Τέσσερις γίγαντες έτοιμοι για μάχες στις αντασφάλειες

Οι μεγάλοι Ευρωπαίοι αντασφαλιστές δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμη σοβαρά προβλήματα από την πτώση των αντασφαλίστρων, τις αποζημιώσεις που αναγκάζονται να καταβάλλουν για φυσικές καταστροφές, ούτε από τις χαμηλές αποδόσεις των επενδύσεων τους. Και οι τέσσερις μεγάλοι αντασφαλιστές Munich Re, Swiss Re, Hannover Re και SCOR διαθέτουν συγκριτικό πλεονέκτημα και είναι σε θέση «μάχης» για να αξιοποιήσουν ευκαιρίες και να παραμείνουν μπροστά στην αγορά, σύμφωνα με την Fitch.

Και οι τέσσερεις αντασφαλιστές έχουν την δύναμη να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο οικονομικό περιβάλλον, να καθορίζουν τους όρους της τιμολόγησης και των ανανεώσεων, διατηρώντας ισχυρή θέση στην αγορά. Μειώθηκαν ελαφρά τα κέρδη τους, ωστόσο, δεν μειώθηκε ανάλογα και ο όγκος παραγωγής ο οποίος παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.

Παρατηρεί η Fitch πως και οι τέσσερεις κολοσσοί έχουν την δύναμη να γράψουν ισχυρά αποτελέσματα στο underwriting, ωστόσο, δεν θα πρέπει να επαναπαύονται, καθώς η χαλαρότητα των συνθηκών και των τιμών στην αντασφαλιστική αγορά συρρικνώνει τα κέρδη και εξανεμίζει τα προνόμια

Κάποια προβλήματα στο κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων θα γίνουν περισσότερο ορατά, ωστόσο σύμφωνα με την Fitch και οι τέσσερεις αντασφαλιστές εκτιμάται ότι θα γράψουν κέρδη που θα προέλθουν από το κλάδο ζωής και τους κινδύνους μακροζωϊας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Fitch ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα έκλεισε λίγο κάτω από το 100% για τους κυριότερους αντασφαλιστές της Ευρώπης με αποτέλεσμα οι προοπτικές τους να είναι αρνητικές. Η κερδοφορία τους ως εκ των άνω θα εξασθενίσει καθώς οι ανανεώσεις μειώνονται, επίσης και οι αποδόσεις.

Πηγή: Sofokleousin.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]