Συνέντευξη – Βασίλη Βαβυλουσάκης, Διαχειριστής Κινδύνων

Τον Βασίλη Βαβυλουσάκη όλοι μας τον γνωρίζουμε. Διαχειριστής Κινδύνων σε πολλές μεσιτικές ασφαλιστικές  εταιρείες και Οργανισμούς με κοινώς αποδεκτά αξιόπιστα αποτελέσματα.  Ασχολείται με την αναδιοργάνωση επιχειρήσεων και με τον ανασχεδιασμό επιχειρησιακών διαδικασιών εδώ και πολλά χρόνια.

Όμως από το καλοκαίρι του 2016 έχει και μία νέα παράλληλη δραστηριότητα. Αυτή του συνεταίρου στο πρώτο ανατολίτικο street food που άνοιξε στην Αθήνα και ονομάζεται «Not Just Falafel»

Το Not Just Falafel αποτελεί μία σύγχρονη πρόταση υγιεινού, ποιοτικού  street food με τίμιες τιμές, αλλά αντί να περιγράψουμε εμείς αυτή την νέα δραστηριότητα του κ. Βαβυλουσάκη αποφασίσαμε να τον συναντήσουμε και να μας πει ο ίδιος για την επιλογή που όπως φαίνεται…. δεν μετάνιωσε!

Κ. Βαβυλουσάκη, δεν συνηθίζεται να βλέπουμε ανθρώπους του κλάδου μας να μεταπηδούν και να πετυχαίνουν όπως εσείς. Αλήθεια, τί σας έκανε να κάνετε αυτή την στροφή?

Κατ αρχάς να ευχαριστήσω για την πολύχρονη κάλυψη των δραστηριοτήτων των συνεργατών μου και δικών μου. Πράγματι, εσείς και μερικοί ακόμη φίλοι του κλαδικού μας χώρου και τύπου φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια να επισημαίνουν τα ‘’καλά’’ και τα ‘’κακά’’ μας, αλλά ευτυχώς τα ‘’καλά’’ μας ήταν περισσότερα…. Οι κουζίνες του Κόσμου δεν είναι στροφή, αλλά είναι μια παλιά αγάπη που ήρθε η ώρα της να γίνει και επαγγελματική δραστηριότητα. Το φαγητό, όπως και καθετί, όταν συνδυάζεται με αγάπη μπορεί να κάνει μια ιδέα απλή, όπως αυτή των ‘’street food’’, ποιοτική και υψηλής γεύσης και να δώσει στα αγνά υλικά την ευκαιρία να αναδείξουν όλους τους λόγους που γεννήθηκαν. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω δώσει πρωτεύουσα βαρύτητα στο εγχείρημα ‘’Γεύσεις και Κουζίνες του Κόσμου Εστίαση’’ και ειδικά στην εταιρία πρότυπο του Not Just Falafel. Και είναι πρότυπο  από όλες τις μεριές. Φρεσκάδας, αισθητικής, σεβασμού του χώρου, σεβασμός του πρεσβευτή πελάτη – φίλου.

Ο τομέας της συμβουλευτικής στην αναδιοργάνωση ασφαλιστικών επιχειρήσεων που από το 2012 επιλέξαμε να ασχοληθούμε, δεν με απογοήτευσε, απευθυνόμενος όμως  σε πελάτες της βαλκανικής μας χερσονήσου, μου έδειξε μία πτυχή όχι σύνηθη στα διεθνή δεδομένα. Τον πελάτη που από τον Σύμβουλο θέλει να ακούει μόνο καλά λόγια. Μακάρι αυτό να ήταν εφικτό, αλλά είναι αδύνατον να προσαρμόσουμε το πρόβλημα στις λύσεις. Είναι απαραίτητο να ‘’αποδεχθούμε’’ το πρόβλημα, ώστε να ακολουθούνται και να τηρούνται οι λύσεις του, στο μέγιστο δυνατό. Θα πάρει λίγο χρόνο ακόμα, αλλά αυτή η πρακτική θα γίνει αποδεκτή και οικεία. Για να δικαιολογούμε και λίγο τα πράγματα και να εξειδικεύουμε, πολλές αλλαγές μαζί όπως συμβαίνουν στη χώρα μας σήμερα, δεν είναι ‘’εύπεπτες’’. Στην περίπτωση λοιπόν της συμβουλευτικής, προτιμώ να είμαι ‘’δυσάρεστος’’ αλλά χρήσιμος, ώστε το όνομα των συνεργατών μου, όπως και το δικό μου να παραμένουν διάφανα, καθαρά και με διακριτούς ρόλους. Και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με πελάτες εταιρίες που προτίθενται να προσαρμοστούν στα σημερινά δεδομένα και όχι απλώς να έχουν μία συμβουλευτική υποστήριξη που αν δεν την πιστεύουν σε βάθος, τελικώς τους είναι άχρηστη και δημιουργεί παρεξηγήσεις και προβλήματα. Ξεκάθαρα πράγματα.

not just falafel

Πείτε μας, γιατί Not Just Falafel και όχι μία ιδέα πιο τυποποιημένη και ίσως πιο σίγουρη ως προς την επιτυχία της?

