Συνέντευξη – Τάσος Χατζηθεοδοσίου, Εκτελεστικό Μέλος & Γενικός Διευθυντής της Mega Brokers

Ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου, Εκτελεστικό Μέλος & Γενικός Διευθυντής της Mega Brokers συμμετέχει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, το οποίο αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2019. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου κατανοώντας ότι για να μπορέσει ο Σύνδεσμος να εκπληρώσει τους στόχους και τις απαιτήσεις των Μεσιτών Ασφαλίσεων χρειάζεται κάθε δυνατή, ενεργή και ουσιαστική στήριξηδήλωσε υποψηφιότητα στις εκλογές και μάλιστα κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε ψήφους. Με αφορμή αυτήν τη νέα του ενασχόληση,  ο κ. Χατζηθεοδοσίου παρέθεσε συνέντευξη στο insuranceforum.gr και τον Αντώνη Αντωνόπουλο.

τασος χατζηθεοδοσιου 2

Κύριε Χατζηθεοδοσίου,

 Πώς πήρατε την απόφαση να δηλώσετε υποψηφιότητα στις εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ;

ΤΧ: Ο ίδιος ο  ΣΕΜΑ είναι ένας σύνδεσμος με μακρά ιστορία και έχει χτιστεί από πολύ σημαντικά πρόσωπα του κλάδου μας. Είναι λοιπόν τιμή να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο όργανο.

Ο λόγος που αποφάσισα να συμμετέχω είναι διότι πιστεύω πως μόνο μέσα από τα κλαδικά όργανα μπορούμε να διεκδικούμε τα αιτήματα των επιχειρήσεων μας. Μόνο μέσα από τα κλαδικά όργανα μπορούμε να κάνουμε οργανωμένες δράσεις για να αναβαθμίσουμε τη διαμεσολάβηση. Η σημερινή πραγματικότητα με τις συνεχείς αλλαγές σε κανονιστικό πλαίσιο, τεχνολογία και καταναλωτικές συνήθειες κάνουν την ενασχόληση με τους θεσμικούς φορείς σχεδόν αναγκαία για να προστατέψουμε τα συμφέροντα μας και να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες προσαρμογής των επιχειρήσεων μας στα νέα δεδομένα.

Η συμμετοχή στο ΣΕΜΑ είναι μια μορφή εθελοντικής προσφοράς. Χρειάζεται κανείς να αφιερώσει χρόνο και ενέργεια. Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή να νιώσω πως με την προσπάθεια μου έβαλα κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι σε όλα όσα έχουν γίνει τόσα χρόνια από τους συνάδελφους μου.

Με την εκλογή σας, και μάλιστα κατακτώντας τη δεύτερη θέση σε ψήφους, πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε τη φωνή του ΣΕΜΑ και πώς θα συνεισφέρετε στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο;

ΤΧ: Προσωπικά, πιστεύω πως ο ΣΕΜΑ χρειάζεται ενότητα μεταξύ των μελών του και είναι βασικός μου στόχος να συνεισφέρω προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι παλεύουμε όλοι μαζί για τη διαμεσολάβηση και να κατευθύνουμε την ενέργεια μας σε κλαδικές διεκδικήσεις. Ταυτόχρονα, στόχος είναι να έρθουν περισσότερα μέλη κοντά στον σύνδεσμο αλλά και παλιά μέλη που έχουν ίσως αποστασιοποιηθεί.

Ο ΣΕΜΑ έχει μια σειρά από προκλήσεις, όπως οι σημαντικές αλλαγές σε παγιωμένα, μέχρι σήμερα, θέματα για τους Μεσίτες που φέρνει η IDD.  Το Compliance των εταιρειών διαμεσολάβησης έχει αυξηθεί σημαντικά και τα μέλη μας έχουν ανάγκη από υποστήριξη. Επίσης, θα ήθελα ο ΣΕΜΑ να αποκτήσει πιο στενή σχέση με την πολιτεία για τα ζητήματα του κλάδου αλλά και πιο στενή σχέση με τον επιχειρηματικό κόσμο εκτός ασφαλιστικής αγοράς.

 Από τη νέα σας θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ ποιους στόχους έχετε θέσει για τη θητεία σας;

ΤΧ: Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει συναντηθεί μόλις δυο φορές από τότε που συγκροτήθηκε σε σώμα. Ήδη έχουμε συζητήσει κάποια ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε την επόμενη διετία και διαμορφώνουμε ένα σχέδιο με συνεργασία και δημιουργικό διάλογο.

Από τη θέση του Υπεύθυνου Επικοινωνίας, στόχος μου είναι να αναπτύξουμε πιο αποτελεσματική επικοινωνία με τα μέλη μας. Μέσα από έναν διάλογο μαζί τους, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρούμε τις επιπλέον υπηρεσίες που πρέπει να τους προσφέρουμε αλλά και τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσουμε.

 Από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της MEGA BROKERS ποιους στόχους έχετε θέσει για τη νέα χρονιά;

ΤΧ: Η Mega Brokers διανύει μια εξαιρετική περίοδο και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς. Το 2018 τοποθετήσαμε στην ασφαλιστική αγορά 67,8 εκ. μεικτά ασφάλιστρα, οι προμήθειες της εταιρείας ξεπέρασαν τα 11,8 εκ. ευρώ και οι προμήθειες προς τους συνεργάτες τα 8,3 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, δώσαμε σε bonus περισσότερα από 300,000 ευρώ, είχαμε διψήφια ποσοστιαία αύξηση του δικτύου συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού και δημιουργία νέων τμημάτων αλλά και 21% αύξηση της εταιρικής μισθοδοσίας.

Για το 2019 έχουμε ένα φιλόδοξο πλάνο που ήδη υλοποιούμε. Πρώτος μας στόχος είναι να τοποθετηθούμε με τους συνεργάτες μας, σε μεγαλύτερο βαθμό, στη digital εποχή. Να τους δώσουμε δηλαδή τα digital εργαλεία που χρειάζονται, κρατώντας όμως παράλληλα το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα της προσωπικής επαφής με τον πελάτη.

Δεύτερος στόχος είναι να εναρμονιστούμε πλήρως με τις νέες κανονιστικές οδηγίες και να βοηθήσουμε τους συνεργάτες μας να τις απορροφήσουν. Έχουμε ήδη μετατρέψει την Mega Brokers σε εταιρεία Ασφαλιστικών Πρακτόρων και έχουμε δημιουργήσει μια μεσιτική εταιρεία για να μπορούμε να υποστηρίξουμε όλες τις κατηγορίες διαμεσολάβησης. Είμαστε από τις λίγες εταιρείες διαμεσολάβησης που έχουν εσωτερικά Νομική Υπηρεσία και Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου για να είμαστε τυπικοί στις απαιτήσεις της εποπτικής αρχής.

Τρίτος στόχος είναι να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το μερίδιο αγοράς της Mega Brokers και το σχέδιο μας επικεντρώνεται περισσότερο στους Γενικούς Κλάδους πλην αυτοκινήτου και τον Κλάδο Ζωής και Υγείας.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]