Συνέντευξη – Τίμος Φάνης, Εμπορικός Διευθυντής Brokins Ασφαλιστική

Η BROKINS είναι μία εταιρεία με πολλά χρόνια παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Από το 1983 όπου και ιδρύθηκε έχει ως προτεραιότητά της την ολοκληρωμένη υποστήριξη των συνεργατών της αλλά και την παροχή ξεχωριστών προνομίων για το δίκτυό της.

Με την παρούσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Τίμος Φάνης, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαφορετικότητα της BROKINS έναντι του ανταγωνισμού, τις ξεχωριστές συνεργασίες που διαθέτει με εταιρείες του εξωτερικού αλλά και τα πλεονεκτήματα που αποκτά ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής που συνεργάζεται με την εταιρεία.

Κύριε Φάνη,

  • Η BROKINS «μετράει» περισσότερα από 35 χρόνια παρουσίας στον ασφαλιστικό κλάδο τη στιγμή που όλοι μας γνωρίζουμε πως δύσκολα μία εταιρεία διαμεσολάβησης αντέχει στον χρόνο. Ποιες ήταν οι προτεραιότητές σας όλα αυτά τα χρόνια και πώς αντιμετωπίσατε την γενικότερη οικονομική κρίση που επηρέασε και τον ασφαλιστικό κλάδο;

Οι ιδιοκτήτες  της εταιρίας, ο Μάνος Ιατρόπουλος και η Βιργινία Ιατροπούλου, συνεχίζουν το όραμα του ιδρυτή Κοσμά Ιατρόπουλου και της συζύγου του Βενετίας, που από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της εταιρίας, έχουν θέσει ως βασικό στόχο και σκοπό τους την παροχή υψηλού επιπέδου ασφαλιστικών υπηρεσιών και την προάσπιση των συμφερόντων των πελατών της Brokins.

Τούτο, σε συνδυασμό με την έμφαση που δόθηκε στην επάνδρωση της εταιρίας με αξιόλογα στελέχη, με δημιουργική σκέψη, εξειδικευμένες γνώσεις και υψηλούς στόχους, καθώς και τις επενδύσεις στην τεχνολογία, έδωσαν στη Brokins την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα ισχυρό και αξιόπιστο brand name στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, κάτι που αναγνωρίζεται, πιστεύουμε, καθολικά από όλη την ασφαλιστική αγορά, ακόμη και από τους ανταγωνιστές μας.

Ωστόσο, πρέπει να τονίσω, άλλη μια σημαντική παράμετρο που μας βοήθησε όχι μόνο να παραμείνουμε δυνατοί, αλλά και να ισχυροποιηθούμε τα χρόνια της κρίσης: η ικανότητά μας να αλλάζουμε έγκαιρα τη στρατηγική μας, αφουγκραζόμενοι τις νέες τάσεις και προκλήσεις της αγοράς.

  • Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την BROKINS από τις άλλες μεσιτικές εταιρείες διαμεσολάβησης;

Η Brokins πιστεύω είναι κάτι παραπάνω από ένας μεσίτης. Κατ’ αρχάς, αποτελεί την πρώτη μεσιτική εταιρία ασφαλίσεων στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε, από το 2001, με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001, για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες της.
Επιπλέον, διαθέτει δομή ασφαλιστικής εταιρίας, ήδη αρκετά χρόνια τώρα. Αναπτύσσουμε τα δικά μας προϊόντα, τα οποία είναι μοναδικά και συνεχώς εμπλουτίζουμε τη γκάμα μας με νέα, έξυπνα και οικονομικά προϊόντα. Τα περισσότερα, βέβαια, στρέφονται γύρω από το αυτοκίνητο, ωστόσο, έχουμε ήδη αναπτύξει εξειδικευμένα προϊόντα και για άλλους «υποχρεωτικούς» κλάδους.

Πρόσφατα παρουσιάσαμε στο δίκτυό μας το πρόγραμμα ΕυρωBrokins Home Comfort, ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας με πλήθος καλύψεων για οικοδομή και περιεχόμενο με πολύ ανταγωνιστικό ασφάλιστρο, σε συνεργασία με την Ευρώπη Ασφαλιστική, μια από τις πλέον φερέγγυες και εξειδικευμένες εταιρίες στις ασφαλίσεις περιουσίας.

Ένα ακόμα νέο προϊόν που δημιουργήσαμε πρόσφατα είναι το myBrokins Car, ένα πακέτο συμπληρωματικών καλύψεων αυτοκινήτου, μόνο, με μηδενικό δικαίωμα συμβολαίου. Μπορούν να το προσφέρουν οι συνεργάτες μας, ακόμα και αν η Αστική Ευθύνη του αυτοκινήτου, δεν ασφαλίζεται μέσω της Brokins.

