Τα σχέδια της Allianz για εξαγορές στην Ευρώπη και το σενάριο για την Εθνική Ασφαλιστική (asfalisinet.gr)

Έντονο είναι το ενδιαφέρον τoυ Γερμανικού Ασφαλιστικού Ομίλου Allianz για εξαγορές, εντός του έτους, ασφαλιστικών εταιριών στην ζώνη του Ευρώ, σύμφωνα με τον Chief Financial Officer Dieter Wemmer.

Οπως αναφέρει το reporter.gr, ο Wemmer, σε πρόσφατη συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα ,Boersen -Zeitung,  ανέφερε οτι ο Γερμανικός όμιλος έχει στη διάθεση του 2,5-3 δις. ευρώ για εξαγορές ασφαλιστικών εταιρειών στη ζώνη του ευρώ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν προφανείς στόχοι εξαγοράς, αλλά ωστόσο είπε ότι θέλει να ενισχύσει την παρουσία του σε Γαλλία και Ισπανία

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει σενάρια και πληροφορίες για πιθανόν ενδιαφέρον του ομίλου στην Ελληνική Αγορά για εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο Όμιλος Αllianz , που έχει πολύχρονη παρουσία στην Ελλάδα, θεωρείται ένας από τους επικρατέστερους πολυεθνικούς παίκτες που θα μπορούσε να είναι εν δυνάμει μνηστήρας για μια τέτοια εξαγορά, αφού η Εθνική Ασφαλιστική είναι»λίντερ» της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Πάντως σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο της Εθνικής Τράπεζας, μητρική εταιρία της Εθνικής Ασφαλιστικής, στα πλαίσια της ανακεφαλαιοποίησής της έχει σαν στόχο την πώληση του 75% της Ασφαλιστικής με καταλυτική ολοκλήρωση τον Ιούνιο του 2017.

Πηγή: www.asfalisinet.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]