Τα 10 λάθη που κάνουν οι επιβάτες στα αεροδρόμια

Eχετε αναρωτηθεί τι μπορεί να πηγαίνει στραβά όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς και φτάνετε στον προορισμό σας εξαντλημένοι ή εκνευρισμένοι πολλές φορές;

Γλιτώστε την ταλαιπωρία στον χώρο του αεροδρομίου και
κατά τη διάρκεια της πτήσης, μαθαίνοντας τι δεν κάνετε σωστά, και απολαύστε τα μελλοντικά σας ταξίδια!

Δεν κάνετε λήψη των εφαρμογών των αερολιμένων

Η χρήση της εφαρμογής του αεροδρομίου είναι σημαντική όχι μόνο την ώρα που βρίσκεστε εκεί, αλλά και πριν την άφιξή σας σε αυτό. Οι περισσότεροι αερολιμένες διαθέτουν εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε στο smartphone σας, οι οποίες θα σας ειδοποιήσουν εάν η πτήση σας καθυστερήσει ή ακυρωθεί, ακόμα και πριν φύγετε για το αεροδρόμιο. Οι πληροφορίες που παρέχει η εφαρμογή είναι συχνά πιο ενημερωμένες από τις οθόνες άφιξης-αναχώρησης.

Ολο και περισσότεροι αερολιμένες έχουν αναπτύξει εφαρμογές που βοηθούν τους ταξιδιώτες να περιηγούνται στα τερματικά με χάρτες, λίστες υπηρεσιών κ.λπ. Μια ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή είναι το ATH Airport, η επίσημη δωρεάν εφαρμογή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για κινητές συσκευές, όπου θα βρείτε όσα θέλετε να ξέρετε για το αεροδρόμιο, είτε είστε επιβάτες είτε επισκέπτες.

Δεν κάνετε online check in

Η μόνη περίπτωση που θα είχατε δικαιολογία για να μην κάνετε online check in είναι αν αντιμετωπίζατε κάποιο πρόβλημα που δε θα μπορούσε να λυθεί νωρίτερα. Για να κάνετε online check in, πρέπει να μπείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας με την οποία θα ταξιδέψετε. Εκεί θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε κάποια στοιχεία. Επειτα εκτυπώνετε την κάρτα επιβίβασης (Boarding Pass), την οποία θα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας στο αεροδρόμιο. Με αυτόν τον τρόπο πηγαίνετε απευθείας στην έξοδο επιβίβασης.

Στην έξοδο επιβίβασης θα πρέπει να προσκομίσετε την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας καθώς και την κάρτα επιβίβασης που θα έχετε εκτυπώσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Web Check in.

Τον αριθμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικός κράτησης), θα τον βρείτε στην επιβεβαίωση που έχετε λάβει από το ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο έχετε κάνει την κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου. Η επιβεβαίωση που θα σας σταλεί μπορεί να είναι είτε μέσω e-mail είτε με sms.

Η κάρτα επιβίβασης/Boarding Pass που θα επιδείξετε θα πρέπει να είναι εκτυπωμένη. Φωτοτυπία ή fax ίσως να μη γίνουν αποδεκτά. Αν δεν υπάρχει εκτυπωτής στο σπίτι, συνήθως στο τέλος της διαδικασίας για το online check in στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών, δίνεται η ευκαιρία να αποθηκεύσετε την κάρτα επιβίβασης. Απλά αποθηκεύετε το boarding pass σε ένα USB Stick και το εκτυπώνετε κάπου αλλού.

Οσον αφορά στο χρονικό περιθώριο που έχετε για να κάνετε online check in, κάθε εταιρεία έχει το δικό της επιτρεπτό όριο. Για παράδειγμα, η Aegean Airlines σας επιτρέπει να κάνετε online check in από 48 ώρες μέχρι και 30 λεπτά πριν την πτήση. Σε γενικές γραμμές web check-in κάνεις μέσα στο 24ωρο από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Κερδίστε χρόνο!

Δεν προσέχετε τα πράγματά σας

Σημαντική προϋπόθεση για ένα ήρεμο και όμορφο ταξίδι είναι να έχετε «τα μάτια σας δεκατέσσερα». Πολλές φορές λόγω βιασύνης, άγχους ή απροσεξίας πολλοί επιβάτεςαφήνουν πίσω τους προσωπικά τους αντικείμενα. Οποτε, λοιπόν, φεύγετε από ένα χώρο του αεροδρομίου, την καφετέρια, το μπαρ ή την πύλη ή σηκώνεστε από το κάθισμα του αεροπλάνου, πρέπει να ελέγχετε το πεδίο πίσω σας, σε περίπτωση που ξεχάσατε κάτι. Μπορεί να έχει πέσει από την τσέπη σας κάτι πολύτιμο, όπως τα εισιτήριά σας!

Δεν παίρνετε μαζί σας φαγητό

Δεν είναι μυστικό ότι το φαγητό στο αεροδρόμιο, είτε αυτό που τρώτε «στο χέρι» είτε όταν κάθεστε σε ένα εστιατόριο, είναι ακριβό και συνήθως όχι ποιοτικό. Αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να τοποθετήσετε ένα σνακ στις αποσκευές σας. Εάν χρειαστεί να περιμένετε για αρκετή ώρα στον χώρο του αεροδρομίου, ένα σάντουιτς, πατατάκια, μπισκότα ή φρούτα, που θα έχετε στην τσάντα σας, μπορούν να… σας κρατήσουν όλη μέρα. Τα περισσότερα τρόφιμα επιτρέπονται, εκτός από κάποια προϊόντα σε υγρή μορφή. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ελέγξτε τον ιστότοπο της TSA για τα είδη που απαγορεύεται να έχετε μαζί σας.