  • Η BROKINS εκτός από συνεργασίες με εγχώριες και πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες έχει και αποκλειστικές συνεργασίες ανάπτυξης με εταιρείες όπως η Road Safe Insurance και η Amtrust Europe.

Από το 2001 η Brokins, μέσω της συνδεδεμένης εταιρίας Nacora Brokins, συνεργάζεται με εταιρίες του εξωτερικού στις ασφαλίσεις μεταφερομένων φορτίων. Η συνεργασία επεκτάθηκε το 2008 με εξειδικευμένες εταιρίες της αγοράς του Λονδίνου στις ασφαλίσεις επέκτασης εργοστασιακής εγγύησης αυτοκινήτων.

Από το 2011 η συνεργασία με εταιρίες του εξωτερικού επεκτάθηκε και στην ασφάλιση της Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων.

Σήμερα η Brokins συνεργάζεται με την ελβετικών συμφερόντων, βουλγάρικη ασφαλιστική εταιρία DallBogg και διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα τα προϊόντα της στην Ελληνική Αγορά, υπό την δική της εμπορική ονομασία Road Safe.

Συνεργάζεται, επίσης, ήδη μια πενταετία με την AmTrust Europe μια A’ rated εταιρία, εισηγμένη στο δείκτη Nasdaq του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Πέραν των δυο παραπάνω συνεργασιών, προχωρήσαμε πρόσφατα σε συνεργασία με τη Δύναμις Ασφαλιστική και με την Ευρώπη. Η διαφορά με την υπόλοιπη αγορά είναι ότι συνδυάζουμε καλύψεις από διαφορετικές εταιρίες και δίνουμε στους συνεργάτες μας δυο ακόμα μοναδικά προϊόντα που μπορούν να προμηθευτούν μόνο μέσω της Brokins.

Διαθέτουμε, επίσης, κατ’ αποκλειστικότητα στην ελληνική αγορά τα πακέτα Truck Line (για φορτηγά δημοσίας χρήσεως) και Bus Line (για λεωφορεία δημοσίας χρήσεως).

  • Μιλήστε μας λίγο για αυτές τις συνεργασίες καθώς και για το πώς βοηθούν στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των συνεργατών σας.

Όταν διαθέτεις αποκλειστικά προϊόντα γίνεσαι πόλος έλξης για πολλούς συνεργάτες.

Σήμερα η Brokins, συνδυάζει ιδανικά τη συνεργασία της με εταιρίες του εξωτερικού που λειτουργούν υπό το καθεστώς ΕΠΥ στη χώρα μας και με τις εγκατεστημένες εταιρίες, παρέχοντας στους συνεργάτες της πληθώρα λύσεων. Η Brokins, διαθέτει σήμερα, σημαντικό χαρτοφυλάκιο σε πλήθος ελληνικών εταιριών όπως AIG, Generali, MetLife, Eurolife, Εθνική, ΑΧΑ, Groupama και πολλές άλλες.

Τα προϊόντα Road Safe DallBogg χαρακτηρίζονται από ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, μηδενικό δικαίωμα συμβολαίου σε όλες τις καλύψεις, εύκολη και γρήγορη διαδικασία ασφάλισης, συνδυασμό καλύψεων από διαφορετικές εταιρίες σε ένα πιστοποιητικό ασφάλισης.

Η δε AmTrust διαθέτει στην αγορά τα πιο ανταγωνιστικά πακέτα ιδίων ζημιών και καλύψεων πυρκαγιάς και ολικής/μερικής κλοπής.

Ο συνδυασμός των δυο αυτών λύσεων αποτελεί σημαντικό όπλο στα χέρια των συνεργατών μας.

  • Όλοι μας γνωρίζουμε πως την τελευταία 2ετία η ανάγκη για συνεργασίες μεταξύ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έχει μεγαλώσει. Είναι πραγματικότητα πως η επιλογή του να μεταφέρεις τις καθημερινές δουλειές σου σε μία μεσιτική εταιρεία και να ασχοληθείς κατά 100% με τις πωλήσεις είναι μονόδρομος. Αν θα έπρεπε σε λίγες γραμμές να μας πείτε τους λόγους που ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής αξίζει να συνεργαστεί με εσάς ποιοι θα ήταν αυτοί;

