Συνέντευξη – Μωυσής Μανουάχ, Μέλος Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας

Ο κ. Μωυσής Μανουάχ, Μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας, μιλάει στο insuranceforum.gr για το ιστορικό και τις δράσεις του Συλλόγου, αλλά και για την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές στον κλάδο της διαμεσολάβησης.

 Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του Συλλόγου σας. Υπάρχει ενεργή συμμετοχή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στις δράσεις του Συλλόγου;

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας ιδρύθηκε το 2003 από μια ομάδα ανθρώπων που στόχο και σκοπό είχαν να αναβαθμίσουν τον ρόλο του ασφαλιστή στη περιοχή μας . Περιέχει τμήματα όλων των τομέων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και αριθμεί περίπου 60 ενεργά μέλη. Δραστηριοποιείται αρκετά με σεμινάρια παρακίνησης, φορολογικά, νομικά, ψυχολογικά κ.ά.  φιλοξενώντας  πολύ γνωστούς στο χώρο μας ομιλητές καθώς και με δυναμικές κινητοποιήσεις.  Δυστυχώς η συμμετοχή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι μικρή λόγω της αδιαφορίας μεγάλης μερίδας συναδέλφων να ασχοληθούν με τα κοινά αλλά και να συνασπιστούν και να αγωνιστούν για την αναβάθμιση του κλάδου και για την προβολή κοινών αιτημάτων που ταλανίζουν τον ασφαλιστικό κλάδο.

Γνωρίζουμε πως ο ασφαλιστικός κλάδος δέχεται πολλαπλά χτυπήματα όπως οι αθέμιτες πρακτικές πώλησης και το νέο ασφαλιστικό. Ο σύλλογος σας έχει αντιδράσει σε φαινόμενα σαν και τα ανωτέρω;

Είναι γεγονός πως τόσο το διαδίκτυο όσο και το bancassurance έχουν πάρει κάποιο μικρό μερίδιο της αγοράς. Το διαδίκτυο προτιμάται κυρίως από τις νεαρότερες ηλικίες στον κλάδο αυτοκινήτου μόνο, αλλά όσοι ενεπλάκησαν σε ζημία επανέρχονται στα γραφεία μας αφού το διαδίκτυο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την προσωπική εξυπηρέτηση. Οι δε τράπεζες έχοντας περιοριστεί σημαντικά τα έσοδα τους από τις καθαυτού τραπεζικές εργασίες, μπαίνουν εκβιαστικά στο παιχνίδι και παίρνουν αρκετό μερίδιο στην ασφάλιση κατοικίας αλλά και στους μεγάλους επιχειρηματικούς κινδύνους ασφαλίσεων. Με την κινητοποίηση όμως των συλλόγων μας  και την ενημέρωση των καταναλωτών η ταχύτητα επέκτασής τους έχει φρενάρει κάπως. Τα εναλλακτικά δίκτυα θα υπάρχουν και θα αναπτύσσονται,  εμείς όμως δεν πρέπει να τα φοβόμαστε αλλά να αναδεικνύουμε τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Δυναμική ήταν και η κινητοποίηση του συλλόγου μας , καταθέτοντας αιτήσεις αμφισβήτησης στα γραφεία του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) , στον  νέο ασφαλιστικό  που “πνίγει” όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τον κλάδο μας που δεν μπορεί να φοροδιαφύγει. Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά η νέα εισφοροεισπρακτική μέθοδος του νέου νόμου έβαλε και θα βάλει πολλά λουκέτα στον κλάδο μας.

Πείτε μας μερικές μελλοντικές ενέργειες του Συλλόγου για το επόμενο διάστημα;

Ένας από τους στόχους του Συλλόγου μας ήταν και  είναι η συχνή επαφή των μελών για ανταλλαγή  απόψεων , έτσι προγραμματίζουμε κάθε δίμηνο συναντήσεις συνήθως στο χώρο του Επιμελητηρίου. Ο Σύλλογός μας βρίσκεται σε μια κατάσταση ανασυγκρότησης ,  προχωράμε σε αναθεώρηση του  καταστατικού για  να γίνουμε πιο ευέλικτοι , κάνουμε επαφές για εγγραφές  νέων μελών ώστε να πάμε στις εκλογές τον Νοέμβριο του 2017 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Η άποψη που κυριαρχεί είναι πως ο ασφαλιστικός κλάδος ολοένα και συρρικνώνετε. Τι κίνητρα θα δίνατε εσείς σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στον κλάδο έτσι ώστε να δημιουργήσει μια επιτυχημένη ασφαλιστική επιχείρηση;

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο για να πετύχεις στον ασφαλιστικό χώρο, χρειάζεται πείσμα και σκληρή εκπαίδευση. Είναι ένα από τα δυσκολότερα επαγγέλματα στον κόσμο. Χρειάζεται πολύ υπομονή και θα πρέπει να περάσουν ένα με δύο χρόνια τουλάχιστον πριν να δεις χρήματα στην τσέπη σου. Το βασικό εργαλείο που θα χρησιμοποιούσα ώστε να μπορέσει κάποιος νεοεισερχόμενος στο χώρο να μπορέσει να αντέξει τα 2 πρώτα δύσκολα χρόνια, θα ήταν μια καλή χρηματοδότηση που θα του δίνει  την άνεση να κερδίζει  και ταυτόχρονα να χτίζει.  Επίσης, θα του πρόσφερα  ένα καλό περιβάλλον εργασίας, με ανθρώπους πρόθυμους να λύσουν προβλήματα και να απαλλάσσουν τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο από γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οπωσδήποτε άρτια και συνεχή εκπαίδευση, αλλά και προϊόντα με προστιθέμενη αξία για τον πελάτη και φυσικά για τον συνεργάτη. Στη σημερινή εποχή που βλέπουμε να καταργείται η κοινωνική ασφάλιση , θα πρέπει οι νέοι  να καταλάβουν ότι είναι το επάγγελμα του μέλλοντος. Όλοι θα χρειάζονται τον προσωπικό τους Ασφαλιστικό Σύμβουλο, όπως χρειάζονται τον Γιατρό τους, τον Δικηγόρο τους και τον Λογιστή τους.

Μετά από τη περσινή επιτυχημένη ημερίδα στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, το insuranceforum.gr σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Λάρισας επανέρχεται με μία ανανεωμένη και επανασχεδιασμένη ημερίδα με πλούσια και επίκαιρη θεματολογία. Στην ημερίδα θα αναλυθούν και θα συζητηθούν θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, το επάγγελμά τους και τις προοπτικές που παρουσιάζονται. Η ημρίδα θα διεξαχθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στο Ξενοδοχείο Divani Palace Larissa και ώρες 17.00 – 21.00.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]