Συνήγορος του Καταναλωτή προς εταιρείες τηλεφωνίας: Αποκαταστήστε τις ζημιές

Πρόσκληση προς τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές τόσο στην Ανατολική Αττική, όσο και στην περιοχή της Κινέτας απευθύνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Στην επιστολή που του απηύθυνε, ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης σημειώνει αφενός τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, αφετέρου ζητά να υπάρξει αναλογική χρέωση στους υπό έκδοση λογαριασμούς, ώστε να ληφθεί υπόψη το διάστημα κατά το οποίο δεν παρέχονται υπηρεσίες.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται: «Μεταξύ άλλων, είναι εξαιρετικά επιβεβλημένη η αποκατάσταση των υποδομών δικτύων σταθερής τηλεφωνίας στις πληγείσες περιοχές, δεδομένου ότι η εξασφάλιση της
επικοινωνίας των πολιτών είναι απαραίτητη, ιδίως υπό τις παρούσες συνθήκες.

Οι πολίτες, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι, εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη σταθερή τηλεφωνία για την κάλυψη των επικοινωνιακών τους αναγκών.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να μεριμνήσετε κατά απόλυτη προτεραιότητα για την άμεση αποκατάσταση ζημιών που έχουν υποστεί οι υποδομές δικτύων σταθερής τηλεφωνίας στις πληγείσες περιοχές και να συμβάλετε, κατ’ αυτόν τον ουσιώδη τρόπο, στη μερική ανακούφιση των πληγέντων.
Όπως γνωρίζετε, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, στην πλειονότητα των πληγεισών περιοχών έχουν ήδη αποκατασταθεί τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, όχι όμως και τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας.
Παρακαλούμε, επομένως, να μας ενημερώσετε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών των δικτύων, σε ποιο στάδιο βρίσκονται, καθώς και πότε αναμένεται η ολοκλήρωσή τους.
Τέλος, όπως είναι αυτονόητο, παρακαλούμε να μεριμνήσετε, ώστε στους υπό έκδοση λογαριασμούς να υπάρχει αναλογική χρέωση των συνδρομητών σας για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που θα είναι αδύνατη η παροχή τους λόγω των ζημιών των δικτύων και της διαδικασίας αποκατάστασής τους».

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή απευθύνει την επιστολή στις εταιρείες CYTA, OTE, Wind, Vodafone και Forthnet.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]