Συναινετική και ενδεδειγμένη λύση για το ταμείο επικουρικής ασφάλισης

Υπέρ μιας συναινετικής και ενδεδειγμένης λύσης, για το καλό όλων των εργαζομένων, των στελεχών και ιδιοκτητών των ασφαλιστικών εταιρειών, των απασχολούμενων στις εταιρείες διαμεσολάβησης, των ελεύθερων διαμεσολαβητών και των συνταξιούχων του κλάδου, τάσσεται ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), τονίζοντας, με αφορμή τον έντονο διάλογο που αναπτύσσεται για το ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΤΕΑΕΑΠΑΕ) και τις διαφορετικές απόψεις που έχουν παρουσιαστεί γι’ αυτό, ότι η διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκόμενων έχει εστιαστεί σε λάθος σημείο.

Το ζητούμενο δεν είναι, αναφέρει ο ΣΕΜΑ, «σε ποιο σύστημα θα στηριχθεί το Ταμείο, στο αναδιανεμητικό ή το κεφαλαιοποιητικό. Αυτό το έκρινε η ιστορία. Το αποτέλεσμα, δε, των όσων μέχρι σήμερα προηγήθηκαν, το ζούμε όλοι στο «πετσί» μας.  Αν όμως αυτό μας απασχολεί, ας συγκροτηθούμε και ενωμένοι ας πάρουμε τη σωστή απόφαση».

Ο Σύνδεσμος αναγνωρίζει την πρόθεση των εμπλεκομένων να προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια για την ανάπτυξη και την επιβίωση του Ταμείο, δεν θα πρέπει, ωστόσο, να υπερβάλουν εαυτούς ως μοναδικοί για την μέχρι τώρα διαδρομή του.

«Ο πλουραλισμός δεν βλάπτει. Όλοι μας είμαστε καλοί και χρήσιμοι, όταν εργαζόμαστε χωρίς τυμπανοκρουσίες για το καλό του συνόλου. Επιτυχία μας θα είναι η ανάπτυξη και η διαχρονικότητα του Ταμείου, εμπλουτισμένου με νέους ασφαλιζόμενους και νέους ανθρώπους, που υπάρχουν πολλοί, γιατί από τους αριθμούς θα κριθεί το αποτέλεσμα και όχι από το μέγεθος των συγκυριακών εισφορών συγκεκριμένου χρόνου. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο» αναφέρει ο ΣΕΜΑ και προσθέτει ότι «ως Σωματείο θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο την έδρα που δικαιούται στο ΔΣ του Ταμείου, θεωρώντας ότι θα υπάρχει συνεννόηση και αγαστή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων».

 Ο ΣΕΜΑ τονίζει, τέλος, ότι «όσοι εμπλέκονται στο ΤΕΑΕΑΠΑΕ, οφείλουν να κοιτάξουν στα μάτια τους εργαζόμενους, τους δικαιούχους συντάξεως και όλους τους άλλους και να συμβάλλουν με κάθε μέσο στην ενδυνάμωση του «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΟΥ» ώστε να μην απαξιώνεται καθημερινά».

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]