Καταγγελία για απολύσεις ΕUROLIFE από τον ΣΥΑΕ

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΣΥΑΕ για το θέμα των απολύσεων της ΕUROLIFE

“Συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη των εργασιακών μας δικαιωμάτων επιδεινώνεται συνεχώς. Μετά το 2012 οι εργοδότες μας αρνούνται να υπογράψουν κλαδική ΣΣΕ. Πολλοί συνάδελφοί μας έχασαν την δουλειά τους είτε λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων που εργάζονταν είτε λόγω μείωσης προσωπικού από τους εργοδότες τους. Ασφαλιστικές επιχειρήσεις προχωρούν σε προσλήψεις, νέων κυρίως, με μισθούς σημαντικά κάτω από αυτούς που ισχύουν στον κλάδο μας. Με αυτό και με τη χρήση ενοικιαζόμενου-«εργολαβικού» προσωπικού, οι εργοδότες επιχειρούν να δημιουργήσουν εργαζομένους δύο ή περισσότερων «ταχυτήτων», προσπαθώντας να διασπάσουν την ενότητά μας.

Σε κάποιες επιχειρήσεις η εργοδοσία για να αποφύγει τις αντιδράσεις απέναντι σε μαζικές απολύσεις χρησιμοποιεί την μέθοδο δήθεν «εθελούσιας» αποχώρησης εργαζομένων με ευτελή «αντίδωρα» στην απώλεια της θέσης εργασίας τους. Πρόσφατο παράδειγμα η προγραμματισμένη απόλυση 11 συναδέλφων μας από τις μηχανογραφικές υπηρεσίες της Eurolife Ασφαλιστικής. Τους κάλεσαν αιφνιδιαστικά και με αφόρητη πίεση τους υποχρέωσαν να υπογράψουν αυθημερόν «συμφωνητικό» αποχώρησής τους, στο προσεχές διάστημα. Αιτία η εκχώρηση των εργασιών τους σε εξωτερική εταιρία (outsourcing). Μάλιστα αυτά συμβαίνουν όταν η Eurolife επί σειρά ετών εμφανίζει εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη!

Καταγγέλλουμε την αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης της Eurolife και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα την διαδικασία των απολύσεων των 11 συναδέλφων μας!

Ήδη έχουμε καλέσει την διοίκηση της εταιρίας σε άμεση συνάντηση προκειμένου να μας αιτιολογήσει τους λογούς για τους οποίους αντί να επιβραβεύσει τους συναδέλφους που επί σειρά ετών έχουν συνεισφέρει στην τεράστια κερδοφορία της εταιρίας -με την υποδειγματική προσφορά τους, προβαίνει στην άδικη και αναίτια απόλυση τους!

Ένας είναι ο τρόπος προστασίας του κάθε εργαζόμενου. Η ενότητά μας. Ο ΣΥΑΕ θεωρεί πως το μόνο που μπορεί να σταματήσει την άδικη και αυθαίρετη εργοδοτική συμπεριφορά είναι η αντίδραση των ίδιων των εργαζομένων πρώτα από όλα κάθε επιχείρησης και συνολικά του κλάδου μας. Γι’ αυτό με κάθε ευκαιρία καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πυκνώσουν τις γραμμές του ΣΥΑΕ και να δυναμώσουν με την ενεργή παρουσία τους την δράση του.”

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]