Η Brokins έχει φιλοσοφία «συνεργατο-κεντρική», διαθέτει μεγάλες και αξιόπιστες συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαχειρίζεται την παραγωγή των συνεργατών της με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα ξεκάθαρη και δίκαιη Εμπορική Πολιτική, παρέχοντας επιπλέον σημαντικά κίνητρα ανάπτυξης.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη διαδικτυακή εφαρμογή (τιμολόγησης, έκδοσης και διαχείρισης συμβολαίων) που παρέχει δωρεάν στους συνεργάτες της, τα αποκλειστικά προϊόντα και πακέτα ασφάλισης που έχει αναπτύξει και έχει στη διάθεσή του ο κάθε συνεργάτης της Brokins, οδηγούν σε δυο βασικά πλεονεκτήματα: ενιαία διαχείριση, άρα μειωμένο διαχειριστικό κόστος και πολλές λύσεις, άρα one stop shop. Αυτά τονίζουμε έντονα σε όλους τους συνεργάτες μας, θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος για το μέλλον και ευτυχώς, αρκετοί που μας έχουν εμπιστευτεί και μας ακολούθησαν έχουν δει τις παραγωγές και τα εισοδήματά τους να αυξάνονται.

  • Ας συζητήσουμε λίγο για πιο πρακτικά θέματα που όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους υποψήφιους συνεργάτες σας. Γνωρίζουμε πως έχετε αναπτύξει ως εταιρεία την διαδικτυακή εφαρμογή εξυπηρέτησης NAVINS, τί ακριβώς προσφέρει η εφαρμογή στους συνεργάτες και πώς τους υποστηρίζει στην εξυπηρέτηση των πελατών τους;

Η εφαρμογή μας Navins αποτελεί μια all in one λύση, τόσο για τους συνεργάτες μας όσο και για την ίδια τη Brokins.

Προσφέρει συγκριτική τιμολόγηση και έκδοση για πακέτα που προσφέρονται από 9 διαφορετικές εταιρίες στον κλάδο αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων και τις AIG, Generali και Εθνική.
Ειδικά για τα πακέτα που χειρίζεται η Brokins (AmTrust, Road Safe DallBogg) ο συνεργάτης έχει πλήρη πρόσβαση ακόμα και στη δημιουργία και έκδοση πρόσθετων πράξεων.

Η εφαρμογή αναπτύσσεται και στα προϊόντα λοιπών κλάδων και ήδη προσφέρει άμεση έκδοση για το πακέτο περιουσίας ΕυρωBrokins Home Comfort και σύντομα θα διαθέτει πακέτο ασφάλισης σκαφών και αλλοδαπών.

Το Navins συνδέεται επίσης μέσω web service με τρεις συστημικές τράπεζες και εξοφλεί αυτόματα τις πληρωμές των συνεργατών μας.

Παρέχει πλήρη στοιχεία για την παραγωγή του κάθε συνεργάτη, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής εταιρίας και κλάδου, όπως και πλήρη ενημέρωση της οικονομικής καρτέλας του συνεργάτη, εξαγωγή στοιχείων παραγωγής και πολλά άλλα.

Είναι τέλος, συμβατό με έξυπνα κινητά και tablets.

Αποτελεί με λίγα λόγια μια κινητή μονάδα εργασίας, όπου ο συνεργάτης μπορεί να έχει πρόσβαση από οπουδήποτε στον κόσμο, κάνοντας εύκολα και γρήγορα την οποιαδήποτε εργασία του στο χαρτοφυλάκιο που έχει εμπιστευτεί στη Brokins.

  • Πώς διαχειρίζεστε τις ζημίες των πελατών; Η εξυπηρέτηση και η διαχείριση μέχρι την αποζημίωση γίνεται από δικό σας τμήμα; Οι συνεργάτες σας επικοινωνούν μόνο με εσάς ή και απευθείας με τις ασφαλιστικές εταιρείες;

Η Brokins, μέσω της θυγατρικής της εταιρίας Indemnity, αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση όλων των ζημιών του χαρτοφυλακίου των συνεργατών της. Έτσι, οι συνεργάτες μας, επικοινωνούν μόνο μαζί μας και μέσω της εφαρμογής Navins έχουν επιπλέον πληροφόρηση για κάθε ζημιά και το στάδιο στο οποίο βρσίκεται.

  • Ποια είναι η παρουσία σας στην Β. Ελλάδα;

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε δικό μας υποκατάστημα από το 1997, που φροντίζει σε καθημερινή βάση να εξυπηρετεί τους συνεργάτες της Β. Ελλάδας σε κάθε μικρή ή μεγάλη ανάγκη τους.

  • Πώς μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο με τον όποιο υποστηρίζετε τους συνεργαζόμενους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές;

Περισσότερα στοιχεία μπορεί να αντλήσει κάποιος από την ιστοσελίδα μας www.brokins.gr και για λεπτομέρειες εμπορικής φύσης, μπορεί να απευθυνθεί στα τηλέφωνα 210 89 31 600 ή στο e-mail customer@brokins.gr προκειμένου να κανονίσουμε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε από κοντά τις λύσεις που μπορεί να βρει ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μέσω της Brokins.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]