Την Τετάρτη παρουσιάζεται ο νέος Κώδικας Ηθικής και Επαγγελματικής Δεοντολογίας των μελών του Σ.Δ.Α.Ε

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 από τις 17.00 έως τις 19.00 ο  Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης (Σ.Δ.Α.Ε) διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση των μελών του για το νέο έτος και όπως ήταν αναμενόμενο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και των περιορισμών που επιβάλλονται από την υγειονομική κατάσταση της χώρας , η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Μεταξύ άλλων , στην εν λόγω εκδήλωση ,  για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί ο νέος Κώδικας  Ηθικής και Επαγγελματικής  Δεοντολογίας των μελών του Σ.Δ.Α.Ε που διαμορφώθηκε με γνώμονα την θέσπιση βασικών αρχών, αξιών και επαγγελματικών προτύπων τα οποία θα ενισχύσουν τους ιδρυτικούς σκοπούς του Συνδέσμου προς την σωστή κατεύθυνση και θα ενδυναμώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης των μελών του με τους ασφαλισμένους αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Ο  Κώδικας Ηθικής και Επαγγελματικής  Δεοντολογίας συντάχθηκε λαμβάνοντας ως βάση  τα αρχικά  του Συλλόγου τα οποία με   ένα έξυπνο λογοπαίγνιο δομούν τις βασικές του αρχές  , σε τέσσερις βασικούς άξονες:

Σ – Συνέπεια

Δ – Διαφάνεια

Α – Αξιοπιστία

Ε – Επαγγελματισμός

Ο  Κώδικας  Ηθικής και Επαγγελματικής  Δεοντολογίας αποτυπώνει τις αξίες του Σ.Δ.Α.Ε και των μελών του σε σχέση με τη την βέλτιστη  παροχή των υπηρεσιών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης  , την προσυμβατική ενημέρωση των πελατών και  την αποφυγή χρήσης μεθόδων αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η υιοθέτηση του Κώδικας  Ηθικής και Επαγγελματικής  Δεοντολογίας κρίθηκε σημαντική από το Δ.Σ του Συλλόγου αφού συναντάται σε αρκετά τα επαγγελματικά σωματεία ανά τον κόσμο (δικηγόροι ,λογιστές κλπ) προσδίδοντας τους κύρος και  αξιοπιστία. Μέσα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών αλλά και των αυξημένων απαιτήσεων του Ν.4583/2018 για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων ως προς τις απαιτήσεις ικανότητας και αξιοπιστίας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών , ο Σ.Δ.Α.Ε φιλοδοξεί να ενισχύσει την αναβάθμιση του επαγγέλματος.

Το κείμενο επιμελήθηκε σε συνεργασία με το Δ.Σ του Συλλόγου και θα παρουσιάσει , η κα. Μυρτώ Χαμπάκη (Partner , Experto Crede Σύμβουλοι Επιχειρήσεων)  , επίτιμο μέλος του Συνδέσμου.

Η διαδικτυακή εκδήλωση του Σ.Δ.Α.Ε είναι ανοιχτή προς όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και μπορείτε να την παρακολουθήσετε από εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]