Τέλη κυκλοφορίας: Η διαδικασία πληρωμής-Τι ισχύει για κατάθεση πινακίδων

Στις 26 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή της κατάθεσης πινακίδων από τους κατόχους οχημάτων.

Να υπενθυμίσουμε, ότι αυτή η προθεσμία, υπάγεται στην δίμηνη παράταση που έχει δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της πανδημίας.

Δεν αναμένεται να παραταθεί περαιτέρω η προθεσμία, συνεπώς, οι οδηγοί που δεν είναι προσεκτικοί και αργήσουν, θα αναγκαστούν να πληρώσουν βαριά πρόστιμα, τα οποία ισούνται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή, διπλασιάζεται το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί.

Αυτή τη φορά, το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας περιλαμβάνει και έναν κωδικό QR. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και μέσω εφαρμογής στο κινητό, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ταχυδρομείων, για αποφυγή συνωστισμού.

Γενικά όμως, υπάρχουν οι εξής τρεις δυνατότητες πληρωμής:

-Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της mobile banking, από εφαρμογή στο κινητό σας
-Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
-Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Οι οδηγοί, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:

Με κωδικούς Taxisnet:
Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας
Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή

Χωρίς κωδικούς Taxisnet:
Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Για την κατάθεση των πινακίδων, οι ιδιοκτήτες οχημάτων, μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα «myCAR» της ΑΑΔΕ. Διευκρινίζεται πως όταν ολοκληρώσουν την διαδικασία, θα πρέπει να τις αφαιρέσουν από τα οχήματα και να τις κρατήσουν στο σπίτι τους.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]