Τα νέα δεδομένα στους χώρους στάθμευσης (sofokleousin.gr)

Στο επίκεντρο το Internet of Things

Ραγδαίες αλλαγές δρομολογούνται στο χώρους στάθμευσης των οχημάτων. Αφετηρία των αλλαγών η έκδοση των αυτοκινούμενων οχημάτων. Βασικός μοχλός της μεταμόρφωσης του τοπίου οι νέες αυτοματοποιημένες τεχνολογίες, κυρίως η διασυνδεσιμότητα.

Ηδη στην Γερμανία κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς περιορισμούς σε όλους τους δρόμους δύο αυτοκινούμενα οχήματα της Bosch. Ποιες είναι όμως οι αλλαγές που έρχονται στα προσεχή χρόνια.

Βασική αλλαγή το γεγονός ότι θα είναι όλα αυτοματοποιημένα και διασυνδεδμένα, τόσο σε ό,τι αφορά την αυτοκίνηση όσο και τους χώρους στάθμευσης, ενώ, όπως δήλωσε στο Sofokleousin.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Ελλάδας Ιωάννης Κάπρας, ερωτώμενος σχετικά με την κατανομή των επαγγελματικών ευθυνών σε περίπτωση ατυχήματος: «ακόμα δεν γνωρίζουμε πώς θα κατανέμονται οι ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος. Δεν έχει ακόμα οριστεί το νομικό πλαίσιο ευθυνών. Αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με το δημόσιο και τις ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να βρεθεί ένας κοινός παρανομαστής ευθυνών».

Ερωτώμενος σχετικά με την ασφάλεια από τα cyber χτυπήματα, απαντά ότι «στην Bosch προσπαθούμε να παρέχουμε την μέγιστη προστασία. Χειριζόμαστε διαφορετικά λογισμικά συστήματα, για να μειώνεται η πιθανότητα τέτοιων χτυπημάτων».

Τα αυτοκινούμενα οχήματα αναμένονται σύντομα στην κυκλοφορία, αλλάζοντας την φιλοσοφία της οδήγησης. Θα καθοδηγούνται μέσα από ειδικό χειριστήριο πλοήγησης. Απαιτούν κλειστό δίκτυο επικοινωνίας, κέντρο ελέγχου αυτοματοποιημένων διαδικασιών, οδικές υποδομές ώστε να μεγιστοποιείται η ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

Οι νέοι χώροι στάθμευσης

Αλλάζουν και τα δεδομένα στο χώρο στάθμευσης. Οι νέοι χώροι στάθμευσης, ευθυγραμμισμένοι με την ίδια τεχνολογία θα είναι διασυνδεδεμένοι, το αυτοκινούμενο όχημα θα ανιχνεύει μόνο του την διαθεσιμότητα της θέσης. Το ίδιο το αυτοκίνητο με άλλα λόγια θα εντοπίζει και θα αναφέρει στο σύστημα την θέση στάθμευσης. Η τεχνολογία αυτή βασίζεται σε αισθητήρες ανίχνευσης.

Ούτε και σε αυτό το τομέα έχει οριστεί νομικό πλαίσιο ευθυνών

Βασικά μεγέθη της Bosch στην Ελλάδα

Σχετικά με την Bosch το Sofokleousin.gr έγραψε: Συνεχίζει ανοδικά η Bosch παρά τις προκλήσεις

Σημειώνεται το 2015, η Bosch Ελλάδας κατέγραψε θετικά μεγέθη, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 11,6%, σε σύγκριση με το 2014. Επιπρόσθετα, βάσει ενοποιημένων στοιχείων, το EBIT της εταιρείας κυμάνθηκε στο 4,6% ενώ τα κέρδη της προ φόρων ανήλθαν στα 778.840 ευρώ. Επιπλέον η Bosch Ελλάδας ανακοίνωσε τη συνεχή καταγραφή ανοδικών ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, επιτυγχάνοντας 12,6% αύξηση πωλήσεων το 1ο τετράμηνο του 2016.

Όσον αφορά του τζίρους ανά τμήμα , το τμήμα Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου είχε μια συνολική αύξηση +6,8% συγκριτικά με πέρυσι, το τμήμα Βιομηχανικής Τεχνολογίας +22,6%, το τμήμα των Ηλεκτρικών Εργαλείων +12,3% , η Θέρμανση +21,4% ενώ τέλος τα Συστήματα Ασφαλείας κατέγραψαν αύξηση +5,8%.

Έλενα Ερμείδου

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]