Το έργο του ΣΕΜΑ στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης της 24ης Φεβρουαρίου

Οι δράσεις των Επιτροπών που συγκρότησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) με σκοπό τη στήριξη του έργου του, αλλά και την προώθηση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης, θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, στη γενική συνέλευση του φορέα που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Φεβρουαρίου.

 

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις δραστηριότητες της Επιτροπής Μελών και Προστιθέμενης Αξίας του ΣΕΜΑ, η οποία κατά το 12ηνο που προηγήθηκε επικεντρώθηκε στο ζήτημα της εκπαίδευσης των διαμεσολαβούντων προσώπων στην ιδιωτική ασφάλιση και, κυρίως, στην επαναπιστοποίηση των μεσιτών ασφαλίσεων και την προοπτική αναβάθμισης του επαγγέλματος, αλλά και στους Κανόνες Δεοντολογίας που ρυθμίζουν τη δράση των επαγγελματιών του κλάδου.

 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Θεσμικών Θεμάτων ενεργοποιείται προκειμένου να ασχοληθεί με ζητήματα τα οποία άπτονται του αθέμιτου ανταγωνισμού εν γένει, αλλά και ειδικότερα με τις τράπεζες και το πως προωθούν τις πωλήσεις τους στο χώρο της ασφαλιστικής αγοράς.

 

Η Ομάδα Εργασίας Ζημιών εξετάζει τη διατύπωση σειράς προτάσεων για τον Κώδικα Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας Πραγματογνωμόνων και Ασφαλιστικών Εταιρειών σε ζητήματα σχετικών με τη διαχείριση ζημιών.

Επίσης, σε ότι αφορά τη δράση της Επιτροπής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, η συζήτηση της Γ.Σ. θα επικεντρωθεί στις πρωτοβουλίες τις οποίες ανέλαβαν, πέρυσι, τα μέλη της με σκοπό την εξωστρεφή παρουσία του ΣΕΜΑ και την προβολή του έργου του. Το επικοινωνιακό υλικό αφορούσε ζητήματα όπως:

  • οι αλλαγές που προώθησε ο ΣΕΜΑ για στις οργανωτικές δομές του,
  • η συμμετοχή του στην εκδήλωση για τη Συμπεριφορική Επιστήμη, καθώς και σε αυτή της Θεσσαλονίκης για τις Ασφαλίσεων Πιστώσεων,
  • η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων των Μελών με πρώτη αυτή που είχε θέμα το Solvency και την κοινοτική Οδηγία IDD
  • η οργάνωση της καθιερωμένης pre-Ydra εκδήλωσης του περασμένου Σεπτεμβρίου με καλεσμένο το Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεσιτών Ασφαλίσεων, Nic de Maesschalck,
  • η προώθηση του νέου προτύπου σύμβασης μεταξύ μεσιτών και ασφαλιστικών εταιρειών,
  • η ανάθεση για την συγκέντρωση και επεξεργασία των παραγωγικών και οικονομικών αποτελεσμάτων των μελών μεσιτών  στην KPMG,
  • η ενδυνάμωση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών μέσω των αναβαθμισμένων sema/site, facebook & linkedin.
  • η ανανέωση του τετραμηνιαίου εντύπου Broker’ s Time.

 

H Επιτροπή Οικονομικών Πόρων και Χορηγιών σε μία δύσκολη εποχή, επέτυχε τις δυο σημαντικές προτεραιότητες, αφενός να σημειώσει σημαντική περιστολή των γενικών εξόδων αφετέρου όμως με τη συμβολή όλων των μελών του Δ.Σ. να συγκεντρώσει από μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων ικανά ποσά χορηγιών για την υποστήριξη των δράσεων του Συνδέσμου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ο ΣΕΜΑ, θέλοντας να καταστήσει το ρόλο του περισσότερο συμμετοχικό, έδωσε τη δυνατότητα σε όσα μέλη του Συνδέσμου το επιθυμούν να συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας των Επιτροπών υποστηρίζοντας το έργο τους με νέες ιδέες και πρωτοβουλίες, κάτι που επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Στο ΣΕΜΑ το προηγούμενο έτος εγγράφηκαν ακόμα 9 μέλη, διαμορφώνοντας τον τελικό αριθμό τους σε 79.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, Γιώργος Καραβίας, δήλωσε με αφορμή την προγραμματισμένη για τις 24 του μηνός γενική συνέλευση ότι, «ο Σύνδεσμος άνοιξε την πόρτα του στους μεσίτες ασφαλίσεων, θεωρώντας ότι όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε στα κοινά της ασφαλιστικής αγοράς, σε μια περίοδο που τόσο η κοινωνία, όσο και η οικονομία μας, βρίσκονται σε πραγματικά δυσχερή θέση. Ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να προσφέρει πολλά στους πολίτες αυτής της χώρας, στους επιχειρηματίες που ρισκάρουν τα κεφάλαιά τους στηρίζοντας την οικονομία, καθώς και στην ίδια την κυβέρνηση που καλείται να βγάλει την Ελλάδα από την ύφεση. Είναι ευθύνη μας να συμβάλλουμε ενεργά και ουσιαστικά προς το σκοπό αυτό» τόνισε ο κ. Καραβίας.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]