ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Μετά από σύσκεψη των αρμόδιων τομέων του κόμματος και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της Εθνικής, Ασφαλιστικής ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπεύθυνος της Κ.Ο. για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαιτεί να σταματήσει η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και καλεί την κυβέρνηση, την εποπτεύουσα Τράπεζα της Ελλάδας και τη διοίκηση της Εθνικής ΤράπεζαςΕΤΕ -8,41%, να ζητήσουν από τη DG Comp μία ικανή παράταση, ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για να αναζητηθεί με καλύτερους όρους, λύση που θα καθορίσει την πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση λόγω της πανδημίας, και με τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής Ασφαλιστικής να βελτιώνονται, δεν πρέπει να προχωρήσει τώρα η πώλησή της.

Η τιμή πώλησης που φέρεται να έχει συμφωνηθεί, περί τα 450εκ€, είναι πολύ χαμηλή, για μια εταιρεία η οποία έχει θετικά οικονομικά αποτελέσματα, μεγάλη αξία και προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία δεν πρέπει να πωληθεί όταν μάλιστα υπάρχει ένας μόνο ενδιαφερόμενος (fund), που κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα της ιδιωτικής υγείας, γιατί αυτό προσομοιάζει σε απ’ ευθείας ανάθεση.

Τέλος, επισημαίνω ότι έχουν προταθεί διάφορες εναλλακτικές λύσεις για την τύχη της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι οποίες και πρέπει να διερευνηθούν. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα πλήρη δικαιώματα εργαζομένων και ασφαλισμένων.»

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]