Για ποιους λόγους ένας μεσίτης πρέπει να είναι μέλος του ΣΕΜΑ.

Ο ΣΕΜΑ, το Σωματείο των Μεσιτών Ασφαλίσεων εκπροσωπεί σήμερα 80 μέλη, φυσικά και νομικά πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), ως ένα Επαγγελματικό Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δίνει πάντα προτεραιότητα στις ανάγκες και τις προσδοκίες των μελών του. Το ΔΣ του ΣΕΜΑ το οποίο αποτελείται από επιχειρηματίες που ασκούν το Επάγγελμα του Μεσίτη Ασφαλίσεων, διασφαλίζει τη λειτουργία του Συνδέσμου προς όφελος των μελών του. Παρακάτω σημειώνουμε μερικά από τα οφέλη της εγγραφής σας στον ΣΕΜΑ.

Εκπροσώπηση:  Προωθεί τα θέματα του κλάδου προς την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς και συμβάλλει με τη παρουσία του στην εύρυθμη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς.

Αντιμετωπίζει και προωθεί όλα τα θέματα που απασχολούν τους Μεσίτες Ασφαλίσεων, μέσα στα πλαίσια της Ελληνικής Νομοθεσίας, αλλά και της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Συνεργάζεται με τους αρμόδιους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, που εποπτεύουν ή οπωσδήποτε συνδέονται, υπό οιαδήποτε ιδιότητα, με τη λειτουργία της ιδιωτικής ασφάλισης, τη σύναψη, διαμεσολάβηση ή και εκτέλεση ασφαλιστικών συμβάσεων.

Συμμετοχή:  Συμμετέχει σε διεθνείς επαγγελματικές ενώσεις των Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Συμμετέχει με ειδικά εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του, στα όργανα γνωμοδοτικής ή αποφασιστικής αρμοδιότητας και επιτροπές και άλλα διοικητικά ή διαιτητικά όργανα που προβλέπονται από τη κείμενη νομοθεσία.

Συμμετέχει ή/και διατυπώνει τη γνώμη του, είτε με δική του πρωτοβουλία, είτε καλούμενο γι’ αυτό, στις προκαταρκτικές εργασίες ή κατά την επεξεργασία σχεδίων νόμων, προεδρικών διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων και γενικά κάθε κανονιστικού πλαισίου που πρόκειται να εφαρμοστεί και αφορά στην ιδιωτική ασφάλιση.

Προβολή:  Προβάλλει με κάθε νόμιμο μέσο την ανάπτυξη του θεσμού του Μεσίτη Ασφαλίσεων ως διαμεσολαβούντα στην Ιδιωτική Ασφάλιση προσώπου (βλέπε καταστατικό, σκοποί του Σωματείου)

Προβάλλει τις εταιρίες μέλη του ΣΕΜΑ μέσω της ιστοσελίδας και του Broker’s Time

Πληροφόρηση:  Παρέχει πληροφόρηση στα μέλη για θέματα που αφορούν το κλάδο, με εγκυκλίους, δελτία τύπου, μέσω της ιστοσελίδας καθώς και αρθρογραφίας στο Broker’s Time.

Συμμόρφωση:  Παρέχει πληροφόρηση στα μέλη που αφορά στη συμμόρφωση σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις ρυθμίσεις της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Νομική/φορολογική υποστήριξη:  Παρέχει διά του νομικού και φορολογικού συμβούλου, νομική και φορολογική υποστήριξη σε θέματα που θέτουν τα μέλη

Εκπαίδευση:  Διοργανώνει σε συνεργασία με άλλους φορείς ημερίδες για την επιμόρφωση των μελών του

Συνέδριο:  Διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία ανά διετία Συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν αξιόλογα στελέχη της ελληνικής αλλά και διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς.

ΣΣΕ:  Συνάπτει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των υπαλλήλων που απασχολούν οι επιχειρήσεις μεσιτών.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]