Τι ζητούν οι ασφαλιστικές από την Πολιτεία

Όπως λένε οι ασφαλιστικές εταιρείες –σε αντίθεση με τις τράπεζες– αντιμετώπισαν μόνες τους το «κούρεμα» των ομολόγων λόγω PSI και την καθίζηση της ασφαλιστικής παραγωγής που προκάλεσε η κρίση. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με ασφαλιστικούς παράγοντες, οι περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα έχουν καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις και το κόστος που φέρνει η κοινοτική οδηγία Φερεγγυότητα ΙΙ (Solvency II).

Υπό αυτό το πλαίσιο, όμως, οι ασφαλιστές ζητούν μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων από την πολιτεία τις οποίες χαρακτηρίζουν ως σημαντικές για το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα. «Η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί ή μάλλον μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα σε δύσκολους καιρούς, ειδικά για αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο, τους ασθενέστερους οικονομικά», σημειώνει κορυφαίο στέλεχος ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας.

AdTech AdΠιο συγκεκριμένα οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν:

Να ενεργοποιηθεί επιτέλους ο μηχανισμός ελέγχου ασφάλισης των ΙΧ. Πρόκειται για έναν μηχανισμό, ο οποίος όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, είναι έτοιμος και με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα περισσότερα από 500.000 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που κινούνται στους ελληνικούς δρόμους. Οι σχετικές εξαγγελίες έχουν γίνει κατά καιρούς αλλά το σύστημα ακόμη να λειτουργήσει.

Να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο λειτουργίας του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και να ενεργοποιηθούν τα έργα Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ). Με αυτό τον τρόπο οι ιδιωτικές ασφαλιστικές θα μπορούν να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε συνεργασία με δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Με αυτό τον τρόπο σημειώνει κορυφαίος ασφαλιστικός παράγοντας η υγεία θα παραμείνει δημόσια αλλά η διαχείρισή της θα γίνεται με χαμηλότερο κόστος για τα Ταμεία και τους ασφαλισμένους.

Να επιστρέψουν οι φορο-εκπτώσεις για τις δαπάνες που γίνονται λόγω πληρωμής ασφαλίστρων ζωής που καταργήθηκαν το 2014. Πρόκειται, σημειώνουν οι ασφαλιστές, για ένα σημαντικό κίνητρο για τους υποψήφιους πελάτες των ασφαλιστικών που πρέπει να επιστρέψει άμεσα.

Να λειτουργήσει άμεσα ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης δηλαδή οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και η σύσταση επαγγελματικών ταμείων.

Να καθιερωθεί η υποχρεωτική ασφάλιση σεισμού για τα κτήρια της χώρας. Σύμφωνα με ασφαλιστική είναι εντελώς παράδοξο για μια σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα να μην είναι ασφαλισμένα όλα τα κτήρια για τον κίνδυνο του σεισμού. Μάλιστα σημειώνει πως με την υποχρεωτική ασφάλιση θα μειωθεί σημαντικά το κόστος όπως ακριβώς συμβαίνει με την υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης των αυτοκινήτων.

Επικεφαλής μεγάλης μεσιτικής εταιρείας σημειώνει στο insider.gr πως οι παραπάνω κινήσεις θα οδηγήσουν άμεσα στην ανάταση ενός κλάδου που μέχρι σήμερα και παρά την οικονομική κρίση πληρώνει κανονικά τις αποζημιώσεις που πρέπει, διαχειρίζεται κεφάλαια που επενδύονται στην ελληνική οικονομία και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην κοινωνία.

Πηγή : insider.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]