Άννα Τσιτσιγιάννη, Πρόεδρος ΣΥ.Δ.Α.Μ.

“Μόνο η σοβαρότητα και ο αποδεδειγμένος επαγγελματισμός θα φέρει συνείδηση ασφαλιστική”.

Το insuranceforum.gr ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το 32ο Ασφαλιστικό Συνέδριό του, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά στην πόλη του Βόλου με τη συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν. Μαγνησίας (ΣΥ.Δ.Α.Μ.) και υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Η κα. Άννα Τσιτσιγιάννη, Πρόεδρος του ΣΥ.Δ.Α.Μ. δήλωσε χαρούμενη και για τη φετινή συνεργασία με το insuranceforum.gr, ενώ υπογράμμισε πως αυτά που ενώνουν τους επαγγελματίες του κλάδου είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Με αφορμή της συνδιοργάνωσης του Ασφαλιστικού Συνεδρίου στον Βόλο, η κα. Τσιτσιγιάννη, παραχώρησε συνέντευξη στο insuranceforum.gr και τον Αντώνη Αντωνόπουλο.

Κυρία Τσιτσιγιάννη,

Ποιοι οι στόχοι του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν. Μαγνησίας για τα επόμενα χρόνια;

Τσ.Αν.: Στόχος υπ’ αριθμόν ένα είναι η προσέλκυση, αν είναι δυνατόν, όλων των συναδέλφων της Μαγνησίας. Καλούμε όλους να ”αγκαλιάσουν” τον σύλλογό μας. Να γίνουν ενεργά μέλη και με την παρουσία και τη βοήθειά τους, σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Μπορούμε να έχουμε δυνατότερη φωνή, περισσότερες ιδέες, πιο δυναμικές διεκδικήσεις, να είμαστε περισσότερο υπολογίσιμη δύναμη πανελλαδικά και φυσικά, τότε κ μόνον τότε, θα μπορούμε να έχουμε και καλύτερη εκπροσώπηση.

 Αυτό όμως ακόμη, όπως διαπιστώσατε, είναι ζητούμενο!! Είναι κρίμα… Έρχονται δύσκολες καταστάσεις κ πρωτόγνωρες. Όλοι μαζί, θα τα καταφέρναμε καλύτερα.

Ποια τα προβλήματα και οι δυσκολίες που συναντάμε στο επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στον Βόλο;

Τσ.Αν.: Στην πόλη μας, όπως και παντού φαντάζομαι, έχουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Τίποτε δεν αλλάζει επί της ουσίας. Τα προβλήματα είναι εδώ κι εμείς κάνουμε πως δε τα βλέπουμε. ‘”Συνάδελφοι” μαύροι, κόκκινοι κι εγώ δε ξέρω τι άλλο, άσχετοι, που κάνουν τους ασφαλιστές (σε εποχή IDD). Οι τράπεζες που έχουν πρώτο τους μέλημα την πώληση ασφαλιστηρίων. Το διαδίκτυο, τα πολυκαταστήματα και όποιος άλλος μπορείτε να φανταστείτε. ΟΛΟΙ ”συνάδελφοι στην τρέλα”!

Κανένας τελικά, καμιά οδηγία, κανένας νόμος, δε μπόρεσε ποτέ να βάλει μια σειρά σε όλο αυτό. Όλοι εδώ, να πουλάνε το ό,τι. “Τα πάντα όλα”. “Πάρε κόσμε, είμαστε οι πιο φθηνοί”!

Και δε λέμε ψέμματα: Το φθηνήναμε πολύ το επάγγελμα. Το βάλαμε κάτω και το διαλύσαμε. Πάρε ασφάλεια αυτοκινήτου με την …ώρα!!!! Σε περίπτωση αμέλειάς σου, “βλακείας” σου στο δρόμο, μια επιταγή 1.250.000€ για οτιδήποτε κάνεις σε άλλους (για τον κλάδο αυτοκινήτου μιλώ που ξεφτιλίστηκε εντελώς), από 2€ τη μέρα! Ποιος φταίει; Κανείς! Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας…

Κι είναι κι οι άλλοι, οι ”πιστοποιημένοι”, οι ”σωστοί”, οι ”εντάξει”, οι ”όπως προβλέπει ο νόμος”, που αμήχανοι παρακολουθούν τις ομολογουμένως ”ραγδαίες” εξελίξεις στην ασφάλιση. Στο χώρο που ξέρουν, αγαπούν κ δουλεύουν με σοβαρότητα κ by the book (που λέμε στο Πήλιο).

Γι αυτό τους καλώ όλους. Ανεξαιρέτως. Να δώσουν φωνή και δύναμη στον σύλλογο να μπορεί να συμμετέχει στις αποφάσεις. 2-3 άνθρωποι τι να σου κάνουν; Τι να πρωτοκάνουν;

Ο κόσμος του Βόλου έχει Ασφαλιστική Συνείδηση;

Τσ.Αν.: Όλοι θέλουν να εξασφαλιστούν νομίζω. Όλοι μάς χρειάζονται και με τη σωστή ενημέρωση και τον επαγγελματισμό μας μπορούμε να ”χτίσουμε” συνείδηση.

Χρειάζεται όμως, να αναβαθμίζουμε καθημερινά το επάγγελμα, να είμαστε σοβαροί και χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας, να έχουμε (οι επαγγελματίες του χώρου) έναν ενιαίο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς προς τους πελάτες, να τους δείχνουμε κ να αποδεικνύουμε κάθε μέρα πως μαζί μας, όλα είναι σοβαρά, σωστά και σίγουρα! Με τον τρόπο αυτό, και εμείς θα διαφοροποιηθούμε από τον χαμό αλλά ΚΑΙ οι πελάτες μας θα είναι η διαφήμιση του επαγγελματία ασφαλιστή! Έτσι φτιάχνεται η ασφαλιστική συνείδηση. Όχι με κακόγουστες αρκούδες κ απατημένους συζύγους, ούτε με ανθρώπους που αφού αρρωστήσουν ή τρακάρουν, ψάχνουν στο διαδίκτυο ν ασφαλιστούν(?!!).

 Ο ευτελισμός δε βοηθά. Μόνο η σοβαρότητα και ο αποδεδειγμένος επαγγελματισμός θα φέρει συνείδηση ασφαλιστική.

Αν βοηθήσει και το κράτος με φοροαπαλλαγές και κίνητρα, μόνο καλό θα έκανε και στο ίδιο αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]