Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης

Σαρωτικές αλλαγές στις διαδικασίες απόκτησης διπλώματος οδήγησης φέρνει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στο πολυνομοσχέδιο για τις μεταφορές που πρόκειται να καταθέσει εντός του μήνα στη Βουλή. Βασικός στόχος είναι να εξαλείφουν τα φαινόμενα «λαδώματος» και για αυτό τον λόγο ο υποψήφιος οδηγός αλλά και ο δάσκαλος οδήγησης δεν θα έχουν καμία επαφή με τους εξεταστές.

Έτσι, με το νέο σύστημα, κατά την διάρκεια των εξετάσεων για τα πρακτικά στο αυτοκίνητο θα βρίσκονται μόνο ο υποψήφιος οδηγός και ο δάσκαλός του. Τα οχήματα που θα γίνεται η εξέταση θα έχουν κάμερες και ακουστικά μέσω των οποίων οι εξεταστές θα παρακολουθούν και θα δίνουν εντολές στον υποψήφιο από ειδικό χώρο που θα βρίσκονται.

Στόχος του υπουργείου σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη είναι ο «εξορθολογισμός ενός συστήματος για τις άδειες οδήγησης που είναι ντροπή για την κοινωνία μας». «Την αδιαφάνεια, τα χαρτζιλίκια και τα κυκλώματα που κληρονομήσαμε από τον παλαιοκομματισμό, θέλουμε να τα χτυπήσουμε μαζί με την κοινωνία, μαζί με κάθε πολίτη που εκβιαζόταν», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης σε συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όμως, οι αλλαγές ξεκινούν από τα μαθήματα και αυτό γιατί οι σχολές οδήγησης θα πρέπει να εγκαταστήσουν στους χώρους τους ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου θα ελέγχεται η διαδικασία παρακολούθησης των θεωρητικών μαθημάτων. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγχεται ότι παραδίδονται σωστά τα θεωρητικά μαθήματα, καθώς όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου ελάχιστές είναι οι φορές που οι υποψήφιοι οδηγοί παρακολουθούν και τις 21 διδακτικές ώρες θεωρητικών μαθημάτων που ορίζει ο νόμος.

Πηγή: insider.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]