Τέλος εποχής για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Διπλός έλεγχος και πρόστιμα στην εφορία

Πιο κοντά από ποτέ με τις συνέπειες των διοικητικών και νομικών κυρώσεων θα είναι σε λίγες μέρες οι οδηγοί που επιλέγουν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, να κινούνται ανασφάλιστοι τους Ελληνικούς δρόμους.

Μετά από τέσσερα χρόνια αναβολών και λαθών στα online συστήματα των αρμόδιων Ελληνικών Υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών για τον πραγματικό αριθμό των κυκλοφορούντων οχημάτων , φαίνεται ότι μπήκε σε τάξη το σύστημα ώστε να γίνουν διασταυρώσεις με τις βάσεις δεδομένων των ασφαλιστικών εταιριών για τα ασφαλισμένα οχήματα.

Η πρώτη απόπειρα που έγινε το καλοκαίρι του 2017 έδειξε πλήθος λαθών, κυρίως με οχήματα που είχαν αποσυρθεί ή κλαπεί και τα πρόστιμα που είχαν σταλεί ακυρώθηκαν.

Μετά από αγώνα δρόμου μερικών μηνών, να ξεκαθαρίσουν οι βάσεις δεδομένων των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρξει διασταύρωση που θα στείλει πρόστιμα σε όσους εντοπιστούν ανασφάλιστοι χωρίς να υπάρχει πιθανότητα ακύρωσης.

Και σε αυτό συνηγορούν οι πληροφορίες που έρχονται τόσο από το υπουργείο και την ΑΑΔΕ όσο και από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Μάλιστα σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες το υπουργείο δεν θα μείνει μόνο σε αυτή την διασταύρωση αλλά θα προχωρήσει και σε νέα μέσα στο 2018.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]