Η Εσπερίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (EAEE), σε συνεργασία με την Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Ελλάδος (ΕΑΣΕ)

 Τι μπορεί να προστατεύσει όλους τους παρακάτω;

  • Εργοδότη
  • Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
  • Στέλεχος επιχείρησης
  • Μονάδα παραγωγής προϊόντων
  • Ιδιοκτήτη μικρής, μεσαίας επιχείρησης

Η απάντηση δόθηκε στην εσπερίδα που διοργάνωσαν η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Ελλάδος (ΕΑΣΕ) και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (EAEE), την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του OTE Academy.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για την προστασία που παρέχει η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης στις επιχειρήσεις και τα στελέχη τους. Την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον επιχειρηματίες, εργοδότες, μέλη διοικητικών συμβουλίων και διοικητικά στελέχη.

Στην εσπερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ κύριος Νικήτας Κωνσταντέλλος.

«Όραμα των επιχειρήσεων είναι η ανάπτυξή τους, και αυτή περνάει μέσα από την προστασία της ίδιας της επιχείρησης και των ανθρώπων της», υπογράμμισε ο κ. Giuseppe Zorgno, Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ. Η ασφάλιση δεν είναι δαπάνη, αλλά επένδυση κατέληξε.

0011

Στην εκδήλωση τονίστηκε η αύξηση που παρατηρείται στη διεκδίκηση αποζημιώσεων, το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος, αλλά και η οικονομική δυσπραγία που υπάρχει στις επιχειρήσεις, παράγοντες που κάνουν αναγκαία περισσότερο από ποτέ την ασφαλιστική κάλυψη.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης, κ.κ. Δημήτρης Μάνος, Ελίνα Παπασπυροπούλου και Κώστας Βούλγαρης, μέλη της επιτροπής Αστικής Ευθύνης της ΕΑΕΕ, επικεντρώθηκαν αντίστοιχα:

  • στα εργατικά ατυχήματα & την ασφάλιση ευθύνης εργοδότη,
  • στην ευθύνη από ελαττωματικά προϊόντα και
  • στην Ασφάλιση Ευθύνης Στελεχών, ως προσωπική ασπίδα προστασίας.

Αναφέρθηκαν στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική ευθύνη και αφορά στην προστασία του καταναλωτή αλλά και του εργαζόμενου, στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σε κάθε μία περίπτωση οι επιχειρήσεις και τα στελέχη τους, στο τι καλύπτουν τα ασφαλιστικά προγράμματα ευθύνης και στα οφέλη που προκύπτουν για την επιχείρηση που θα επιλέξει να ασφαλιστεί.

Στη συνέχεια, ο κ. Αθανάσιος Λάμπρου, Δικηγόρος, επικεντρώθηκε στη Νομολογία των Δικαστηρίων, με αναφορά σε συγκεκριμένες υποθέσεις που αφορούσαν σε θέματα Αστικής Ευθύνης επιχειρήσεων και στελεχών.

Η κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, συντόνισε το πάνελ.

0032

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]