Γιατί ο πειραματισμός όταν στηρίζεται σε γερά θεμέλια δίνει τη χαρά να δημιουργήσεις επιτυχία και όχι να την προαγοράσεις. Το Not Just Falafel με την αιγυπτιακή κουζίνα, προσφιλής στην οικογένειά μου λόγω καταβολών, στηρίζεται πάνω στο πρότυπο του προσωπικού κουζίνας εθνικότητας του φαγητού που ετοιμάζουν και σερβίρουμε, τον έλεγχο των πρώτων υλών από την πρώτη μέρα παραγωγής τους μέχρι την πρώτη δαγκωματιά ικανοποίησης του καταναλωτή, από τη χρήση των καλύτερων μεσογειακών – ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ προϊόντων, από την προσιτή τιμή που δίνει σε ένα πρότυπο street food τη γεύση μιας gourmet λιχουδιάς (ας πούμε και μία ξένη ορολογία), από την ‘’φρεσκάδα’’ των πελατών και την πλήρη αποδοχή του εγχειρήματος στον αθηναϊκό χώρο, για σήμερα που μιλάμε, μέχρι τη δυνατότητα της απόλαυσης μιας καθημερινά φρέσκιας χειροποίητης κουζίνας. Ακριβολογώντας στη λέξη ‘’καθημερινά φρέσκιας’’ διότι η πρακτική μας είναι η διάθεση των ‘’χθεσινών’’ υλικών (που από πολλά καταστήματα χρησιμοποιούνται, μιας και παραμένουν φρέσκα, αλλά όχι ημέρας, και τις επόμενες μέρες)σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που τα έχουν περισσότερο ανάγκη, και ας μη γινόμαστε εμείς πλουσιότεροι από αυτούς ‘’ευρικά’’. Γινόμαστε όμως ψυχικά, που είναι και το σημαντικότερο και αποδεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση από όλους. Γιατί τουλάχιστον στο φαγητό, σε μία φιλόξενη χώρα όπως η Ελλάδα, έχουν δικαίωμα όλοι!

Πώς συνδυάζετε την ασφαλιστική δραστηριότητα με αυτή του επιχειρηματία σε ένα street food εστιατόριο?

Η ασφαλιστική δραστηριότητα συνεχίζει εξελισσόμενη και εν γένει στηρίζεται στην καθημερινότητά της από τους έμπειρους συνεργάτες των γραφείου μου, οι οποίοι πολλές φορές, όχι μόνο με αναπληρούν, αλλά με ξεπερνούν. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του street food και των κουζινών και γεύσεων του κόσμου έχει άρωμα δημιουργίας και στήριξης του καλού φίλου και εταίρου Νώτη Μπουζάνη ο οποίος ξεκίνησε την ιδέα του Not Just Falafel επειδή του άρεσε και του αρέσει το καλό φαγητό και μεταδίδει την ποιοτική πρότασή του. Ούτε ο Νώτης ήταν επιχειρηματίας της εστίασης, αλλά επιτυχημένος εικονολήπτης της μεγάλης οθόνης με πολλές επιτυχίες  στο ενεργητικό του. Στα Not Just Falafel γράφει παράλληλη ιστορία  επιτυχίας.

logo

Σκοπεύετε την περαιτέρω ανάπτυξη  και σε άλλες περιοχές της χώρας?

Σκοπεύω σε κάθε μορφή ανάπτυξης που θα μπορούν να ελέγχουν οι ομάδες του Not Just Falafel. Κανόνας απαράβατος. Δεν θα ήθελα ωστόσο, στο βωμό ενός υπερκέρδους, να μπω σε μια διαδικασία franchise η οποία θα υποβίβαζε την ποιότητα, θα χρησιμοποιούσε την κακώς εννοούμενη τεχνολογία τροφίμων και θα κανιβάλιζε την ιδέα. Αν εξασφαλίσω τις παραπάνω προϋποθέσεις, που οι ειδικοί στο franchise μελετούν για εμάς, θα δώσουμε καταστήματα franchise, όπως έχουν δημιουργήσει και άλλες επίλεκτες επιχειρήσεις εστίασης, δυστυχώς όμως μετρημένες. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι κουζίνες και γεύσεις του Κόσμου στην αυθεντική τους μορφή, με αυθεντικούς ανθρώπους, με αυθεντικότητα θα αναπτυχθούν.

Πείτε μας δύο λόγια για τις γευστικές εκπλήξεις που μας περιμένουν στο Not Just Falafel.

Δεν θα σας απαντήσω. Είστε όλοι προσκεκλημένοι για να δείτε από κοντά όλο το εγχείρημα. Περιττό να πω ότι για τους φίλους – αναγνώστες και συναδέλφους είμαι πάντα εκεί να προσφέρω και να συναπολάυσουμε μια δοκιμή στα προϊόντα μας, στα αναψυκτικά επιλεγμένων Ελλήνων παραγωγών και στις μικροζυθοποιίες, φυσικά Ελληνικές. Χάσατε που ήρθατε σήμερα σε γραφείο. Θα σας αποζημιώσω όμως συντρώγοντας. Γιατί τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Τώρα αν θέλετε για λόγους πληρότητας της παρουσίασης να συμπεριλάβετε ένα μικρό ενημερωτικό κείμενο, σας το εγχειρίζω  και ευχαριστώ για τη φιλοξενία και την επίσκεψη. Με χαρά πάντα σας βλέπω.

1

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]