Τα drones ανοίγουν δουλειές στις ασφαλιστικές (sofokleousin.gr)

Πρώτοι οι ασφαλιστές χρησιμοποίησαν τα drones για να καθορίσουν βιομηχανικούς κινδύνους

Στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ εκτιμάται να φτάσει η αξία της ασφαλιστικής αγοράς των drones μέσα στα επόμενα 10 χρόνια σύμφωνα με τη μελέτη της Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

Η αξία της εμπορικής αγοράς των Drones προβλέπεται να αυξηθεί στα 127 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020, από τα 2 δισεκατομμύρια που βρίσκεται σήμερα.

Σύμφωνα με την Πολιτική Αεροπορία των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορούν περίπου 609.000 drones για εμπορικούς σκοπούς και 1,9 εκατομμύρια για σκοπούς ψυχαγωγίας.

Οι εταιρείες ήδη έχουν ξεκινήσει να αναζητούν να βρουν τους σκοπούς της χρήσης των drones. Οι εναέριες φωτογραφήσεις, οι βιομηχανικές επιθεωρήσεις, οι έρευνες στις καλλιέργειες είναι μερικοί εξ’ αυτών. Στο μεταξύ νέες χρήσεις των drones ανακαλύπτονται καθημερινά.

Οι ασφαλιστές είναι οι πρώτοι που υιοθέτησαν τα drones για να καθορίσουν τους κινδύνους στις κατασκευές και τα έργα υποδομών.

Ωστόσο εύλογες είναι και οι ανησυχίες που εγείρονται σχετικά με την ασφάλεια καθώς αναδύονται νέοι κίνδυνοι μέσα από την χρήση τους, όπως ο κίνδυνων των συγκρούσεων, των τρομοκρατικών χτυπημάτων, και των cyber χτυπημάτων.

Με την αύξηση της κυκλοφορίας των drones, θα αυξηθεί και η ζήτηση για ανάλογες καλύψεις κατά περιουσίας και ευθυνών. Σύμφωνα με την Allianz η αξία της ασφαλιστικής αγοράς των drones στις ΗΠΑ θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια και το 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως.

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]