Φοράτε ακατάλληλα ρούχα

Η σωστή επιλογή ρούχων δεν πρέπει να γίνεται μόνο για να νιώθετε άνετα μέσα στο αεροπλάνο, αλλά είναι και μία «στρατηγική» για να περάσετε από τον έλεγχο πιο γρήγορα. Σκεφτείτε να πρέπει να βγάλετε τον φορητό υπολογιστή σας, τα παπούτσια σας και τα προϊόντα σε υγρή μορφή που έχετε μαζί σας. Πρέπει να αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το συναγερμό, όπως ένα κόσμημα ή μια ζώνη. Τα παπούτσια σας, να θυμάστε ότι πρέπει να είναι πάντα απλά, ώστε να μπορείτε να τα βγάλετε και να βάλετε εύκολα.

Δεν διατηρείτε τους χώρους καθαρούς

Αυτό που πρέπει να ισχύει σε όλους τους χώρους που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός είναι να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας. Μην ξεχνάτε ότι από τη συμπεριφορά σας απέναντι στο χώρο που σας φιλοξενεί κρίνονται πολλά. Σκεφτείτε ότι θα μπορούσε να είναι το σπίτι σας! Γι’ αυτό το λόγο να φροντίζετε να μην αφήνετε σκουπίδια στους χώρους του αεροδρομίου, αλλά και να θυμάστε ότι οι τουαλέτες στα αεροπλάνα δεν είναι ιδιωτικής χρήσεως!

Ξεχνάτε την ευγένειά σας

Θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αποσκευή σας, με την αεροπορική εταιρεία ή με οτιδήποτε άλλο. Είναι κατανοητό ότι κανείς δε θέλει να πληρώνει και να καταλήγει θυμωμένος και αγανακτισμένος. Ωστόσο, η υπομονή και ένα χαμόγελο μπορούν να σας πάνε ένα βήμα πιο κοντά στο να εξυπηρετηθείτε, ακόμα και από κακοπροαίρετους υπαλλήλους, ή περίεργους συνταξιδιώτες σας. Καταγράφονται περιστατικά, κατά τα οποία τσάντες με υπέρβαρο παίρνουν δελτίο (χωρίς αμοιβή), γίνονται αλλαγές στα καθίσματα, ενώ γίνονται και άλλες διευκολύνσεις, επειδή κάποιος απλά έκανε ευγενικά μία ερώτηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμα και αν δεν πετύχετε αυτό που θέλετε, ξέρετε ότι τουλάχιστον είχατε σωστή συμπεριφορά.

Δεν χρησιμοποιείτε τα lounge των αεροδρομίων

Ισως αυτό φαίνεται σε πολλούς υπερβολικό, καθώς αυτό το σημείο του αεροδρομίου, απαιτεί και την κατάλληλη οικονομική δυνατότητα. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις, ιδιαίτερα αν πρέπει να μείνετε στο αεροδρόμιο για αρκετές ώρες, που αξίζει να αγοράσετε το πάσο για το lounge του αερομεταφορέα σας. Παρέχονται δωρεάν WiFi, καλό φαγητό και μεγάλη ποικιλία από ποτά.

Δεν προστατεύετε τα προσωπικά σας δεδομένα

Είναι σημαντικό το ότι τα περισσότερα αεροδρόμια κατανοούν ότι δωρεάν WiFi σημαίνει… σωτηρία για τους επιβάτες. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ ότι το ελεύθερο δεν σημαίνει και ασφαλές. Στην πλειονότητα τους, τα δημόσια δίκτυα WiFi δεν είναι ασφαλή, γι’ αυτό, ό, τι και αν κάνετε, μην πληκτρολογείτε προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης, αναγνωριστικά κ.λπ., γιατί επιστρέφοντας από το ταξίδι σας, ίσως βρείτε, όχι μόνο τους κωδικούς σας στο Facebook παραβιασμένους, αλλά και άδειο τον τραπεζικό σας λογαριασμό!

Δεν «σταμπάρετε» τις αποσκευές σας

Χρειάζονται τρεις βασικές κινήσεις. Στέκεστε για λίγο στην παραλαβή των αποσκευών, ξεχωρίζετε κατευθείαν τη δική σας βαλίτσα και φεύγετε. Δώστε στον εαυτό σας τη χαρά να μην ψάχνει μέσα στο ατελείωτο ρεύμα με βαλίτσες που περνά από μπροστά σας, κάνοντάς τις να μοιάζουν όλες ίδιες. Αν έχετε βάλει μία έγχρωμη ετικέτα-ταμπελάκι στην αποσκευή σας, θα μπορέσετε να την ξεχωρίσετε από χιλιόμετρα. Επιπλέον, έχοντας γράψει πάνω τα στοιχεία σας, όχι μόνο θα είναι δύσκολο να χαθεί, αλλά θα νιώθετε ασφαλείς πάντα ότι θα φτάσει στα σωστά χέρια.

www.airnews.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]