Θεσσαλονίκη: Το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης THESi ξεκινά σήμερα

Το νέο σύγχρονο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης το THESi, ξεκινά πιλοτικά την εφαρμογή του σήμερα, 13 Νοεμβρίου και μπαίνει στη ζωή κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών του κέντρου της Θεσσαλονίκης υποσχόμενο να αλλάξει, προς το καλύτερο, τα δεδομένα της στάθμευσης στους κεντρικούς – και όχι μόνο – δρόμους.

Το ΤHESi ξεκινά την εφαρμογή του στο σύνολο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας καθώς και σε τμήματα της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας και συγκεκριμένα στις οδούς, όπου υπάρχει η ειδική πινακίδα σήμανσης THESi. Στο νέο σύστημα θα εντάσσονται συνεχώς νέοι δρόμοι της Α δημοτικής Κοινότητας, ενώ στην πλήρη του ανάπτυξη το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης θα εξυπηρετεί και την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα της πόλης.

Άννα Αγγελίδου, αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης: Προσδοκούμε να προστατεύσουμε τις θέσεις για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

Το THESi αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση ενός σημαντικού παράγοντα του κυκλοφοριακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης: την παράνομη στάθμευση, η οποία αναγνωρίζεται από τους ίδιους τους πολίτες ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την καθημερινότητα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του κέντρου, όπως ανέφερε και στο www.amna.gr/macedonia, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου «Προσδοκούμε να περιορίσουμε την παράνομη στάθμευση αλλά και την άσκοπη κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, η εύρεση θέσης για το αυτοκίνητο να μην είναι ταλαιπωρία» ανέφερε, επισημαίνοντας πως στόχος του Δήμου είναι να προστατευθούν οι θέσεις στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων, όπως επίσης να διασφαλιστούν και θέσεις για τους επισκέπτες.

«Με τη διευθέτηση των θέσεων για τα οχήματα των επισκεπτών, εκτιμάται οτι η πρόσβαση στην πόλη θα γίνει πιο εύκολη και αυτό θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά η κ. Αγγελίδου.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης τόνισε ότι σε έναν χρόνο από σήμερα οι δημότες που εξυπηρετούνται σήμερα από τον Κεντρικό Δήμο,θα εξυπηρετούνται για τα ζητήματα του νέου ηλεκτρονικού συστήματος στάθμευσης από τις Κοινότητες.

Στο μεταβατικό διάστημα, από τις 13 Νοεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης θα λειτουργεί ως εξής:

  • Από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου οι μόνιμοι κάτοικοι θα εξακολουθούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις μόνιμων κατοίκων, καθώς η Δημοτική Αστυνομία θα αναγνωρίζει το σήμα «Θ» του παλαιού συστήματος. Παράλληλα, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι που επιθυμούν να εξακολουθήσουν να έχουν δωρεάν στάθμευση στην περιοχή τους, να έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα μόνιμου κάτοικου του THESi.
  • Έως τις 30 Νοεμβρίου οι μόνιμοι κάτοικοι, που θα σταθμεύουν σε θέσεις επισκεπτών, θα λαμβάνουν μία «προειδοποιητική – ενημερωτική» κλήση. Από την 1η Δεκεμβρίου οι μόνιμοι κάτοικοι, που θα σταθμεύουν σε θέσεις επισκεπτών, θα λαμβάνουν κανονική κλήση.
  • Σε ό,τι αφορά τις θέσεις επισκεπτών, το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης θα λειτουργεί και θα αστυνομεύεται κανονικά από τη Δημοτική Αστυνομία από την έναρξη της λειτουργίας του.

Το THESi είναι μια ολοκληρωμένη και τεχνολογικά αναπτυγμένη λύση ηλεκτρονικής στάθμευσης (e-στάθμευση). Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάμε τις ξυστές κάρτες, καθώς η αγορά του χρόνου στάθμευσης γίνεται μέσω POS σε οποιοδήποτε από τα 400 και πλέον σημεία πώλησης χρόνου στάθμευσης (περίπτερα, μίνι μάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ). Με το νέο σύστημα δεν προκύπτει ανάγκη επιστροφής του οδηγού στο αυτοκίνητο, για να τοποθετήσει ξυστή κάρτα. Το THESi βασίζει τη λειτουργία του στον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, καθώς η χρέωση του χρόνου στάθμευσης αλλά και ο έλεγχος νομιμότητας ή μη της στάθμευσης γίνονται βάσει του αριθμού κυκλοφορίας.

Καινοτομία του νέου συστήματος στάθμευσης είναι η δυνατότητα εγγραφής στην εφαρμογή (app) ParkPal. Ο εγγεγραμμένος χρήστης έχει τη δυνατότητα πληρωμής ανά λεπτό στάθμευσης καθώς και τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικούς τρόπους πληρωμής: με φωνητική κλήση, με sms, μέσω smartphone ή tablet.

Το THESi καθιστά τη στάθμευση απλή και γρήγορη διαδικασία για τον οδηγό. Για την ολοκληρωμένη διευκόλυνση των χρηστών, θα λειτουργεί τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού, παρέχοντας όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες υποστήριξης του συστήματος και των οδηγών, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει και Γραφείο Υποστήριξης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Συνολικά το THESi, εκτός από σύγχρονο, είναι και ένα δίκαιο σύστημα, εύχρηστο για όλους, με τη στάθμευση στη Θεσσαλονίκη να ψηφιοποιείται. Το THESi επίσης:

  • Βελτιώνει τον τρόπο παροχής θέσεων στάθμευσης και αυξάνει το ρυθμό εναλλαγής τους.
  • Αποτρέπει την παράνομη στάθμευση σε καίριους οδικούς άξονες.
  • Περιορίζει την άσκοπη κυκλοφορία οχημάτων για την ανεύρεση χώρου στάθμευσης.
  • Επιτυγχάνει σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος.
  • Βελτιώνει τη τουριστική εικόνα της Θεσσαλονίκης.
  • Αξιοποιεί τη χρήση των νέων φιλικών επικοινωνιακών και πληροφοριακών δεδομένων.

Η λειτουργία του THESi αναμένεται να έχει αλυσιδωτά οφέλη, τόσο για τη βιωσιμότητα και την εικόνα της πόλης, όσο και για τη λειτουργία της αγοράς.

Οι οδηγοί – χρήστες του νέου συστήματος μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες που αφορούν την ελεγχόμενη στάθμευση στο thesi.gr. Επίσης, το ΤΗΕSi βρίσκεται και στα social media, στο Facebook και στο YouTube.

Βρήκες, πάρκαρες, έφυγες! Έξυπνα!

Η Θεσσαλονίκη βρίσκει THESi.

Λίγα λόγια για το THESi.

Το συγκεκριμένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης αποτελεί την πιο προηγμένη και ολοκληρωμένη τεχνολογικά λύση στην Ευρώπη με online διασύνδεση λειτουργιών – υπηρεσιών – ελέγχου – πληροφόρησης κοινού. Είναι φιλικό προς το χρήστη, πλήρως ηλεκτρονικό (δεν απαιτεί χρήση χαρτιού), με πολλές επιλογές στον τρόπο στάθμευσης (μέσω φωνητικής κλήσης, sms, internet, app, pos) και πολλές δυνατότητες πληρωμής, ενώ επιτρέπει τη χρέωση ανά λεπτό στάθμευσης, με τη χρήση τηλέφωνου (κλήση, sms, app).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]