Αόρατοι ασφαλιστές και στο Ρέθυμνο

Τριγμούς περνά το επάγγελμα του ασφαλιστή στο Ρέθυμνο εξαιτίας φαινομένων και γεγονότων που βλάπτουν την ιδιωτική ασφάλιση.
Ωστόσο, «ανοίγουν ασφαλιστικά γραφεία και οι προοπτικές για τον κλάδο είναι σημαντικές,  γι’ αυτό και χρειάζεται να καλλιεργηθεί επαγγελματισμός», αναφέρει ο κ. Κώστας Ροδινός, πρόεδρος του Συνδέσμου Ρεθύμνιων Ασφαλιστών που αριθμεί σχεδόν 120 μέλη.
Μιλώντας στο insurance-eea επισημαίνει ότι το όλο οικονομικό περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί από τα επι μέρους μέτρα πιέζει τους επαγγελματίες με αρνητικές συνέπειες.
Δεν είναι λίγοι, αναφέρει, αυτοί που σταματούν την εμφανή δραστηριότητα και περνούν στους “μαύρους κωδικούς”. Και δεν μόνο παλιοί ασφαλιστές αλλά και νέοι που επιλέγουν να ασκήσουν το επάγγελμα επικουρικά με κάτι άλλο και στην αφάνεια.
RODINOS_BIG
Αυτό κατά τον κ. Ροδινό προκαλεί σημαντική βλάβη στο επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και δε μπορεί να συνεχιστεί. Η τάση πάντως, που ο ίδιος διακρίνει είναι να διογκώνονται οι μαύροι κωδικοί.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Παρά τα όσα σήμερα εκ των συνθηκών συμβαίνουν, ο κ. Ροδινός εκτιμά πώς το επάγγελμα του ασφαλιστή έχει προοπτικές στον νομό του και σε όλη την Κρήτη γενικά. Διακρίνει το ενδιαφέρον των πολιτών για Υγεία και Σύνταξη και πιστεύει πώς  αυτό το ενδιαφέρον αποτελεί “μαγιά” για μελλοντικές ασφαλιστικές εργασίες.
Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζει ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση αποτελεί επάγγελμα με μέλλον και θα πρέπει να δοθεί βάρος στην προσέλκυση και την εκπαίδευση νέων ασφαλιστών. Η πρότασή του, είναι και οι υφιστάμενοι διαμεσολαβούντες να εργαστούν πιο επαγγελματικά και να αναπτύξουν περισσότερο τις δεξιότητές τους για να φέρουν και μεγαλύτερα αποτελέσματα.
ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ
Δεν είναι τυχαίο που στο Ρέθυμνο ανοίγουν ασφαλιστικά γραφεία, τονίζει ο κ. Ροδινός ενισχύοντας τα όσα υποστηρίζει για το επάγγελμα.
Μάλιστα, τονίζει χαρακτηριστικά ότι “υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάποιος με τις ασφάλειες διότι η αγορά είναι ανοικτή και μπορεί να δουλέψει όποιος ενδιαφέρεται”. Βέβαια, οι προοπτικές κατά την άποψή του είναι περισσότερο στο Agency παρά σε άλλες μορφές διαμεσολάβησης.
ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΧΕΣΗ
Σημαντική είναι και η πρόβλεψή του για το μέλλον μέσα από την εμπειρία του και τα όσα καταγράφει καθημερινά.
Πιστεύει, πώς θα αλλάζει σταδιακά το σημερινό καθεστώς σχέσης εργασίας και θα υπερτερήσει η “μισθωτή εξαρτημένη εργασία” καθώς αυτό απαλλάσσει από τις οικονομικές και λειτουργικές υποχρεώσεις που διαρκώς διογκώνονται και ωθούν όλο και περισσότερους στην παραδοσιακή μισθωτή εργασία προκειμένου να αποφύγουν τα προβλήματα της ιδιώτευσης και του ελεύθερου επαγγέλματος.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο κλάδος αυτοκινήτου, υποστηρίζει ο κ. Ροδινός, μπορεί να αποτελεί πεδίο εργασιών, όμως σταδιακά φεύγει από τα χέρια των ασφαλιστών. Η εργασία μας θα αναπτυχθεί σε νέα πεδία όπου η παρουσία τους ασφαλιστή συμβούλου είναι καθοριστική.
Χρειάζεται να εκπαιδευτούν όμως καλά οι επαγγελματίες ώστε να αντιλαμβάνονται τα σημεία των καιρών, τις τάσεις, και να δουλεύουν στρατηγικά και με σχέδιο ώστε να αναπτυχθούν.
Σε αυτό το σημείο η επισήμανσή του ήταν πώς η οργανωμένη και σοβαρή προσέγγιση όπως διασφαλίζεται μέσα από εταιρικά συστήματα βοηθά τον ασφαλιστή να αναπτυχθεί.
BANCASSURANCE
Το πρόβλημα με τις τράπεζες και την ανάπτυξή τους στην ασφαλιστική εργασία υπάρχει και στο Ρέθυμνο. Επισημαίνει όμως ο κ. Ροδινός πώς δεν είναι το ίδιο με όλα τα τραπεζικά ιδρύματα.
Ορισμένα προχωρούν απροκάλυπτα στην άγρα πελατών ενώ κάποια άλλα με ηπιότερο τρόπο που δε θίγει τις ισορροπίες του ανταγωνισμού.
Του Γιάννη Ε. Βερμισσώ.

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]