Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΑ

Οι σημαντικές αλλαγές που συντελούνται την τρέχουσα χρονική περίοδο αναμφίβολα θέτουν σε διαφορετικές βάσεις το επάγγελμα μας και όλοι μας καλούμαστε να προσαρμοστούμε στο νέο  επαγγελματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Στις εξελικτικές διεργασίες και τη διαμόρφωση των νέων δεδομένων, είναι γεγονός, πως δεν αντιδρούμε ομοιότροπα. Οι επιλογές και η στάση που υιοθετεί ο κάθε ένας από εμάς, στον μικρόκοσμο της ασφαλιστικής αγοράς, αφορά αμιγώς σε προσωπικές επιλογές και ως τέτοιες φέρουν και την προσωπική ευθύνη.

Ο ΣΕΜΑ είναι ένα συλλογικό όργανο και υποχρεούται να εκφράζει την βούληση της πλειοψηφίας των μελών του, δια μέσου των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, ως εκ τούτου η Ευθύνη  αυτών των αποφάσεων δεν είναι προσωπική αλλά συλλογική και εκφράζει την συλλογική βούληση, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται μεταξύ των εννέα (9) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ χωρίς να διεκδικεί το αλάθητο, στα πλαίσια της εξουσιοδοτημένης ευθύνης του, επιδιώκει, αφιερώνοντας πολύτιμο επαγγελματικά χρόνο να επιτελέσει ένα σημαντικό έργο που αφορά το σύνολο των Μελών του Συνδέσμου.

Η στοιχειοθετημένη κριτική που ασκείται από τα μέλη μας και από τον Κλαδικό Τύπο είναι καλοδεχούμενη αφού μόνον μέσω του πλουραλισμού των απόψεων και των διαφορετικών τοποθετήσεων, γίνονται μοχλεύσεις και παράγεται έργο. Το πρόβλημα στην «κριτική» είναι όταν αυτή χαρακτηρίζεται από αμετροέπεια που σε συνδυασμό ελλείψεως παιδείας, γνώσης και παραγωγικής ενασχόλησης επί του αντικειμένου, αγγίζει τα όρια της «χυδαιότητας» . Το θλιβερό δεν είναι οι «βολές» στο ΣΕΜΑ, το θλιβερό είναι πως ως αγορά δεν έχουμε αναπτύξει
κριτήρια και αντανακλαστικά αξιολόγησης μεταξύ του σοβαρού και του ανόητου.

Ο προσανατολισμός του Συνδέσμου είναι ξεκάθαρος και σαφής προς όλα τα μέλη του. Ο ΣΕΜΑ είναι ο επίσημος φορέας εκπροσώπησης των Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, ομότιμος συνομιλητής άλλων παρόμοιων Οργανισμών και Συνδέσμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει συνέπεια, εκπροσωπεί τον ελληνικό κλάδο και μεριμνά για την διασφάλιση των συμφερόντων των μελών του.

Ο ΣΕΜΑ δεν αποτελεί προσωπική υπόθεση κανενός! Ο ΣΕΜΑ υπάρχει διότι υπάρχουν επαγγελματίες Μεσίτες Ασφαλίσεων, με ήθος αξίες και γνώση, ο ΣΕΜΑ είναι παρών 30 χρόνια διότι απλώς ορισμένοι άνθρωποι με δυνατότητες και όραμα, αφιέρωσαν και αφιερώνουν πολύτιμο προσωπικό και επαγγελματικό χρόνο, για να διαμορφώσουν και να ισχυροποιήσουν την θέση του Συνδέσμου στην Ασφαλιστική Αγορά, προασπίζοντας και εκπροσωπώντας τα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών του, των Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι απέναντι σε κάθε είδους κακεντρεχείς και δόλιες επιθέσεις που προσβάλλουν την παράδοση, την ιστορία και την έως σήμερα παρουσία του ΣΕΜΑ.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]