Θυγατρικές της ERGO αγοράζει η Euroins Insurance Group σε Ρουμανία, Τσεχία και Λευκορωσία

Η Euroins Insurance Group AD (EIG), ηγετικός ασφαλιστικός όμιλος στον τομέα CEE/SEE/CIS, που εδρεύει στη Βουλγαρία και ανήκει στην Eurohold Bulgaria, συμφώνησε να αναλάβει τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες – τη Ρουμανία, την Τσεχία και τη Λευκορωσία. Όλες οι εταιρείες που πρόκειται να αποκτηθούν είναι θυγατρικές της Ergo Γερμανίας, ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στην Ευρώπη και μέλος της Munich Re.

Η ΕIG θα αποκτήσει τις θυγατρικές της Ergo για τις ασφαλίσεις ζωής και λοιπών κινδύνων στη Ρουμανία και την Τσεχική Δημοκρατία και τους λοιπούς κινδύνους στη Λευκορωσία. Οι δύο πλευρές έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες αγοράς και η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η EIG θα αποκτήσει όλες τις μετοχές των εταιρειών που κατέχει η Ergo, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων εργασίας, του χαρτοφυλακίου πελατών και των συστημάτων πληροφορικής. Τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές για τις τέσσερις εταιρείες της Ergo που αποκτήθηκαν από την EIG ανήλθαν συνολικά σε 72 εκατομμύρια ευρώ (GWP) το 2017.

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, η EIG αγόρασε την ERV Ουκρανία, την ταξιδιωτική ασφαλιστική επιχείρηση της Ergo στην Ουκρανία. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της ευκαιρίας να προσφέρουν κοινά προϊόντα.

Μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας συμφωνίας, η EIG θα λειτουργεί σε έντεκα ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της σε επτά από αυτές – τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, την Τσεχία και τη Λευκορωσία.

“Η εξαγορά των θυγατρικών της Ergo στη Ρουμανία, την Τσεχία και τη Λευκορωσία εντάσσεται στη στρατηγική μας για να επεκτείνουμε την παρουσία μας στις αγορές CEE και CIS, οι οποίες παρέχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και ταυτόχρονα να διαφοροποιήσουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας. Η EIG, με τη σειρά της, θα φέρει στις νέες θυγατρικές της τις βέλτιστες πρακτικές από τις επιχειρήσεις μέσω του δικού της δικτύου και θα προσφέρει στους νέους πελάτες της ένα ευρύ φάσμα αξιόπιστων ασφαλιστικών προϊόντων που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών αγορών», λέει ο Jeroen van Leeuwen, Διευθύνων Σύμβουλος της EIG. «Με την εξαγορά αυτή, υπογράφουμε επίσης τη συνεργασία μας με την Ergo, η οποία μας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να αποκτήσουμε χαρτοφυλάκια ενός ηγέτη της βιομηχανίας αλλά και να αποκτήσουμε πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία», πρόσθεσε ο Chief Operating Officer της EIG.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]