ΣΥΡΙΖΑ και καθυστερήσεις (!) «έφαγαν» την Καράμπαλη

Ήταν σχεδόν αναμενόμενο και καθόλα γνωστό σε ανθρώπους της αγοράς πως η παραμονή της κας Καράμπαλη στη θέση της εκκαθαρίστριας των ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ & COMMERCIAL VALUE «μετρούσε» μέρες.

Η υπόθεση, που κατά τη γνώμη μας έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, παρέμενε ανοιχτή και μαζί με αυτή και οι πληγές που προξένησε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα και το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η είδηση έγινε γνωστή από εχθές το απόγευμα, αλλά έπρεπε πρώτα να επιβεβαιωθεί 100%. Το αρμόδιο τμήμα της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά της την κα Ελπινίκη Καράμπαλη, εκκαθαρίστρια των δύο εταιρειών. Ποιοι να είναι άραγε οι λόγοι;  Μήπως έχουν να κάνουν με πιθανές παραλείψεις που εντοπίστηκαν από την πλευρά της εκκαθαρίστριας; Συμβαίνει κάτι άλλο; Σύντομα όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν.

Πηγές σημειώνουν ότι η κα Καράμπαλη ανέφερε σε κοντινό της πρόσωπο, πως οι πιέσεις που δεχόταν ήταν μεγάλες. Οι λόγοι των πιέσεων… εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ποιοι ήταν. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η αντίστροφη μέτρηση, βέβαια, ξεκίνησε, όταν πριν λίγες μέρες η Οργάνωση μελών Ιδιωτικής Ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε με επιστολή της στο ζήτημα της εκκαθάρισης της ΑΣΠΙΣ.  Μέσα στο κείμενο αναφέρονταν ιδιαίτερα σοβαρά θέματα και ερωτήματα, ενώ ταυτόχρονα ζητείτο η άμεση παρέμβαση του υπεύθυνου επόπτη (ΔΕΙΑ) προκειμένου να ελεγχθούν σε βάθος θέματα που αφορούν τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις.

Παράλληλα, σε αυτή την απόφαση πιθανώς να οδήγησε και η επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα μέσα από την οποία ζητούσε την προσωπική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για άμεση λύση.

Σε επικοινωνία του insuranceforum.gr με τον πρόεδρο Νίκο Κεχαγιάογλου, μας ανέφερε πως δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στη συνεργασία του συλλόγου με την εκκαθαρίστρια και ταυτόχρονα ευχήθηκε οι διαδικασίες των αποζημιώσεων να μην καθυστερήσουν περαιτέρω.

Αξίζει να αναφέρουμε πως και παλαιότερα από την επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τεθεί σημαντικά ερωτήματα, όπως…

«Ποιος είναι ο τρόπος που ο εκκαθαριστής διανέμει τα ποσά στους πολίτες και γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην όλη διαδικασία;»

 «Γιατί υπάρχουν περισσότερα από 200.000 συμβόλαια που βρέθηκαν εκτός του πίνακα δικαιούχων;»

 «Με ποιον σχεδιασμό καθορίστηκε το ύψος των ποσών που διανέμονται στους ζημιωθέντες;»

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]