εικόνας της κατάστασης που βρίσκεται η καλλιέργεια τη στιγμή της ανάληψης του κινδύνου. Παράλληλα υπάρχει καλή εκτίμηση για την απόδοση της καλλιέργειας η οποία μπορεί να βοηθήσει πολύ στη διαχείριση πιθανής ζημιάς.

Τα δεδομένα Γεωλογικής παρατήρησης που προέρχονται από τις αποστολές του Copernicus Sentinel θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των προϊόντων και θα αποτελέσουν συμπληρωματική πηγή πληροφοριών που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες για το σχεδιασμό των προϊόντων τους και την αξιολόγηση των φυσικών καταστροφών. Οι πληροφορίες για τον καιρό με βάση την αφομοίωση δεδομένων, την αριθμητική πρόβλεψη καιρού και την εποχική πρόβλεψη του συνόλου θα χρησιμοποιηθούν για τη πρόγνωση ενός καταστροφικού καιρού και την πρόβλεψη μελλοντικών κινδύνων.

οφελη beacon

Η τεχνολογία ICT/blockchain θα χρησιμοποιηθεί για να παρέχει στις ασφαλιστικές εταιρείες αυτοματοποιημένη μέθοδο αποζημίωσης των ασφαλισμένων. Οι υπηρεσίες τoy BEACON θα αναπτυχθούν στο επιχειρησιακό περιβάλλον περισσότερων από 10 εταιρειών στον ασφαλιστικό τομέα.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Project “BEACON”

Αντώνης Αντωνόπουλος για το insuranceforum.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]