Τέλος στα capital controls από την 1η Οκτωβρίου

Σε πλήρη άρση των Capital Control, πιθανότατα από την 1η Οκτωβρίου, προχωρά τις επόμενες μέρες το υπουργείο οικονομικών καταργώντας πλήρως τους περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες που σήμερα δίνουν ως 5.000 ευρώ/μήνα.

Με τη χαλάρωση αυτή, επιδιώκει το ΥΠΟΙΚ, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει το κλίμα εμπιστοσύνης απέναντι στην ελληνική οικονομία και παράλληλα να προβεί σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. To δεύτερο στάδιο ή «πυλώνας» του σχεδίου  που έχει εκπονήσει το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών, το άνοιγμα λογαριασμών, ενώ στοχεύει και στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν:

  • Καταργούνται πλήρως οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών ανά λογαριασμό από τις τράπεζες και παύει να ισχύει το όριο ανάληψης 5.000 ευρώ ανά μήνα.
  • Φυσικά και νομικά πρόσωπα αποκτούν το δικαίωμα ανοίγματος νέου τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα με έδρα την Ελλάδα.
  • Διευρύνεται το ποσό που μπορούν να αποστείλουν στο εξωτερικό οι επιχειρήσεις από 40.000 ευρώ την ημέρα σε 80.000 ευρώ χωρίς να αποκλείεται και η αύξησή του σε 100.000 ευρώ. Επίσης θα αυξηθούν και τα όρια μεταφοράς στο εξωτερικό ποσών από τα σημερινά όρια των 3.000 και 4.000 ευρώ.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]