Την αίγλη της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου “κλέβει” η Γαλλία

Σε κέντρο ασφαλιστικών υπηρεσιών φιλοδοξεί να μετατραπεί η Γαλλία το 2017 μετά τις προσπάθειες που καταβάλλει να προσελκύσει νέες θυγατρικές που αναζητούν βάση στην Ευρώπη μετά το βρετανικό δημοψήφισμα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Clyde & Co.

Καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να εξέλθει της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Γαλλία έχει ξεκινήσει και εφαρμόζει στρατηγική για προσέλκυσης ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών από την Βρετανία. Εχει προσφέρει κίνητρα ώστε οι νέες θυγατρικές να επιλέξουν την Γαλλία ως προορισμό. Ηδη συντελείται συντονισμένη προσπάθεια από την Γαλλική Εποπτική Αρχή για την Κεφαλαιαγορά και την Εποπτική Αρχή για τις Τράπεζες και τις Ασφάλειες,  ACPR καθώς και κοινή ανακοίνωση για την απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης και την ταχύτερη παροχή αδειών λειτουργίας.

Διαβάστε ΕΔΩ σχετικό δημοσίευμα για την μεταφορά μέρος των επιχειρήσεων των Lloyds

Οι εποπτικές αρχές της Γαλλίας δηλώνουν ότι οι (αντ)αφαλιστικές επιχειρήσεις που εποπτεύονται επί της παρούσης από τις εποπτικές αρχές της Βρετανίας και θέλουν να μεταφερθούν θα λάβουν ειδικής μεταχείρισης. Εχουν ήδη τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά αγγλόφωνα στελέχη προκειμένου να διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των δύο αυτών χωρών.

Την ίδια στιγμή από την άλλη πλευρά, η Βρετανία σχεδιάζει να μετατραπεί σε κέντρο για τα insurance-linked securities (ILS), πρόκειται για μία διαδικασία η οποία θα οριστικοποιηθεί εντός του επομένου έτους.
Σύμφωνα με την Clyde & Co η κίνηση αυτή αντισταθμίζει τις απώλειες που θα έχει η Βρετανία από την μεταφορά μέρος των επιχειρήσεων και άνοιγμα νέων θυγατρικών σε χώρες εντός ΕΕ.

Πηγή: sofokleousin.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]