Συνέντευξη – Πάρις Χατζηπέτρος, Πρόεδρος Συλλόγου Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου

Στα πλαίσια της διεξαγωγής της 22ης ημερίδας του insuranceforum.gr & της Insurance Innovation σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου επικοινωνήσαμε με τον κ. Πάρι Χατζηπέτρο, πρόεδρο του Συλλόγου ώστε να μας μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στην Ρόδο αλλά και για το πως συμβάλλει ο σύλλογος στην αναβάθμιση του ασφαλιστικού κλάδου. 

  • Πείτε μας λίγα λόγια για το ποιο ήταν το όραμα για την δημιουργία του Συλλόγου; Πιστεύετε πως οι δράσεις του Συλλόγου έως και σήμερα επηρέασαν την κινητοποίηση των ασφαλιστών που δραστηριοποιούνται στον τόπο;

Ο  κύριος λόγος της δημιουργίας του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική ασφάλιση  στη Δωδεκάνησο  «Η ΙΣΧΥΣ» ήταν αρχικά να ενώσουμε όλες  τις βαθμίδες διαμεσολάβησης σε ένα πρωτοβάθμιο φορέα αναζητώντας τα πολλά κοινά  προβλήματα τα οποία μας ενώνουν.

Επίσης η υπεράσπιση και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας καθώς και η σύσφιξη των επαγγελματικών σχέσεων μέσα σε πνεύμα  κατανόησης, αποδοχής και συνεργατικότητας. Να σημειωθεί ότι ήταν πανελλαδικά ο πρώτος σύλλογος που δημιουργήθηκε και απευθύνθηκε σε όλες τις βαθμίδες διαμεσολάβησης.

Οι δράσεις του συλλόγου μας ήταν πολλές και πολύμορφες. Στηρίχτηκαν στις διεκδικήσεις μας,στην επιμόρφωση μας και στην καταπολέμηση των μαύρων κωδικών και αθέμιτων πρακτικών που ακολουθούσαν συνάδελφοι και τράπεζες. Επίσης αναπτύσσουμε και κοινωνικές δράσεις υπέρ συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Φυσικά και οι δράσεις μας επηρέασαν τις κινητοποιήσεις των διαμεσολαβητών , όχι όμως στο βαθμό που επιθυμούμε.

  • Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στην Ρόδο; Οι αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών αποτελούν και στην Ρόδο το κύριο πρόβλημα των διαμεσολαβητών;

Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη Ρόδο είναι τα ίδια που αντιμετωπίζουμε σε όλη την Ελλάδα :

 * Το φορολογικό  και Ασφαλιστικό

 * Αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών

 * Μαύροι κωδικοί

 *Αθέμιτες και παρελκυστικές πρακτικές συναδέλφων

 *Ανάπτυξη διαδικτυακών πωλήσεων και άλλων μορφών διανομής

  • Μελλοντικά ετοιμάζετε κάποιες δράσεις ως σύλλογος;

 Μελλοντικά , μέσα από την ανάπτυξη των κινητοποιήσεων μας , τη διοργάνωση ουσιωδών επιμορφωτικών σεμιναρίων και της εξουδετέρωσης των αθέμιτων πρακτικών τραπεζών και συναδέλφων .προσβλέπουμε στην ολοένα και μεγαλύτερη μαζικοποίηση του συλλόγου μας. Φυσικά στις κινητοποιήσεις μας συντονιζόμαστε και με την ΕΑΔΕ. Τέλος ο σύλλογός μας θα συμβάλλει ( στο μέτρο των δυνατοτήτων του )στην ενίσχυση συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα (οικονομικά κ.α.) .

Κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, ο κ. Χατζηπέτρος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ενημερώσει τους παρευρισκόμενους όσον αφορά τους στόχους του Συλλόγου το επόμενο διάστημα.

Η 22η ημερίδα του insuranceforum.gr & της Insurance Innovation σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου θα διεξαχθεί στην Ρόδο την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Γ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και ώρες 17.00 – 21.00.

Δείτε εδώ αναλυτικά το δελτίο τύπου, το πρόγραμμα και όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]