Θετικός ο τελικός απολογισμός της Interlife Ασφαλιστικής για το 2015

Θετικός ηταν ο τελικός απολογισμός της Interlife Ασφαλιστικής για το 2015 αφου με βαση τα στοιχεία της, έκλεισε το προηγούμενο έτος με κέρδη της τάξεως των 7,3 εκατ.ευρώ.

Η εταιρία ανακοίνωσε χτες τα αποτελέσματα της Χρήσης του 2015 στην ετήσια γενική συνέλευση, με την παρουσία των μετόχων να αντιπροσωπεύει το 75% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας. Αναλυτικοτερα, τα Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα κυμάνθηκαν σε 50,75 εκατ. € το 2015 έναντι 44,99 εκατ. € το 2014 και τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα 47,85 εκατ. € έναντι 43,2 εκατ. € το 2014. Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι Επενδύσεις κατά 20,56%, τα Αποθέματα κατά 10,36% (90,44 εκατ. έναντι 81,95 εκατ. το 2014) με το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,46 έναντι 1,34 το 2014. Η Interlife Ασφαλιστικη για τρίτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε την διανομή Μερίσματος στους Μετόχους της ύψους 0,03€ ανά μετοχή.

Μετα την ολοκλήρωση της γενικής συνελευσης, τελέσθηκε εκδήλωση η οποία πλαισιώθηκε με εκλεκτούς προσκεκλημένους από τον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, οπως επίσης έδωσαν παρουσία οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί κ.α.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλητή τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, Αθανάσιο Πρόιο ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της τελευταίας 5ετίας με έμφαση στην επίτευξη των στόχων και την θωράκιση της εταιρίας από τους κινδύνους που διατρέχουν τόσο τα στοιχεία του ενεργητικού όσο και αυτά του παθητικού. Τόνισε δε πως, η πρότυπη εταιρική διακυβέρνηση και οι ρεαλιστικές αποτυπώσεις των στοιχείων που εφαρμόζει η εταιρία από το 2010, συνετέλεσαν στην ανάπτυξη μέσα στα χρόνια της Κρίσης, με σταθερή κερδοφορία και αξιοζήλευτα υψηλή φερεγγυότητα στα πρότυπα της Solvency II Οδηγίας.

Εν συνεχεία, το λόγο πηρε ο Διευθυντής Αποζημιώσεων, Κωνσταντίνος Βοτσαρίδης, υπογράμμίζοντας τον προσανατολισμό της INTERLIFE στην εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών που συνιστούν μια από τις κύριες παραμέτρους της συνεχούς ανάπτυξης. Κατόπιν αναφέρθηκε στο καινοτόμο Πρόγραμμα Διαχείρισης Ζημιών που διαθέτει η INTERLIFE στους συνεργάτες , το οποιο εξοικονομεί χρόνο, λειτουργικές δαπάνες και απλοποιεί τις διαδικασίες έκδοσης αποζημιώσεων για Πελάτες και Διαμεσολαβητές.

Στο ίδιο πλαισιο κινήθηκε και η ομιλία του Διευθύνωντα Συμβούλου της INTERLIFE, Γιάννης Βοτσαρίδης, ο οποιος εδωσε μια γενική επισκόπηση της εξέλιξης των ασφαλίστρων την τελευταία δεκαετία, στην Ευρωπαϊκή ζώνη και την Ελλάδα. Προσδιόρισε τους παράγοντες που συνετέλεσαν στη μείωση (κατά 32,44%) του ασφαλιστικού τζίρου στη χώρα την τελευταία πενταετία, ενώ τόνισε ότι, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες στην ελληνική οικονομία, η INTERLIFE κατάφερε να καταγράψει άνοδο +13,33%. Στην άνοδο αυτή συνετέλεσε η στρατηγική που χάραξε και ακολούθησε η εταιρεία με τα εννεα e-ργαλεία υπεροχής που λειτούργησαν αποτελεσματικά, ενω έδωσε έμφαση στη διαδικτυακή εξυπηρέτιση που παρεχουν στους συνεργατες και τους πελάτες τους. Κλείνοντας, αναφερθηκε στην κοινωνική ευθύνη της εταιρείας και σημείωσε τη σημαντικότητα της πράξης αυτής.

Μετα το πέρας των ομιλιών ακολούθησε δεξίωση στον υπαίθριο χώρο του Κτήματος Χρηστίδη οπου και διοργανώθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]